Federacijos iš A lygos išmestam „Taurui“ gresia skolų kalnas

Kai Lietuvos futbolo federacijos (LFF) vykdomasis komitetas nusprendė, kad Tauragės „Tauras“ A lygoje nežais, šio klubo savininkas Jaunutis Šetkus buvo ramus, nes apie tai nieko nežinojo. O kai žinia jį pasiekė, J.Šetkus pirmiausia pagalvojo apie finansinius nuostolius, kurie laukia komandos.

Tauragės „Taurui“ (dešinėje) vietos A lygoje neatsirado.<br>T.Bauro nuotr. iš archyvo
Tauragės „Taurui“ (dešinėje) vietos A lygoje neatsirado.<br>T.Bauro nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Suslavičius

Feb 11, 2014, 4:49 PM, atnaujinta Feb 16, 2018, 10:56 AM

Pirmadienį buvo paskelbta, kad A lygoje rungtyniaus dešimt klubų – vienu daugiau nei pernai. Į čempionatą atvyko dvi naujokės – Klaipėdos „Granitas“ ir „Trakai“, o „Taurui“ teko atsisveikinti su aukščiausiaja lyga.

Žinia – iš giedro dangaus

Šią žinią išgirdę sirgaliai choru klausė: „Kodėl?“.

„Aš neturiu jokių paaiškinimų. Apie tai sužinojome iš žurnalistų. Norėčiau oficialaus pasisakymo iš LFF“, - lrytas.lt sakė J.Šetkus.

Pasak jo, praėjusį sezoną paskutinis likęs „Tauras“ ramiai rengė planus naujam startui A lygoje.

„Ruošiamės tik šiam čempionatui, - sakė J.Šetkus, sunkiai galėjęs nupasakoti savo reakciją. - O kaip galima reaguoti? Kaip reaguotų žmogus, jeigu jam pasakytų: „Neateik šiandien į darbą“. Neapsiverkiau, bet tikrai bloga situacija. Mes leidžiame savo pinigus ir dabar patirsime nuostolių. Suradome rėmėją, pasirašėme sutartis su keletu futbolininkų. Yra ir trys, keturi užsienio futbolininkai. Dabar turėsime nutraukti sutartis, o tai kainuos. Dėl finansų esame rimtai „papuolę“.

Ieško išeities

Tačiau „Tauras“ ginklų sudėti neketina. Klubas jau rengia kreipimąsi į LFF, renka A lygos klubų vadovų parašus. O jeigu nepavyks?

„Gavę iš federacijos paaiškinimą priimsime savo sprendimą. Tada paaiškės, ar klubas gyvuos, ar ne. Per dalininkų susirinkimą buvo ir tokių minčių, kad nebeliks klubo“, - sakė J.Šetkus.

Pasak jo, jeigu „Tauras“ nežais A lygoje, klubo vadovams pirmiausia reikės įsijungti skaičiuotuvus.

„Savivaldybė atsisakys mus remti, o be jos esame bejėgiai. Rėmėjai iš Rusijos tikrai trauksis ir dar pareikalaus pinigų už du mėnesius. Jie apmokėjo stovyklas, sutartis. Ekipa treniravosi, gyveno viešbučiuose. Nemažai pinigų išleista“, - sakė jis.

Norėtų sportinio principo

„Tauro“ išmetimas yra grindžiamas sportiniu principu, kurio Lietuvos futbole ilgą laiką matyti neteko. Tačiau paprasta logika rodo, kad nors ir pašalinus Tauragės ekipą pagal sportinį principą, ji turėtų žaisti A lygoje. Juk dešimtoji vieta – papildoma.

„Niekada nebuvo to sportinio principo. Bet aš už tai, kad jis egzistuotų. Tada nebūtų abejonių ar ginčų. Lapkričio ar gruodžio pradžioje būtų mums pasakę, kad iškritome iš A lygos ir būtume žinoję, ką daryti. Mes būtume ruošėsi I ar II lygai, o gal atsisakę žaisti“, - sakė J.Šetkus.

Jis neatmetė galimybės LFF vadovams priminti ir įstatymo raidę.

„Yra pasiūlymų ir ieškoti teisybės teisme. Yra 45 LFF nuostatų straipsnis. Jame parašyta, kad paskutinė A lygos ekipa iškrenta, o I lygos pirmoji komanda žengia aukščiau. Bet jokie trečią vietą užėmę klubai neturi patekti“, - sakė J.Šetkus.

Jis neslėpė ambicijų gauti vietą A lygoje.

„Bet dabar ruošiamės aukščiausiai lygai, nes mes nesame iš jos iškritę. Juk nuo pat pradžių buvo kalbama, kad bus didinamas komandų skaičius, todėl liekame A lygoje“, - tikino jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.