Geriausios citatos – nuo Pele ir D.Maradonos ginčų iki Z.Ibrahimovičiaus perliukų

2013-aisiais futbolo pasaulis aidėjo nuo skambių frazių. Klausimas, kas geresnis – Cristiano Ronaldo ar Lionelis Messi – vis dar gajus. Diskusijose pliekėsi futbolo ikonos Pele ir Diego Maradona. Kone skambiausiai pasisakyti sekėsi švedui Zlatanui Ibrahimovičiui – nuo jo kliuvo ir pasaulio futbolo čempionatui, ir moterims.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-01-04 20:44, atnaujinta 2018-02-17 22:58

Nereikėtų pamiršti ir skandalingo, nors šiek tiek aprimusio Jose Mourinho bei Seppo Blatterio pareiškimų, sukėlusių skandalą.

Lrytas.lt remdamasis goal.com informacija pateikia skambiausių 2013 metų futbolo pasaulio citatų sąrašą.

Kirčiai – iš peties

„Per pertrauką pasakiau teisėjui, kad nesaugu žaisti tokiomis sąlygomis. Didier Drogba sakė, kad jos vienodos abejoms komandoms, bet aš pabrėžiau, kad ne, nes mes mėginome žaisti futbolą.“

Turino „Juventus“ komanda pralaimėjo Stambulo „Galatasaray“ futbolininkams Čempionų lygoje gruodį purvo aikštėje. Bet faktas, kad „Juventus“ neperžengė grupės etapo žado iš Antonio Conte neatėmė – strategas po mačo turėjo ką pasakyti.

„Mums reikia futbolininkų, o ne modelių. Pernai jis turėjo daugiau šukuosenų nei įmušė įvarčių.“

Londono „Chelsea“ strategas Jose Mourinho tai pasakė, mėgindamas paaiškinti, kodėl nenorėtų pasirašyti sutarties su Kevinu-Prince'u Boatengu.

„Lotharas per pastaruosius keletą mėnesių buvo užimtas moterimis. Dabar jis užsiima Miuncheno „Bayern“ futbolininkais. Galbūt jis pakeitė savo medžioklės lauką.“

„Bayern“ klubo prezidentas Uli Hoenessas taip pabrėžė, kad Vokietijos futbolo ikona L.Matthausas turėtų spręsti asmeninio gyvenimo reikalus, kai pastarasis ėmė tvirtinti, kad Dortmundo „Borussia“ puolėjas Robertas Lewandowskis iškeliauja į „Bayern“.

„Vienas turi daugiau išlaidų kirpėjui nei kitas.“

Paprašytas palyginti Cristiano Ronaldo ir Lionelį Messi vėl perliukų pažėrė FIFA prezidentas Seppas Blatteris, sukeldamas nemažą skandalą.

Zlatano kampelis

„Mes matėme jo muzikos sąrašą persirengimo kambaryje. Ten buvo daug Justino Bieberio, „Jonas Brothers“ ir Selena Gomez dainų. Smagu žinoti, kad net ir Davido Beckhamo skonis nėra tobulas.“

„Paris Saint-Germain“ puolėjas Zlatanas Ibrahimovičius atskleidė, kad jo buvęs ekipos draugas mados ikona nėra be trūkumų.

„ - Kas laimės – Portugalija ar Švedija? Tik Dievas žino.

-Tačiau sunku jo paklausti...

- Visai ne. Jūs dabar kalbatės su juo.“ Z.Ibrahimovičius bendraudamas su žurnalistais dar kartą pademonstravo, kad visada turi, ką atsakyti. Beje, Švedija pralaimėjo portugalams dukart, tad į pasaulio čempionatą neišvyks.

„Pasaulio čempionato, kuriame nebus manęs, žiūrėti nėra prasmės. Tad nėra reikalo laukti pirmenybių.“

Z.Ibrahimovičius tikino, kad pasaulio futbolo čempionatas be jo ir Švedijos rinktinės bus nykus.

Akis už akį

„Lažinuosi iš savo užpakalio, kad „Bayern“ komanda prašys Josepo Guardiolos pagalbos, žaidžiant su „Barcelona.“

Praėjusį Čempionų lygos sezoną Dortmundo „Borussia“ strategas Jurgenas Kloppas tikino, kad „Bayern“ būtinai prašys informacijos iš būsimojo savo stratego J.Guardiolos, norėdami žengti į finalą.

„J.Kloppo užpakalis atguls į mūsų muziejų.“

Tokį atsakymą treneriui pateikė „Bayern“ vadovas Karlas-Heinzas Rummenigge'as.

