„Premier“ lyga: G. Bale‘as prieš S. Cazorlą

Karščiausias šio savaitgalio Anglijos „Premier“ lygos įvykis – šiaurės Londono derbis. „White Hart Lane“ stadione akis į akį stos vieni geriausių šio sezono atlikėjų – Garethas Bale‘as ir Santi Cazorla.

Daugiau nuotraukų (1)

Gediminas Reklaitis

Mar 1, 2013, 6:28 PM, atnaujinta Mar 10, 2018, 7:06 PM

Sek sporto naujienas socialiniame tinkle „Facebook“!

Futbolas – komandinis žaidimas, bet, kaip rašė George‘as Orwellas, kai kurie veikėjai būna lygesni už kitus.

Jau kurį laiką verda diskusijos, kas taps geriausiu šio sezono Anglijos „Premier“ lygos (EPL) futbolininku. Daugelis mini tas pačias pavardes – Robinas van Persie, Luisas Suarezas, Juanas Mata. Į šį trumpą pretendentų sąrašą patenka ir G. Bale‘as su S. Cazorla, ypač po pastarųjų savo žygdarbių.

G. Bale‘as šiais kalendoriniais metais demonstruoja tiesiog protu nesuvokiamą sportinę formą. „Premier“ lygoje 23 metų valas pelnė 6 iš septynių paskutinių „Tottenhem Hotspur“ komandos įvarčių. „Pentinų“ aistruoliai už trijų pergalių seriją privalo dėkoti kaip tik savo talismanui – G. Bale‘as tapo tikru dramatiškų ir pergalingų įvarčių specialistu.

Svarbiausia, kad beveik visi G. Bale‘o įvarčiai – Rembrandto teptuko verti šedevrai. Prisiminus, kad ir pastarąjį – tiksint paskutinėms rungtynių su „West Ham“ minutėms, „Spurs“ lyderis paleido neįtikėtiną vinį iš beveik 30 metrų atstumo. Vinį, kuri padovanojo komandai ir pergalę, ir trečią vietą turnyro lentelėje.

S. Cazorla nėra toks dramatiškas, nors pastarąjį savaitgalį taip pat išplėšė kaip oras būtiną pergalę Londono „Arsenal“ (2:1 prieš „Aston Villa“).

S. Cazorla kairioji koja nėra lyg nuo grandinės paleistas Cerberis, bet futbolo aikštėje ispanas taip pat gali kurti šedevrus. 11 įvarčių ir 6 rezultatyvūs perdavimai – šie skaičiai tik iš dalies atspindi tikrąją S. Cazorlos įtaką „Arsenal“ žaidimui. Miniatiūrinis atakuojantis saugas savo rankose (tiksliau, kojose) laiko visas žaidimo gijas, o „kanonieriai“ retai sukuria pavojingą ataką, kurioje nedalyvautų jų lyderis. Kuris iš jų geresnis – G. Bale‘as ar S. Cazorla?

Kiekvienas gali rinktis pagal skonį (o dar lengviau tiems, kas palaiko „Arsenal“ ar „Tottenham“), tačiau aš rinkčiausi G. Bale‘ą. „Spurs“ žvaigždė tobulėja beprotiškais tempais, o jo galimybių riba – pats dangus.

Kuris iš jų – G. Bale‘as ar S. Cazorla – nulems sekmadienio šiaurės Londono derbio baigtį? Kadangi jiems atseikėta tiek daug liaupsių, labiausiai tikėtina, kad nei vienas. Lemiamą įvartį gal įmuš koks Peras Mertesackeris ar Moussa Dembele. Tačiau valas ir ispanas verti savųjų pagyrimų, o „Tottenham“ ir „Arsenal“ mūšis žada būti vertas kiekvienos prie televizoriaus praleistos sekundės.

Du pastarieji derbiai baigėsi vienodomis „kanonierių“ pergalėmis 5:2, tad „pentinai“ turi visas paskatas kerštui. Ar keršto planas bus įgyvendintas, pamatykite sekmadienį 18val. per tiesioginę „Viasat Sport Baltic“ transliaciją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.