„Milan“ didybę degina sirgalių pyktis ir alina permainų laukimas (I dalis)

Daugiau nuotraukų (1)

Lina Motužytė

Dec 3, 2013, 2:38 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 12:26 AM

Italijos futbolo žvaigždė Mario Balotelli pratęs, kad sirgaliai jam šaukia „Bravo!“. Tačiau vis dažniau tokius šūksnius lydi stipri ironija. „Milan“ futbolininkas, kaip ir pats klubas, šį sezoną aistruolių nedžiugina.

Šį sezoną Italijos „Serie A“ čempionate jis sužaidė devynerias rungtynes, per jas vienas geriausių pasaulio puolėjų pelnė keturis įvarčius.

Ir pati „Milan“ komanda sezoną pradėjo katastrofiškai. Vos keturios pergalės per keturiolika rungtynių ir aštuntoji vieta Italijos čempionate. Į dešimtuką „Milan“ iš tryliktosios vietos pakilo po pergalės 3:1 prieš „Catania“ futbolininkus.

„Turėjome 27 metus šlovės, neužtraukite mūsų istorijai negarbės“ – tokie ir panašūs transparantai pasirodo ištikimiausių „Milan“ sirgalių „Curva Sud“ tribūnoje.

Nuo pirmoje vietoje esančios Turino „Juventus“ komandos „Milan“ atsilieka 20 taškų, o nuo trečioje vietoje įsitaisiusios „Napoli“ – 14 taškų. Būtent pirmųjų trijų vietų savininkai užsitikrins vietą Čempionų lygoje kitam sezonui.

„Tragedija“ – taip sezoną apibūdina komandos sirgaliai, jau susitaikę su tuo, kad kitą sezoną Čempionų lygos rungtynių San Siro stadione nebus.

Sirgaliai netyli

Italijos futbolo grandai su savo sirgaliais privalo skaitytis. Aistruoliai audringai serga, kai sekasi, nenusisuka, kai komanda pralaimi, tačiau kai pralaimėjimų serija užsitęsia – reikalauja paaiškinimo.

Aktyviausi klubo sirgaliai rungtynėse paeiliui iškelia po keliolika didžiulių plakatų, reaguojančių į klubo situaciją.

„Susitiksime prie išėjimo!“ – baigiantis rungtynėms su „Genoa“ tribūnoje pasirodė didžiulis perspėjimas. Mačas baigėsi lygiosiomis 1:1. „Milan“ nesugebėjo įveikti be pašalinto žaidėjo rungtyniavusių varžovų.

Po rungtynių sirgaliai užblokavo išėjimą ir reikalavo susitikimo su klubo treneriu Massimiliano Allegri. Situaciją išsprendė su aistruoliais pasikalbėti nuėję komandos kapitonas Kaka ir Christianas Abbiati.

Tuo tarpu kitos Milano komandos „Inter“ aistruoliai nevengia pasišaipyti. „Taviškių žaidimas - kaip š...“ – Milano kavinės barmenas mostelėjo ranka kolegai, palaikančiam „Milan“.

„Inter“ turnyro lentelėje užima ketvirtąją vietą.

Įvedė karantiną

„Atvykote labai sunkiu mums metu“, – Lietuvos žurnalistams liūdnai ištarė „Milan“ atstovas Baltijos šalyje Stefano Chiussi.

Jis atsiprašė, kad negali aprodyti „Milanello“ sporto centro.

40 km nuo Milano įsikūrusi treniruočių bazė šiuo metu visiems pašaliniams yra uždara.

Dėl prastų rezultatų iki minimumo sumažintas futbolininkų bendravimas su žiniasklaida, todėl gauti interviu gali vos keli Italijos žurnalistai.

Kad žaidėjų neblaškytų žiniasklaidos dėmesys, publikacijos, komentarai ir net šeimos nariai, „Milan“ vadovai prieš rungtynes įvedė kelių dienų karantiną.

