A.Schurrle – apie pasitikėjimą J.Mourinho gabumais ir Vokietiją

Andre Schurrle reputacija Vokietijoje buvo nenuginčijama, kai 2013 metų birželį jis susikrovė lagaminus ir iškeliavo į Angliją. Dar būdamas dvidešimties jis blizgėjo „Mainz“ komandoje, o praėjusį sezoną buvo viena didžiausių varomųjų Lėverkuzeno „Bayer“ ekipos jėgų.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 30, 2014, 12:12 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 10:50 AM

Galiausiai 23 metų futbolininkas pasirašė išsvajotąją sutartį su Londono „Chelsea“ komanda. Atakuojančio stiliaus saugas, kurio žaidimo braižas Anglijoje išliko ryškus, turėjo paplušėti, kol priprato prie kitokio futbolo. Dabar jis jaučiasi užtikrintai ir su nekantrumu laukia trečiadienio Čempionų lygos pusfinalio atsakomosios kovos (21 val. 45 min.), kai namuose susikibs su Madrido „Atletico“ komanda.

Pirmasis mačas tarp ekipų baigėsi 0:0.

Po šių batalijų A.Schurrle ilgai nesiilsės – juk ant nosies pasaulio futbolo čempionatas, kuriame su vokiečiais jie mėgins pasiimti trofėjų.

- Ar pasikeitėte jūs ir jūsų žaidimas, kai iš „Bundesliga“ pirmenybių persikėlėte į „Premier“ lygą?, - fifa.com paklausė A.Schurrles

- Buvo sunku. Reikia laiko, kad priprastum prie lygos, suprastum, kaip jie žaidžia. Čia futbolas greitesnis ir daugiau fizinis. Turi dažniau naudoti kūną. To ir tikėjausi, nes žinojau apie „Premier“ lygą. Manau, kad man pavyko adaptuotis.

Mano žaidimas labai patobulėjo. Aikštėje jaučiuosi stipresnis. Kūnas stabilesnis ir aš jaučiuosi labiau pasitikintis savimi. Visada tobulėju, bet esu laimingas ligšioliniu pastūmiu į priekį su „Chelsea“.

- Kaip vyko jūsų prisitaikymas „Chelsea“ stovykloje? Ar buvo naudinga, nes komanda startavo iš naujo su Jose Mourinho?

- Buvo labai lengva, tačiau to nesitikėjau. Kai matai tokius garsius žaidėjus, nežinai, ko laukti. Pritapti buvo lengva, nes visi futbolininkai labai draugiški. Garsūs žaidėjai, kaip Johnas Terry ir Frankas Lampardas, man labai padėjo.

Kai į komandą vasarą atvyksta naujas strategas ir nauji treneriai, žaidėjui būna lengviau, nes tada kiekvienam futbolininkui tenka prie kažko taikytis.

- Kas jums labiausiai patinka J.Mourinho darbe? Ar yra sprendimų, kuriems nepritariate?

- Labai gerai, kad yra sėkmės siekiamybė. Jis čia atvyko laimėti titulus. Mane labiausiai sužavėjo jo nugalėtojo mentalitetas. Jis labai patyręs treneris, dirbo su geriausiais futbolininkais pasaulyje, todėl gali labai padėti jauniems žaidėjams. Tarp jų – ir man.

Labai gerai, kai šalia turi žmogų, kaip J.Mourinho, nes jis žino, ką daryti, ką pasakyti, kad padėtų jauniems futbolininkams sužaisti sėkmingai.

- Ar buvo labai sunku išvykti iš Lėverkuzeno? Ar šį sezoną stebėjote buvusios komandos rezultatus?

- Pabaigoje man sunku nebuvo, nes labai norėjau žaisti „Chelsea“. To paties norėjau dar prieš metus, tačiau tai nenutiko. Tada dar metams likau „Bayer“ komandoje. Tai buvo naudinga ir pravertė. Lėverkuzeno turiu labai daug draugų – žaidėjų, klubo darbuotojų, tad visada stebiu komandą. Tikiuosi, kad jiems pavyks kitą sezoną žaisti Čempionų lygoje.

- Patekote į klubą, kur nėra tiek vokiškos tvarkos. O pačiame Londone yra jūsų tautiečių: ir „Arsenal“, ir „Fulham“ klubuose. Ar laiką leidžiate kartu? Jie jums padėjo įsikurti?

