Tauragės „Tauro“ dalininkas J. Šetkus: „Mūsų situacija – stabiliai bloga“

„Stabiliai bloga finansinė situacija“, - taip apibūdino savo klubo padėtį vienas Tauragės „Tauro“ dalininkų Jaunutis Šetkus. Jau pasibaigusiame A lygos sezone „Tauro“ ekipa užėmė devintąją vietą, o už jų liko jau neegzistuojantis Vilniaus „Reo“ klubas. Sezoną tauragiškiai pradėjo intriga – jų ekipai vadovauti ėmė italas Giovannis Scanu, tačiau nieko gero šalies pirmenybėse pademonstruoti nepavyko, o „Tauro“ vardą dažniau lydėjo kalbos apie klubo skolas.

Tauragės „Tauro vardas šiame sezone dažniau buvo linksniuojamas dėl skolų.<br>M. Patašiaus asociatyvi nuotrauka.
Tauragės „Tauro vardas šiame sezone dažniau buvo linksniuojamas dėl skolų.<br>M. Patašiaus asociatyvi nuotrauka.
Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Suslavičius

2012-11-18 23:16, atnaujinta 2018-03-15 08:05

- Kaip vertinate sezono rezultatus?, - lrytas.lt paklausė J. Šetkaus.

- Pagal mūsų esamą padėtį juos vertinu patenkinamai. Susidūrėme su žmonių nenoru remti sportą. Nėra Lietuvos piliečiai norintys padėti.

- Ar G. Scanu liks Tauragėje?

- Esame pasirašę vienerių metų kontraktą su galimybe jį pratęsti dar metams. Sprendimą abi pusės gali priimti iki Naujųjų metų. Šiandieną nežinome, kaip nutiks. Treneris išvyko atostogauti. Mes susitarėme, kad gruodį priimsime sprendimą.

- Ar esate patenkintas italo darbu?

- Taip. Sunku kalbėti apie kažkokį jo atneštą žaidimo braižą. Mūsų finansinė situacija – bloga, todėl iš futbolininkų išreikalauti, kad jie atiduotų save visu šimtu procentų – nėra lengva. Treneriui pretenzijų neturime. Jis dirbo labai sąžiningai.

Buvo pasirodžiusi žiniasklaidoje informacija, kad G. Scanu nemoka net vaikų treniruoti. Taip tikrai nėra. Pasakysiu taip: jis nėra prasčiausias treneris, dirbęs Tauragės klube.

- Dar vykstant A lygai buvo ne kartą kalbama apie skolas „Tauro“ klube. Ar kas nors pasikeitė?

- Mūsų situacija yra stabiliai bloga. Nesakysiu kokio dydžio skolos, tačiau galiu patikinti, kad nesiekia pusės milijono litų.

- Viena iš „Tauro“ dalininkių – Tauragės miesto savivaldybė. Galbūt ji imsis gelbėti klubą?

- Buvome susitikę su meru, kalbėjome. Mums buvo pasakyta, kad savivaldybė nori, jog „Tauras“ žaistų Lietuvos A lygoje. Susitikimas vyko prieš rinkimus, todėl apie pinigus daugiau kalbėti bus galima tada, kai bus bent kažkiek aiškus biudžetas.

- Ar turite minčių atsitraukti ir nedalyvauti kitų metų A lygos čempionate?

- Kol kas tokių minčių neturime. Norime žaisti A lygoje ir atsiskaityti viską, ką esame skolingi. Jeigu ir žaisime aukščiausioje šalies lygoje, situacija nebus lengva, nes reikės atidavinėti skolas.

Mūsų didžiausia problema yra ne tik „Tauro“ komanda, tačiau daug lėšų kainuoja ir vaikų komanda, esame įsirengę dirbtinės dangos stadioną. Esame paėmę paskolą. Galbūt esame per daug prisiėmę aplinkinės veiklos, o padedančių iš šalies – nėra.

- Ar futbolininkai ketina likti komandoje, kuri turi skolų?

- Nežinau. Esame visus futbolininkus išleidę atostogų. Kol kas apie tai negalvojame. Su jais ketiname kalbėtis gruodį arba po Naujųjų metų. Daugumos kontraktai baigėsi.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.