E. Česnauskis: „Dirbtinė aikštė trukdys ir mums“

Lietuvos futbolo rinktinės trenerio Csaba Laszlo giriamas Edgaras Česnauskis į treniruočių stovyklą laiku nesuspės. Rusijoje dėl išlikimo aukščiausioje lygoje su „Rostov“ komanda kovojantis 29 metų saugas pirmadienį ryte sužais atsakomąjį mačą ir tik tada galės sėsti į lėktuvą bei pajudėti Lietuvos link.

E. Česnauskis teigė, kad Lietuvos rinktinei svarbiausia atidžiau žaisti gynyboje.<br>V. Januška (lff.lt)
E. Česnauskis teigė, kad Lietuvos rinktinei svarbiausia atidžiau žaisti gynyboje.<br>V. Januška (lff.lt)
Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Suslavičius

May 31, 2013, 5:07 PM, atnaujinta Mar 6, 2018, 1:04 AM

Cs. Laszlo savo auklėtinius rikiuoti birželio septintosios mūšiui su Graikijos rinktine pradės jau pirmadienį. Atrankos į pasaulio čempionatą G grupėje lietuviai po penkių mačų žengia ketvirti ir lenkia Latvijos bei Lichtenšteino ekipas. Pirmąjį mačą Graikijoje Lietuvos rinktinė pralaimėjo 0:2.

„Turėsiu apskristi beveik pusę pasaulio. Dėl to labiausiai ir jaudinuosi, nes į Lietuvą atvyksiu iki rungtynių likus porai dienų, - portalui lrytas.lt kalbėjo E. Česnauskis. - Tikiuosi, kad būsiu geriausios formos, tačiau šiek tiek nerimauju dėl kelionės.“

„Rostov“ komanda dėl išlikimo Rusijos „Premier“ lygoje kovoja su Chabarovsko „Energija“ ekipa, kurios marškinėlius vilki kitas į rinktinę pakviestas žaidėjas - Tomas Mikuckis. Jis irgi vėluos į nacionalinės komandos stovyklą.

Pirmadienį 11 valandą Lietuvos laiku „Rostov“ ir „Energija“ komandos žais atsakomąsias rungtynes, po kurių ir paaiškės, kuris iš lietuvių kitame sezone žais aukščiausioje lygoje. Pirmąją kovą namuose 2:0 iškovojo „Rostov“.

„Rungtynės tikrai buvo nelengvos. Žinome, ką galime prarasti, todėl žaidimas buvo nervingas, jautėsi jaudulys, - kalbėjo E. Česnauskis, žaidęs iki 63 minutės. - Pasiekėme tikrai gerą rezultatą. Nepraleidome namuose. Įmušėme dukart. Pradžia jau paklota.“

- Cs. Laszlo teigė, kad komanda kovos tik dėl trijų taškų. Tačiau kalbame apie graikus – ar tai realu? - lrytas.lt paklausė E. Česnauskio.

- Treneris visada turi būti nusiteikęs pozityviai, juk visi kartu siekiame aukščiausių tikslų. Tačiau mums reikės labai pasistengti. Turėsime šoktelėti virš bambos. Juk graikų lygis – geresnis.

- Žaidėte ir pirmajame mače su Graikija, kurį pralaimėjome 0:2. Varžovai tuomet smūgiavo septynis kartus ir visi – į vartų plotą. Ką turėtų mūsų rinktinė pakeisti, kad susiklostytų kitoks scenarijus?

- Turėtume atidžiau sužaisti gynyboje. Tuomet padarėme keletą klaidų ir graikai mus labai skaudžiai pamokė. Todėl pirmiausia reikia susitelkti gynyboje. Žinoma, norint pergalių reikia sukurti vieną kitą progą priekyje ir ja pasinaudoti.

- Komandoje nebus Deivido Šembero, Darvydo Šerno. Vartus gins Emilijus Zubas, nes nebus nei Žydrūno Karčemarsko, nei Giedriaus Arlauskio. Ar iškritus šiems žaidėjams mūsų galimybės netapo dar menkesnės?

- Darvydas ir Žydrūnas yra komandos branduolio dalis. Taip pat ir Deividas. Tai – pagrindiniai žaidėjai.

Tačiau teko skaityti, kad E. Zubas dabar demonstruoja gerą formą. Jeigu rašoma teisybė ir „Liverpool“ agentai netgi pagyrė jį, tai reiškia, kad jis gali drąsiai stoti į vartus. Juk niekas šiaip pagyrų nedalina.

Priekyje turėsime Deivydą Matulevičių. Jam irgi sezonas geras. Kažkoks trūkumas jausis, tačiau nebus radikalių pokyčių. Juk nepakeičiamų nėra.

- Kvietimo vėl nesulaukė Tomas Danilevičius. Ar nenustebino toks trenerio sprendimas?

- Treneris atsako už rezultatą ir jis renkasi žaidėjus. Mes, futbolininkai, deja, negalime nieko spręsti. Žinoma, kai žaidė, T. Danilevičius buvo rinktinės varikliu. Jeigu jis turi jėgų ir noro padėti komandai, tai gal ir būtų verta jį pakviesti.

- Rinktinė sulaukė ir gerų žinių – sugrįžta rungtyniauti pasirengęs Marius Stankevičius.

- Jo sugrįžimas – didelis pliusas komandai. Juk Marius žaidė ne viename itin aukšto lygio klube. Gaila, kad jam nemažai laiko teko praleisti ant suolo dėl traumos. Tačiau jis - ragavęs gero futbolo ir toks žaidėjas niekada nepamaišys.

- Cs. Laszlo yra minėjęs, kad vienas mūsų pranašumų – žaidimas ant dirbtinės dangos. Sutinkate su juo?

- Dirbtinė aikštė ir mums maišys tiek pat, kiek ir graikams. Juk mes nežaidžiame ir nesitreniruojame nuolatos ant tokios dangos. Sąlygos ir mums, ir Graikijos rinktinei bus vienodos.

Rungtynės vyks birželio 7 dieną 21 val. 45 min.

Atrankos į 2014 metų pasaulio čempionatą G grupės lentelė (Vieta, komanda, rungtynės, pergalės, lygiosios, pralaimėjimai, taškai)

1. Bosnija ir Hercegovina 5 4 1 13

2. Graikija 5 3 1 1 10

3. Slovakija 5 2 2 1 8

4. Lietuva 5 1 2 2 5

5. Latvija 5 1 1 3 4

6. Lichtenšteinas 5 0 1 4 1

Lietuvos rinktinės rungtynės atrankoje į pasaulio čempionatą

2012 m. rugsėjo 7 d. Lietuva - Slovakija 1:1.

2012 m. rugsėjo 11 d. Graikija – Lietuva 2:0

2012 m. spalio 12 d. Lichtenšteinas – Lietuva 0:2

2012 m. spalio 16 d. Bosnija ir Hercegovina – Lietuva 3:0

2013 m. kovo 22 d. Slovakija – Lietuva 1:1

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.