„Trenerių valgytojas“ strategą G.Gattuso atleido po šešių mačų

Gennaro Gattuso ilgai „Palermo“ futbolininkams nevadovavo. Trečiadienį „Serie B“ klubo prezidentas Maurizio Zamparini pranešė, kad nusprendė nutraukti sutartį su strategu, kuris geriau žinomas, kaip buvęs Italijos rinktinės saugas.

Daugiau nuotraukų (1)

„Reuters” ir lrytas.lt inf.

Sep 26, 2013, 4:15 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 6:36 PM

„Su liūdesiu pranešu, kad atleidžiu G.Gattuso iš pareigų, - oficialiame pranešime cituojamas M.Zamparini. - Norėjome šiek tiek per daug, nei jis gali pasiūlyti klube, iš kurio publika nemažai reikalauja. Rezultatai parodė, kad buvome neteisūs, jam pasiūlydami darbą.“

G.Gattuso tai buvo pirmasis darbas, kuomet jis užėmė tik vyriausiojo trenerio postą. Buvęs „AC Milan“ saugas anksčiau dirbo „Sion“ klube – buvo žaidžiantysis strategas. Iš Šveicarijos jis į Italiją atvyko birželį. „Palermo“ vadovybei kantrybė trūko po antradienio pralaimėjimo 1:2 „Bari“ komandai.

Per šešis mačus G.Gattuso auklėtiniai laimėjo tik dukart. 35 metų trenerį pakeis Giuseppe Iachini, kuris praėjusį sezoną treniravo „Siena“ komandą.

M.Zamparini Italijoje žinomas ir kaip „trenerių valgytojas“. Jis yra įžymus dėl trenerių atleidinėjimo. Dabar jis yra atleidęs mažiausiai 26 strategus. Tikslų skaičių nustatyti sunku, nes daug kas priklauso nuo to, kaip traktuojama sąvoka „laikinasis treneris“. Be to, M.Zamparini yra net keletą kartų atleidęs tuos pačius trenerius.

Praėjusį sezoną jis naudojosi trijų trenerių paslaugomis – du iš jų turėjo po antrąjį šansą.

Jis atleido Gianą Piero Gasperini, jį pakeitė Alberto Malesani. Pastarasis dirbo tris mačus, tuomet M.Zamparini sugrąžino G.P.Gasperini. Po dviejų mačų „trenerių valgytojas“ vėl atleido šį trenerį.

Galiausiai M.Zamparini atsisuko į Giuseppe Sannino, kuris išdirbo tris mačus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.