Vokietei teisėjavimas – ir gyvenimo mokykla

Patyrusios ir pradedančios Lietuvos futbolo arbitrės turėjo galimybę pasimokyti iš vienos geriausių. Judėjimo „Moterys už futbolą“ ir Lietuvos futbolo federacijos (LFF) kvietimu seminare Kaune viešėjo aukščiausio moterų futbolo lygio rungtynėms teisėjavusi vokietė Inka Muller.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-03-03 10:25, atnaujinta 2018-02-15 18:48

Teisėjavimas – gyvenimo mokykla

Stereotipus griaunantis ir Europos futbolo federacijų sąjungos (UEFA) pripažinimo už kūrybiškumą ir inovatoriškumą susilaukęs projektas „Moterys už futbolą“ kartu su LFF ir Lietuvos futbolo teisėjų asociacija (LFTA) surengė seminarą dailiosios lyties arbitrėms. Į Kauną susitikti su I.Muller atvyko aštuoniolika teisėjų.

Vokietei kartą teko teisėjauti UEFA Čempionių taurės finalinėse rungtynėse, taip pat įvairių moterų čempionatų finaliniuose etapuose, Olimpinėse žaidynėse Pekine.

Patarimus lietuvėms dalijusi I.Muller teigė, jog teisėjavimo kokybę lemia ne tik fizinis pasirengimas, bet ir mokėjimas susidoroti su stresu bei psichologiniu spaudimu.

Patyrusios teisėjos teigimu, reikia mokėti perprasti žaidėjus, teisėjavime taip pat labai svarbi ir kūno kalba.

„Gestai bei veido išraiškos padeda atsiskleisti arbitro emocijas ir suvaldyti futbolininkus įkarščio metu“, - aiškino arbitrė.

Anot vokietės, teisėjavimas jai buvo ne tik sunkus darbas, bet ir suteikė nemažai privalumų – karjeros metu sutiktus žmones, keliones po pasaulį, pamokas kaip susidoroti su su įvairiais gyvenimo iššūkiais.

„Teisėjavimas – gyvenimo mokykla“, - teigė ji.

Bendradarbiauja su įvairių šakų sportininkėmis

Stereotipus laužantis judėjimas „Moterys už futbolą“ taip pat apsilankė Lietuvos moterų sporto asociacijos (LSMA) seminare Įvairių sporto šakų atstoves ir mėgėjas suvienijo šokis skirtas futbolui, vyko praktiniai užsiėmimai, pristatyta „Moterys už futbolą“ istorija ir veikla.

„Futbolą žaidžiame nuolatos. Labai džiaugiamės, jog galėsime ne tik prisidėti prie projekto „Moterys už futbolą“ bet ir pasiūlyti naujų įdėjų“, - sakė LSMA prezidentė ir sporto meistrė Joana Bartaškienė.

„Žaidžiant futbolą, lydi tik pačios geriausios emocijos jaučiamės stiprios, gražios ir energingos. Futbolas atrodo sudėtinga sporto šaka tik tol, kol nepabandai pati“, - sakė viena iš aktyviausių LSMA narių, kūno kultūros pedagogė, aerobijos studijos „JumP“ vadovė Audronė Vizbarienė.

Susitikimo pabaigoje „Moterys už futbolą“ ir LSMA vieningai sutarė toliau tęsti bendradarbavimą ir skatinti sportavimo kultūrą šalyje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.