J.Guardiolos tikslas pasaulio klubų taurėje – „Bayern“ dominavimo tęstinumas

Jis gali tapti pirmuoju treneriu, iškovojusiu tris pasaulio klubų taurės trofėjus su dvejomis skirtingomis komandomis. Tačiau tai nė kiek nemotyvuoja Miuncheno „Bayern“ stratego Josepo Guardiolos. Prie Vokietijos čempionų vairo stojęs J.Guardiola antradienį su auklėtiniais stos į pasaulio klubų taurės pusfinalio mačą. „Bayern“ varžovė – Azijos čempionė „Guangzhou Evergrande“.

J.Guardiolai nesvarbu asmeniniai pasiekimai, pergalės FIFA klubų taurėje jis siekia dėl noro tęsti Miuncheno komandos triumfo seriją.<br>AP nuotr.
J.Guardiolai nesvarbu asmeniniai pasiekimai, pergalės FIFA klubų taurėje jis siekia dėl noro tęsti Miuncheno komandos triumfo seriją.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

AP ir lrytas.lt inf.

Dec 17, 2013, 6:07 PM, atnaujinta Feb 19, 2018, 7:02 PM

J.Guardiolai šį titulą svarbiau laimėti dėl kitos priežasties – jis nenori nusileisti Juppui Heynckesui, „Bayern“ strategui, kuris praėjusį sezoną laimėjo viską – Čempionų lygą, Vokietijos čempionatą bei taurės turnyrą.

„Juppas nudirbo puikų darbą, todėl čia esu ir aš. Pats turnyras nėra išskirtinai ypatingas, - Maroke, kur ir vyksta turnyras, sakė J.Guardiola. - Noriu laimėti dėl žaidėjų, kurie pernai susišlavė viską. Taip pat noriu laimėti dėl „Bayern“ klubo.“

J.Guardiola, dar su „Barcelona“ turnyre triumfavęs dukart, šį sezoną „Bayern“ veda praktiškai tobulu keliu. Miuncheno komanda laimėjo UEFA supertaurę ir yra realiausia pretendentė, į savo lentyną įtraukiant ir pasaulio klubų taurės trofėjų.

Jau pusfinalyje „Bayern“ taktikas turės parodyti gudrybių, nes Kinijos čempionams vadovauja Italijos treneris Marcello Lippi.

„Paprastai prieš tokį mačą žmonės mano, kad „Bayern“ - favoritai, bet kai stoji prieš italų strategą, viskas keičiasi, - sakė J.Guardiola. - Kai varžovai nelaikomi favoritais, jie būna pavojingesni. Tad mums reikia pasirengti viskam.“

42 metų ispanas teigė, kad jo draugai Kinijoje tyrinėjo „Guangzhou Evergrande“ žaidimą. Nors informacijos gavo nedaug, J.Guardiola jaučia, kad reikia saugotis varžovų atakų, kuriose dominuoja Pietų Amerikos žaidėjai Muriqui, Elkesonas, Dario Conca ir buvęs Glazgo „Celtic“ saugas Zheng Zhi.

„Pusfinalis sunkesnis už finalą. Reikia būti pasirengus ir sužaisti kuo geriau. Mano tikslas – savo žaidėjams leisti suprasti, kad varžovai gali žaisti kokybiškai“, - sakė J.Guardiola.

Mačas vyks 21 val. 30 min. Lietuvos laiku.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.