Afrikos čempionu tapęs juodaodis treneris piktinasi rasizmu

Po 19 metų pertraukos Nigerijos futbolininkai vėl tapo Afrikos čempionais. Johanesburge (PAR) vykusiame finale „Super Ereliai“ 1:0 įveikė Burkina Faso rinktinę.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 12, 2013, 12:01 AM, atnaujinta Mar 12, 2018, 3:17 AM

Sek sporto naujienas socialiniame tinkle „Facebook“!

Lemiamą įvartį 40-ąją minutę įmušė 24-erių saugas Sunday Mba, atstovaujantis „Warri Wolves“ (Nigerija) klubui.

Nigerijos rinktinė trečiąsyk triumfavo juodojo žemyno pirmenybėse. Nuo 1957-ųjų rengiamas varžybas ji buvo laimėjusi 1980 ir 1994 metais.

Nigerijos rinktinės treneris Stephenas Keshi tapo vos antruoju afrikiečiu istorijoje, kuriam pavyko laimėti Afrikos taurę ir kaip žaidėjui, ir kaip treneriui.

Dar 1994-aisiais pirmąsyk su komandos draugais šventęs pergalę 51-erių nigerietis pasivijo egiptietį Mahmoudą Al-Gohari, tapusį čempionu 1959 ir 1998 metais.

„Ką dabar kalbėti, jeigu jau po pirmųjų rungtynių mane norėjo atleisti. Afrikai trūksta kantrybės ir tęstinumo“, - net laimingas neslėpė S.Keshi.

2011-ųjų lapkritį perėmęs rinktinės vairą būsimų čempionų treneris tėvynėje sulaukė daug kritikos, nes ryžosi remtis jaunais šalies čempionate rungtyniaujančiais futbolininkais ir atsisakė ne vieno į Europą išvykusio Nigerijos futbolo veterano.

Po lygiųjų 1:1 su Burkina Faso futbolininkais per pirmąsias grupės rungtynes jis vėl turėjo atlaikyti milžinišką spaudimą, bet tvirtai laikėsi savo pasirinktos strategijos.

„Aš į komandą galiu pakviesti Kanu, Babangidą ar Okochą (ryškiausios buvusios Nigerijos futbolo žvaigždės – Red.), jeigu sirgaliai to nori. Bet ką mes laimėjome su tais geriausiais mūsų žaidėjais? - juokdamasis klausė S.Keshi, neslėpdamas ir rasizmo problemų. - Kai esi juodoadis treneris, Afrikoje visi nuolat linkę abejoti tavo sugebėjimais. Baltaodžiui tikrai suteiks daugiau laiko, nes bus paaiškinta, kad jis vykdo ilgalaikį projektą“.

Buvęs „Strasbourg“ (Prancūzija) gynėjas 2006-aisiais jau buvo atleistas iš Togo, o 2010-aisiais – iš Malio rinktinės trenerio pareigų, bet šį kartą pagaliau įrodė savo teisybę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.