„Manchester United“ ir A. Fergusonas siekia istorinio rekordo

Treniruočių metu seras Alexas Fergusonas savo auklėtiniams davė du svarbiausius nurodymus – nugalėti „Aston Villa“ komandą ir sezoną užbaigti savo sąskaitoje turint rekordinį taškų skaičių.

A. Fergusonas ir jo treniruojama „Manchester United“ komanda Anglijos „Premier“ lygos čempionų titulą gali užsitikrinti laimėję pirmadienio rungtynes.<br>AP
A. Fergusonas ir jo treniruojama „Manchester United“ komanda Anglijos „Premier“ lygos čempionų titulą gali užsitikrinti laimėję pirmadienio rungtynes.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 22, 2013, 9:48 PM, atnaujinta Mar 7, 2018, 9:32 PM

Manchester United“ jau pirmadienį gali iš anksto užsitikrinti Anglijos „Premier“ lygos čempionų vardą, rašo dailymail.co.uk.

Savaitgalį „Tottenham Hotspur“ ekipai 1:3 nusileidę „Manchester City“ futbolininkai aikštę paliko galvas nuleidę ne tik dėl pralaimėjimo kartėlio – Roberto Mancini auklėtiniai leido savo amžiniems ir mirtiniems priešams iš „Old Trafford“ stovyklos anksčiau laiko nuvalyti dulkes trofėjų kambaryje ir paruošti vietą 20-ajam „Premier” lygos titului.

71 metų Raudonųjų velnių generolas A. Fergusonas tikisi savų sirgalių akivaizdoje džiaugtis naujuoju trofėjumi. Tai būtų 13-asis škoto „Premier“ lygos titulas, per 26 vadovavimo „Manchester United“ komandai metus.

Tačiau tai tik vienas iš A. Fergusono tikslų. Jau anksčiau net ir didžiausi skeptikai pripažino – trofėjaus šis strategas nepaleis.

Su užsidegimu treneris žiūri į kitą iškeltą tikslą – sezoną užbaigti savo sąskaitoje turint 96 taškus.

Taip A. Fergusonas ir „Manchester United“ Anglijos futbolo istorijoje paliktų dar vieną įrašą. 95 taškų rekordas priklauso "Ypatingajam“ - Jose Mourinho, kuris šį rezultatą su „Chelsea“ klubu pasiekė 2005-aisiais.

„Jūs klausiate, ar „Manchester United“ gali laimėti penkis mačus iš eilės? Kiek kartų mes esame tai padarę?“ - tikėjimo per paskutinius mačus surinkti 15-a taškų portalui dailymail.co.uk neslėpė A. Fergusonas.

Jeigu „Manchester United“ ekipa sezoną baigs savo sąskaitoje turėdama 96 taškus, tai bus laikoma, ko gero, geriausiu pasirodymu aukščiausioje lygoje per visą Anglijos futbolo istoriją.

„Futbolininkai per pastaruosius dvejus ar trejus metus buvo perkami dėl šio klubo istorijos. Tai svarbiausia. Laimėjome 26 mačus iš 33. Tai nėra blogas rezultatas. Komanda dirba nuosekliai ir, kaip ankstesnės mūsų ekipos, niekada nepasiduoda. Tai – faktas“, - teigė strategas.

Pirmadienio pergalė leistų švęsti visai komandai daliai Mančesterio miesto, tačiau tikroji šventė ir tikrasis siautulys turėtų palaukti. Trofėjaus „Manchester United“ ekipa negautų iki paskutiniojo sezono mačo su „Swansea City“.

Tačiau A. Fergusonas nėra prieš laimėjimą dabar. Pernai tik pabaigoje „Premier“ lygos trofėjų „Manchester City“ ekipai pralaimėję Raudonieji velniai trokšta pasinaudoti R. Mancini auklėtinių klaida ir atkeršyti.

„Nesididžiuosiu labiau nei laimėjęs ankstesnius dvylika trofėjų. Laimėti Anglijos čempionatą – sunkus uždavinys“, - kalbėjo A. Fergusonas.

Manchester United“ ir „Aston Villa“ komandų rungtynės vyks 22 val. Lietuvos laiku.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.