Nigerijos rinktinė triumfavo Afrikos Nacijų taurėje (video)

Taikliai 40 minutę į varžovų vartus Sunday Mbaho smūgiuotas kamuolys lėmė Nigerijos rinktinės pergalę Afrikos Nacijų taurės finale. Sekmadienį po intriguojančios kovos Nigerijos komanda 1:0 nugalėjo Burkina Faso futbolininkus ir džiaugėsi šlove bei pusantro milijono JAV dolerių prizu.

Nigerijos rinktinės triumfo akimirkos.<br>AP
Nigerijos rinktinės triumfo akimirkos.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 11, 2013, 9:31 AM, atnaujinta Mar 12, 2018, 5:04 AM

Nigerijos rinktinė pakeliui į finalą atkrintamosiose varžybose 2:1 įveikė viena iš favoričių laikytą Dramblio Kaulo Kranto rinktinę. Pusfinalyje Nigerija 4:1 sutriuškino Malio ekipą.

Trečiosios Afrikos Nacijų taurės vietos laimėtoja paaiškėjo dar šeštadienį. Mažajame finale Malio komanda 3:1 nugalėjo Ganos futbolininkus.

Pergalė šventę į Nigeriją sugrąžino po devyniolikos metų laukimo. Nigerijos rinktinės gerbėjai ilgam įsimins S. Mbaho vardą. 24 metų futbolininkas ne tik įmušė pergalingą įvartį finale, tačiau dar ketvirtfinalyje įmušė pergalingą įvartį mače su Dramblio Kaulo Kranto rinktine.

Pirmą kartą į finalą patekusi Burkina Faso rinktinė didžiąją rungtynių dalį žaidė atsargiai, tačiau iki mačo pabaigos likus žaisti 20 minučių pradžiugino 90 tūkstančių žiūrovų auditoriją, kuomet nusprendė laikytis minimalių saugumo priemonių ir pasileido į priekį, kur mėgino sukurti progas išlyginamam įvarčiui.

Nigerijos rinktinės treneris Stephenas Keshi tapo antruoju žmogumi, laimėjusiu trofėjų ir dirbant strategu, ir žaidžiant aikštėje. Tai buvo trečiasis Nigerijos rinktinės trofėjus. Paskutinį ši komanda laimėjo 1994 metais. Tuomet komandos kapitonu buvo S. Keshi.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.