„Nemėgstu kažko lyginti kartu su Pele, nes jis kvailai kalba. Jis nuolat kalba nesąmones, kai išgeria ne tuos vaistus.“

Argentinos futbolo ikona Diego Maradona – niekada nesakantis nieko kvailo – pratęsė ilgą dvikovą su brazilų legenda Pele.

Pripažinimas

„Aš suprantu, kodėl žmonės nėra laimingi, tačiau jie neturėtų naudoti futbolo, kad būtų išgirsti. Brazilija paprašė leidimo surengti pasaulio čempionatą. Mes jų nevertėme.“

S.Blatteris prakalbo apie Brazilijoje vykstančius protestus, kurie užgožė Konfederacijų taurės turnyrą.

„Po kai kurių rungtynių šį sezoną man net nereikėjo eiti į dušą. Kartais būti vartininku – nuobodu.“

Manuelis Neueris pripažino, kad būnant pagrindiniu „Bayern“ vartininku ne visada tenka plušėti iš visų jėgų.

Vyrai ir moterys

„Manau, kad Adriano Galliani's turėtų sulaukti daugiau pagarbos. Aš pats negaliu pasitikėti moterimi futbole. Nenoriu to sakyti, bet tiesiog taip yra.“

Buvęs „AC Milan“ saugas Gennaru Gattuso įsitraukė į karštą diskusiją apie Barbaros Berlusconi mėginimus perimti valdymą iš klubo viceprezidento A.Galliani.

„Labai gražu, kai moteris kalba apie futbolo taktikas. Manau, kad tai – fantastiška. Ir jūs žinote, kas yra 4:3:3. Taip?”

Prancūzas Laurent'as Blanc'as uždavė vieną skambiausių ir skandalingiausių klausimų, kai kalbėjo su Švedijos žurnaliste.

„Su visa pagarba moterims, kurios daug padarė, noriu pasakyti, kad negalima lyginti vyrų ir moterų futbolo. Pasiduokite, nes tai net nėra juokinga.“

Savo požiūrį į futbolą ir lytis išreiškė Z.Ibrahimovičius.

Skausmas

„Aš niekada gyvenime neturėjau nė menkiausios minties apie rungtynių rezultato klastojimą. Jeigu kas nors įrodytų, kad aš tai dariau, išeičiau į gatvę ir, nors tai skamba kiek per drastiškai, nusižudyčiau.“

G.Gattuso tvirtai atšovė po to, kai buvo pradėtas sieti rungtynių pardavimų skandalu, sudavusį dar vieną smūgį Italijos futbolui.

„Aš verkiau, kentėjau, blogai jaučiausi, mažai miegojau naktimis.“

Taip apie dar Jose Mourinho sprendimą jo nepasirinkti pirmuoju vartininku kalbėjo Madrido „Real“ atstovas Ikeras Casillasas.

Tas gražus žodis „futbolas“

„Be futbolo aš būčiau vargšas ir, veikiausiai, neturėčiau darbo.“

Taip apie savo profesiją atsiliepė „Bayern“ atstovas ir pretendentas į „Ballon d'Or“ apdovanojimą Franckas Ribery.

„Jeigu A.Pirlo išvyks, mes visi po truputėlį turėtume apleisti stadioną ir nustoti žaisti futbolą kartu.“

Iš šių žodžių galima spręsti, kad Gianluigi Buffonas norėtų, kad Turino „Juventus“ pasiūlytų pratęsti sutartį su Andrea Pirlo.

„Niekas nemėgsta žaisti prieš „Barcelona“, išskyrus mazochistus.“

Nors „Bayern“ klubas futbolo pasaulyje dominuoja, Thomasas Mulleris pabrėžia, kad žaisti su katalonų komanda – visada labai sunku.

Tas sunkus trenerio darbas

„Yra daug jaunų trenerių, kurie laukia, kada galės užimti mano vietą, tačiau ne kiekvienas medicinos studentas tampa chirurgu.“

Massimiliano Allegri pateikė atsakymą, paklaustas, ką mano apie tai, kad gali būti pakeistas „AC Milan“ klube į Clarence Seedorfą ar Pippo Inzaghi.

„Italijoje treneris yra parašiutininkas, kuris šoka iš lėktuvo ir nežino, ar parašiutas išsiskleis ar ne.“

Claudio Ranieri reziumavo metus, praleistus „Serie A“.

„Ką būčiau daręs kitaip? Pakeitęs visus vienuolika žaidėjų.“

Kalbėdamas apie pralaimėjimą 0:2 „Newcastle United“ komandai sakė „Chelsea“ strategas J.Mourinho.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.