Anksčiau su J.Mourinho lygintas A.Villasas-Boasas į Angliją dirbti nebegrįš

Po triumfo Europos lygoje su „Porto“ klubu Andrea Villasas-Boasas buvo vadinamas antruoju Jose Mourinho. Pastarasis jį buvo skambiai pavadinęs savo akimis ir ausimis. Londono „Chelsea“ savininkas Romanas Abramovičius jį buvo pasirinkęs, kaip įpėdinį J.Mourinho, kuris turėjo atnešti gausybę trofėjų.

Anksčiau buvo kalbama, kad A.Villaso-Boaso laukia šviesi ateitis, tačiau jos, kol kas, treneriui reikės palaukti.<br>AP archyvo nuotr.
Anksčiau buvo kalbama, kad A.Villaso-Boaso laukia šviesi ateitis, tačiau jos, kol kas, treneriui reikės palaukti.<br>AP archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 27, 2013, 11:48 PM, atnaujinta Feb 19, 2018, 4:31 PM

Dabar „Chelsea“ klube vėl dirba J.Mourinho. A.Villasas-Boasas su šia ekipa atsisveikino senokai ir dar spėjo padirbėti „Tottenham Hotspur“ komandoje.

Dabar 36 metų treneris – bedarbis. Jis nepateisino „Hotspur“ vadovybės vilčių.

A.Villaso-Boaso reputacija ėmė griūti dar „Chelsea“ klube. Teoriškai jis turėjo čia iškovoti garsiausius titulus, o tada sukti dar toliau. Tačiau R.Abramovičiaus karalystėje portugalas išdirbo mažiau nei devynis mėnesius.

Savo reputaciją atstatyti jis galėjo „Hotspur“ komandoje, bet buvo atleistas praėjusią savaitę, po griausmingo pralaimėjimo 0:5 „Liverpool“ komandai.

Daug „Hotspur“ sirgalių buvo nepatenkinti, kad strategas buvo atleistas, o jį pakeitė naujokas Timas Sherwoodas. Jie tai išreiškė per mačą su „West Bromwich Albion“. Rungtynės baigėsi 1:1, o „Hotspur“ sirgaliai nušvilpė savo ekipą.

Iš pradžių atsivėręs tylos siena, A.Villasas-Boasas prabilo. Strategas pirmą kartą prabilo apie atleidimą, nusivylimą, kad niekada nejuto sėkmės, turėtos su „Porto“. Šiame klube per vienintelį sezoną jis laimėjo tris trofėjus.

„Turėjau labai dideles ambicijas šį sezoną laimėti trofėjų“, - sakė jis dienraščiui „O Jogo“.

Patyręs smūgį Anglijoje A.Villasas-Boasas karjeros baigti tikrai neketina, tačiau darbo dairytis nori kitur. Dar praėjusį sezoną 36 metų treneris buvo apipiltas pasiūlymais. Jis nepasidavė „Paris Saint-Germain“ vilionėms, juo domėjosi ir Madrido „Real“.

Pastaruoju metu strategas siejamas su itin nesėkmingai žingsniuojančiu „AC Milan“ klubu.

„Čia pasisėmiau nuostabios patirties“, - sakė strategas, kalbėdamas apie Angliją. Jis leido suprasti, kad jau atsikando Anglijos „Premier“ lygos duonos ir savo karjerą nori tęsti kitur.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: kodėl D. Kuolys rausta iš gėdos?