Pasaulio klubų taurės turnyre praktiškai panaudoti vartų linijos technologijų neteko

Po aštuonerių Pasaulio klubų taurės turnyro varžybų padaryta keletas išvadų apie vartų linijos technologijų efektyvumą.

Daugiau nuotraukų (1)

AP ir lrytas.lt inf.

2012-12-19 14:57, atnaujinta 2018-03-14 13:06

Šis turnyras tapo pirmuoju, kuriame visose rungtynėse buvo naudojamos naujosios technologijos, fiksuojančios, ar kamuolys kirto vartų liniją ar ne.

„Yokohama“ stadione buvo naudojama „GoalRef“ technologija, naudojanti magnetinį lauką, o „Toyota“ stadione - „Hawk-eye“ sistema, kurios veikimo principas paremtas kameros fiksuojamu vaizdu.

Tiek „GoalRef“, tiek „Hawk-eye“ sistemos apie įvartį teisėjui pranešdavo per sekundės dalį. Šios technologijos puikiai veikė per bandomuosius mačus, tačiau Japonijoje vykstančiame turnyre jų nė karto neprireikė, kad pagelbėtų nuspėti, ar buvo įvartis.

Arčiausiai panaudojimo sistema buvo atsidūrusi finalo rungtynėse, kuomet „Corinthians“ vartininkas Cassio krito ir sustabdė „Chelsea“ atstovo Gary Cahillo smūgį 11 minutę. Cassio netoli linijos kamuolį sustabdė kojomis, tačiau teisėjams buvo aišku, kad kamuolys vartų linijos nekirto.

FIFA prezidentas Seppas Blatteris teigė, kad teisėjai apie technologijas atsiliepė gražiai.

„Teisėjai yra patenkinti gaudami tokią pagalbą, nes jie žino, kad jeigu bus kokia nors ginčytina situacija, jie galės aiškiai pasakyti, buvo įvartis, ar ne“, - dar prieš sekmadienį vykusias finalo rungtynes teigė S. Blatteris.

Visa informacija, kurią FIFA surinko Pasaulio klubų taurės turnyro metu bus atidžiai išanalizuota. Kovo pabaigoje turėtų paaiškėti, kuri iš technologijų bus naudojama 2013 metų Konfederacijų taurėje Brazilijoje.

S. Blatteris anksčiau kritikavo idėją naudoti vartų linijos technologiją, tačiau po 2010 metų pasaulio futbolo čempionato rungtynių tarp Anglijos ir Vokietijos, kuomet buvo neįskaitytas pakankamai aiškus Franko Lampardo įvartis, nuomonę pakeitė.

Tiesa, FIFA vadovas nieko nenori girdėti apie vaizdo įrašų peržiūrėjimą nuošalių, ginčytinų situacijų metu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.