Treneris turi pamainą

Milane neišvengiamai artėja permainų metas. Smarkiausiai kliba komandos trenerio Massimiliano Allegri kėdė. Garsiai kalbama apie tai, kad dvejus metus klubui vadovaujantį 46-erių M.Allegri pakeis dešimt metų „Milan“ klube žaidęs 37 metų Clarence'as Seedorfas.

Futbolo specialistai, sirgaliai ir net kai kurie klubo atstovai buvo įsitikinę – jei „Milan“ namie nelaimės prieš „Genoa“, šis futbolo specialistas bus priverstas palikti komandą.

Tačiau taip neatsitiko. Antradienį Glazge „Milan“ 3:0 sutriuškino „Celtic“ futbolininkus, tačiau dar neužsitikrino vietos kitame etape.

Šeštajame ture dėl antrosios vietos grupėje italai stos į kovą su Amsterdamo „Ajax“ ekipa. Nugalėtoja tęs kovą Čempionų lygoje.

Varžovas laukia nelengvas. Antradienį „Ajax“ savo aikštėje 2:1 įveikė nukraujavusią „Barcelona“ ekipą.

Vadovai rado kompromisą

Nors rungtynėse klubui vadovaujanti Silvio Berlusconi duktė Barbara dažnai sėdi kartu su klubo viceprezidentu Adriano Galliani, ne paslaptis, kad svarbiausių „Milan“ žmonių santykiai ilgą laiką buvo įtempti.

Geras S.Berlusconi draugas 69 metų A.Galliani ne kartą sulaukė Barbaros priekaištų ir spaudimo per žiniasklaidos priemones.

Praėjusią savaitę 27 metus klubui vadovavęs A.Galliani pareiškė, kad po rungtynių su „Ajax“ jis paliks „Milan“. Tačiau S.Berlusconi patyrusio specialisto paleisti nenorėjo.

Galiausiai A.Galliani su politiko dukra surado kompromisą. Jis dar ketverius metus bus atsakingas už sporto reikalus, o Barbara rūpinsis rinkodara, reklama ir dizainu.   Į „Milan“ A.Galliani 1986-aisiais atėjo kartu su S.Berlusconi. Per tą laiką Italijos superklubas šešis kartus laimėjo Europos čempionų taurę ir aštuonis tapo šalies čempionu. Iš viso Milano komanda savo trofėjų kolekcijoje turi septynias Europos čempionų taures ir 18 Italijos čempionų titulų.

28 metų B.Berlusconi į „Milan“ valdymą įsisuko 2011-aisiais. Barbara ėmėsi keisti klubo strategiją. Pernai vasarą ji nusprendė išparduoti ryškiausias klubo žvaigždes ir didesnį dėmesį ėmėsi skirti jauniems futbolo talentams.

M.Balotelli – netinkamas pavyzdys

Pokyčiai gresia ne tik komandos vadovams, bet ir žaidėjams. Vienas kandidatų palikti komandą – 23 metų M.Balotelli.

Šių metų pradžioje į Milaną atvykusio puolėjo sportinė forma kelia nerimą. Kai rungtynėse su „Genoa“ jis nesugebėjo realizuoti 11 metrų baudinio, „San Siro“ stadione susirinkę sirgaliai griebėsi už galvos.

„Bravo, Mario, bravo!“ – ironiškai plojo jie skandalingajam futbolininkui.

Sportinė forma – ne vienintelis dalykas, keliantis nerimą klubo vadovams.

„Milan“ futbolo akademijos uždavinys – ne tik išugdyti puikius futbolininkus, bet ir gerus žmones. Daug dėmesio skiriama vaikų asmenybėms lavinti.

Skandalus ir vakarėlius mėgstantis M.Balotelli – ne geriausias pavyzdys augančiam vaikui.

Antroje dalyje skaitykite apie „Milan“ futbolo akademijos struktūrą ir lietuvių galimybes futbolo paslapčių mokytis iš Italijos futbolo legendų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.