- Vokietijos futbolininkų dažnai nematau. Tačiau esu vakarieniavęs su Lewisu Holtby, kuris dabar žaidžia „Fulham“ komandoje. Tada jis dar buvo „Tottehham Hotspur“ komandoje. Jis geras draugas, esame pažįstami ilgą laiką. Su „Arsenal“ vokiečiais daug nebendraujame, bet visada malonu juos pamatyti Vokietijos rinktinėje.

- „Chelsea“ žaidimas vis gerėja – žaidimas vystosi sklandžiau. Ar pasiekus sezono kulminaciją jaučiatės lyg žaistumėte geriausią žaidimą?

- Tai svarbiausias sezono etapas, todėl labai gerai, jeigu komanda šiuo metu yra geros formos. Jeigu išlaikysime šį ritmą, manau, kad sezono pabaigoje kai ką turėsime savo rankose.

Pradžioje tu stengiesi iškovoti taškus tam, kad artėjant sezono pabaigai galėtum kovoti dėl titulų – ir „Premier“ lygos, ir Čempionų lygos.

Persirengimo kambaryje jaučiamas patobulėjimas. Dabar visi esame susitelkę.

- Kur įrašytumėte „Chelsea“ pavadinimą, kai rikiuojami Čempionų lygos favoritai? Ar tai, kad turite tiek daug europinės sėkmės ragavusių kolegų jums suteikia pranašumą?

- Visi keturi klubai, kurie pateko į pusfinalį – jau aukščiausio lygio. „Bayern“ veikiausiai yra geriausia komanda Europoje.

Mes turime gerai žaisti prieš Madrido „Atletico“ komandą. Jeigu pateksime į finalą, mes žinome, kad ten visais atvejais mūsų laukia rimčiausias varžovas.

Daug mūsų futbolininkų žaidė 2012 metų finale Miunchene. Jie laimėjo trofėjų ir jie žino, kaip tai sudėtinga. Žaidėjai taip pat atsimena pergalės jausmą.

- „Atletico“ gynybos statistika geresnė nei „Chelsea“ komandos. Kaip ketinate palaužti tokią drausmingą komandą?

- Manau, kad treneris suras planą ir pasakys, kaip turime žaisti, kad muštume įvarčius. Visi šį sezoną matėme „Atletico“. Tai labai agresyvi komanda, kuri labai tvirtai ginasi ir kovoja dėl visų kamuolių. Turime išnaudoti savo atakuojančius futbolininkus ir pademonstruoti, kad esame pajėgūs mušti įvarčius.

- Ko galime tikėtis iš Vokietijos rinktinės, kuri turėtų skirtis nuo dalyvavusios 2012 metų Europos futbolo čempionate? Ar manote, kad jau sumažinote atstumą nuo geriausios Europos ekipos Ispanijos?

- Mūsų futbolininkai geresni nei 2012 metais. „Bayern“ 2013-aisiais laimėjo Čempionų lygą, o tai suteikė daug patirties vokiečių žaidėjams. Esame stipriai motyvuoti. Turime daug jaunų futbolininkų, kurie žaidžia geriausiose Europos lygose. Taip pat turime daug patirties, kokybės, talento.

Tai tikrai bus kitokia ekipa nei „Euro 2012” turnyre. O dėl tarpo tarp mūsų ir ispanų sunku pasakyti. Tikiuosi, kad jį sumažinome, bet tai pamatysime, kai nuvyksime į pasaulio čempionatą.

- Vokietijos rinktinės stuburas sudarytas iš viską užkariauti mėginančios „Bayern“ komandos. Ar tai, kad dalis žaidėjų puikiai vienas kitą pažįsta, atsipirks Brazilijoje?

- Manau, kad tai gerai. Daug „Bayern“ žaidėjų užima vidurio pozicijas ir saugų, ir gynybos grandyse. Jie gerai žino vienas kitą, supranta, kaip turi tarpusavyje žaisti. Labai šaunu, kad turime vienos komandos skeletą. O aplink jį – tiek daug kitų futbolininkų.

- Vokietijos rinktinėje į jūsų poziciją – rimta konkurencija. Tai geras ženklas?

- Mums labai gerai, kad turime tiek daug gerų žaidėjų, kovojančių kraštuose. Tai sukuria spaudimą, todėl tu turi būti absoliučiai geriausias. Manau, kad nacionalinės komandos treneris mėgsta, kaip aš žaidžiu ir atakuodamas, ir gindamasis. Situacija manęs negąsdina.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.