Kovotojai su sukčiavimu futbole jau nusitaikė į du Lietuvos klubus

Lietuvos futbolo federacijos (LFF) Vykdomojo komiteto posėdyje patvirtintas LFF Tyrimų komiteto įsteigimas, jo nariai bei nuostatai, rašo lff.lt.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 6, 2013, 2:37 PM, atnaujinta Feb 19, 2018, 10:59 PM

Komiteto pirmininku paskirtas teisininkas Romualdas Mikliušas, pirmininko pavaduotoju – LFF generalinis direktorius Edvinas Eimontas. Posėdyje priimti atitinkamų LFF Drausmės kodekso nuostatų pakeitimai.

Pagrindinė įsteigto Tyrimų komiteto funkcija – tirti federacijos Drausmės kodekse numatytus pažeidimus ir pateikti išvadas Drausmės komitetui.

Tyrimų komitetas koncentruosis į neteisėtos įtakos rungtynėms darymo bei kitos korupcijos prevenciją, dopingo vartojimo kontrolę, kitus Sąžiningo žaidimo principų pažeidimus, kurie apibrėžti Europos futbolo asociacijų sąjungos (UEFA) nuostatuose.

LFF Tyrimų komiteto įsteigimą, jo veiklos nuostatas konsultavo lapkričio mėn. Lietuvoje viešėjęs UEFA Sąžiningo žaidimo pareigūnas Ursas Kluseris.

Stiprinant nesąžiningų veiksmų prevenciją, LFF pradėta ruošti nacionalinė programa kovai su sukčiavimu sporte. Programa bus teikiama Lietuvos sporto federacijų sąjungai, Lietuvos tautiniam olimpiniam komitetui. Šį rudenį LR Seime buvo įregistruotas siūlymas dėl Baudžiamojo kodekso įstatymų papildymo, kuris numato atsakomybę už sukčiavimą sporte.

Ryžtingoje LFF kovoje su sukčiavimu siekiama glaudaus bendradarbiavimo su Lietuvos teisėsaugos institucijomis – Generaline prokuratūra, policija.

LFF taip pat atkreipia dėmesį į bendradarbiavimo su kaimyninėmis šalimis svarbą kovoje su sukčiavimu. Šią savaitę Estijos prokuratūra paskelbė, jog pateikė kaltinimus 11 asmenų, kurie įtariami dalyvavę nesąžiningai darant įtaką rungtynių rezultatams. Tarp įtariamųjų – dešimt Estijos futbolininkų ir dar vienas šios šalies pilietis.

Įtariama, jog galėjo būti bandoma daryti įtaką 12 rungtynių rezultatų Estijos lygos ir taurės rungtynėse, trijose UEFA Europos lygos rungtynėse ir vienose Lietuvos čempionato rungtynėse.

„Mūsų žiniomis, šis tyrimas truko jau ilgai ir tai yra sėkmingo bendradarbiavimo tarp Estijos futbolo federacijos ir teisėsaugos institucijų pavyzdys. Mes taip pat ryžtingai imamės šio darbo ir eisime iki galo. Kol kas nenoriu vardinti konkrečiai, tačiau mūsų tyrimų taikinyje jau yra du Lietuvos klubai. Privalome išvalyti futbolą. Kito kelio nėra“, – tvirtino LFF generalinis direktorius E.Eimontas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.