Pele Brazilijos rinktinės sudėtyje pasigedo dviejų žvaigždžių

Geriausiu visų laikų futbolininku tituluojamas Pele artėjančiam pasaulio futbolo čempionatui rinktųsi kitokią sudėtį, nei vyriausiasis treneris Luizas Felipe Scolari.

Pele būtų rinkęsis kiek kitokią sudėtį nei L.F.Scolari.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Pele būtų rinkęsis kiek kitokią sudėtį nei L.F.Scolari.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 8, 2014, 11:29 AM, atnaujinta Feb 14, 2018, 4:41 AM

73 metų brazilų futbolo legenda būtų pakvietęs dvi besileidžiančias futbolo žvaigždes – Kaka ir Robinho, kurie liko už borto.

„Kai brazilams reikia namuose laimėti pasaulio čempionatą, Kaka ir Robinho būtų davę labai reikalingos patirties. Bent vienas iš šių veteranų turėjo būti rinktinėje“, – AP cituoja Pele žodžius.

Be to, jis dalijosi mintimis apie rinktinės žvaigžde įvardijamą 22 metų „Barcelona“ puolėją Neymarą.

„Jis turi viską, ko reikia norint tapti geriausiu pasaulio čempionato žaidėju, bet jis per jaunas, kad galėtų būti šios komandos lyderis“, – tvirtino Pele.

„Žinau, kad ne visi sutiks su šiomis pavardėmis, bet sirgaliai turi palaikyti juos visus, kad galėtume ramiai susikoncentruoti tik kovoms pasaulio čempionate“, – savo pasirinkimą komentavo L.F.Scolari.

Brazilijoje sudėties paskelbimas – nacionalinės reikšmės įvykis. Spaudos konferenciją tiesiogiai transliavo televizija. Į Rio de Žaneiro koncertų namuose vykusį renginį akreditavosi net 870 žurnalistų.

Šešiolika iš praėjusiais metais FIFA Konfederacijų taurę laimėjusios Brazilijos rinktinės narių bus ir šių metų sudėtyje. Ir tik šeši futbolininkai praeityje yra žaidę pasaulio pirmenybėse.

Brazilų varomoji jėga turėtų būti Neymaras, Oscaras, Julio Cesaras, Dani Alvesas, Davidas Luizas, Thiago Silva ir Hulkas.

„Nemanau, kad mums pritrūks pasaulio čempionatų patirties. Mūsų žaidėjai rungtyniauja pajėgiausiose Europos lygose, todėl tai turėtų viską atpirkti. Aišku, kartais pasaulio čempionatuose ankstesnė patirtis labai praverčia. Bet aš pasitikiu šiais futbolininkais“, – sakė L.F.Scolari.

Tuo tarpu Brazilijos rinktinės veidas Neymaras džiūgavo: „Mano vaikystės svajonė išsipildė. Tai buvo viena geriausių dienų mano gyvenime. Laikas atstovauti šaliai. Labai jaudinuosi ir nekantrauju kuo greičiau pradėti pasiruošimą pasaulio čempionatui.“

Brazilai žais A grupėje, kurioje dar grumsis Kroatija, Meksika ir Kamerūnas. Pirmosios čempionato šeimininkų rungtynės birželio 12-ąją San Paule – su kroatais.

„Žinau, kad iš mūsų visi labai daug tikisi. Bet visą spaudimą turime paversti motyvacija, kad galėtume siekti jau šeštojo pasaulio čempionų titulo“, – užsivedęs vienas rinktinės lyderių D.Luizas.

Brazilų sudėtis:

Vartininkai: Julio Cesaras („Toronto“), Jeffersonas („Botafogo), Victoras („Atletico Mineiro“) Gynėjai: Davidas Luizas („Chelsea“), Dante (Miuncheno „Bayern“), Thiago Silva („Paris Saint-Germain“), Henrique („Napoli“), Maiconas („Roma“), Dani Alvesas („Barcelona“), Marcelo (Madrido „Real“), Maxwellas („Paris Saint-Germain“). Saugai: Luizas Gustavo („Wolfsburg“), Paulinho („Tottenham Hotspur“), Fernandinho („Manchester City“), Ramiresas („Chelsea“), Oscaras („Chelsea“), Willianas („Chelsea“), Hernanesas (Milano „Inter“). Puolėjai: Hulkas („Zenit“), Bernardas (Donecko „Šachtar“), Neymaras („Barcelona“), Jo („Atletico Mineiro“), Fredas („Fluminese“)

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.