„Atlantas“ didins biudžetą iki 3,5 milijono litų

Prisikėlęs Klaipėdos „Atlantas“ tik pasibaigus Lietuvos čempionatui jau planuoja dar didesnius mostus. Šeštadienį pasibaigus visoms kvapą gniaužiančioms intrigoms „Atlantas“ pasidabino sidabru ir dėlioja detales į savo vietas.

V.Lekevičius teigė, kad „Atlantui“ į pagalbą ateina ir Klaipėdos miestas.<br>V.Knyzelio (LFF) nuotr.
V.Lekevičius teigė, kad „Atlantui“ į pagalbą ateina ir Klaipėdos miestas.<br>V.Knyzelio (LFF) nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Suslavičius

Nov 12, 2013, 11:53 AM, atnaujinta Feb 20, 2018, 10:39 AM

„Vykdome planą“, - lrytas.lt sakė „Atlanto“ direktorius Vacys Lekevičius, klubą Lietuvos futbolo padangėje lydintis ne vieną dešimtmetį.

Paskutinį kartą „Atlantas“ ant nugalėtojų pakylos lipo 2004 metais. Tuomet klaipėdiečiai džiaugėsi bronza ir netrukus stebėjo, kaip jų ekipa grimzta į dugną.

Tačiau po skaudaus praėjusio sezono į „Atlantą“ atvyko naujas trenerių desantas, su patyrusiu žaidėjų agentu-treneriu-direktoriumi Konstantinu Sarsanija priešakyje.

Būtent šis strategas nusprendė į Klaipėdą surinkti Lietuvos futbolininkus ir su jais sudrebinti A lygą. Tai padaryti pavyko – Vilniaus „Žalgiriui“ klumpant, „Atlantas“ galėjo iškovoti teisę žaisti papildomame – auksiniame – mače.

Bet reikiamos pergalės prieš Gargždų „Bangą“ pasiekti nepavyko. Tačiau liūdėti nėra kada - „Atlantas“ jau dabar rimtai galvoja apie dvikovas tarptautinėje arenoje – Europos lygos atrankoje.

Pirmojoje interviu dalyje V.Lekevičius pasakojo apie paskutinįjį turą, išgyventas emocijas, klubo jaunimą ir džiaugsmą. Šioje dalyje – pokalbiai apie pinigus ir K.Sarsanijos kontraktą.

- Apie K.Sarsaniją ir kitą sezoną kalbate užtikrintai. Ar tai reiškia, kad treneris lieka prie projekto ir toliau dirbs „Atlante“?

- Nebent atsirastų pasiūlymų iš labai turtingų klubų. Tokių, kurių kvietimo atsisakyti negalima. Tačiau vietoje jo būtų kitas treneris. Mūsų likimo valiai niekas nepaliks. Esame sutarę. Tačiau kol kas tikrai nėra jokių kalbų ar gandų apie išvykimą.

- Sugrįžtate į tarptautinę areną. Žaisite Europos lygos atrankoje. Galbūt jau reikėtų tikėtis žaidėjų iš Rusijos futbolo rinkos?

- Po pirmųjų dviejų ratų Lietuvoje treneris nuspręs, ar mums reikia kitų žaidėjų. Tada matysime mūsų pajėgumą po pirmųjų stovyklų, čempionato pradžios. Treneris nori, kad lietuviai subręstų, bet jeigu ne visi žaidėjai atitiks keliamą lygį, išvysime ir užsieniečių.

Planas – įveikti pirmąjį atrankos barjerą. Gal net žaisime ilgiau, o tada jau gali prireikti legionierių. Ar tai bus Rusijos futbolininkai? Nebūtinai.

- Reikės ir didesnio biudžeto?

- Savaime suprantama. Jau šįmet netilpome į tai, ką planavome. Keleto milijonų mums nepakako. Aš galvoju, kad 3-3,5 milijono litų turėtų pakakti.

Norėtųsi, kad tai būtų eurai, tačiau tada jau būtume stiprus klubas.

- Klaipėdos miesto centrinis stadionas nėra ta vieta, kur dabar galėtų vykti Europos lygos atrankos varžybos...

- Jau kreipėmės į savivaldybę. Ne kartą kalbėjome apie investicijas. Buvo užsiminta apie 7 milijonus. Planuojame įrengti VIP tribūnas, sutvarkyti kitas.

Mūsų stadionas jau Lietuvos kontekste atrodo apgailėtinai, o apie Europos ekipų arenas net nėra ką kalbėti. Žaisti mums tikrai čia neleistų, todėl žiemą ir pavasarį laukia daug darbų.

Ieškoma investuotojų. Prie to prisideda ir Klaipėdos miestas. Be tų pinigėlių tai būtų tik palipdymas, pagražinimas, o realūs darbai nuveikti nebūtų.

- Tačiau gali tekti pasukti ir į sostinę ar Panevėžį?

- Po visų pokalbių dabar nesitiki, kad žaisime kitur. Bet jeigu jau susiklostys tokia situacija, apsilankysime Vilniuje. O ką daryti? Tačiau miestas labai padeda, stebi situaciją, dirba. Jau ir žmonės kalba, kad toks stadionas daro gėdą, o proga taisyti – yra.

- Ar geri rezultatai pakeitė ir Klaipėdos verslininkų požiūrį?

- Rėmimas šįmet dėkingas. Sumos nėra didelės, tačiau gauname naudos ir mainų būdu. Kitąmet tikimės, kad bus dar geriau – turėsime daugiau rėmėjų, daugiau dėmesio sulauksime.

Viskas dar priklausys nuo rezultatų. Aišku ir stadioną reikia tvarkyti – kur tu žmogų pasodinsi?

- Ar verslo pasaulyje mėginsite sužaisti K.Sarsanijos korta ir rasti naudos Rusijoje? Juk anksčiau ten jau dairėtės.

- Kalbamės, kalbamės, bet vis nepavyksta. Jau anksčiau tikėjomės didesnio biudžeto. Tačiau kitąmet turėsime generalinį rėmėją ir daugiau paprastų.

Viskas juda tikslo link, tačiau dar ne viskas sutarta. Mes deramės su rimta kompanija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.