Brazilijos aistros. Išjuokta Ispanija ir priekaištai teisėjams

Daugiau nuotraukų (1)

Rolandas V.Eidvilas

Jun 14, 2014, 3:05 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 8:49 PM

Nyderlandų žiniasklaida kelia į padanges trenerį Louisą van Gaalą ir „auksinį puolimo trikampį“, Ispanijos žurnalistai jau po pirmojo pralaimėjimo yra pasirengę atsisveikinti su pasaulio čempionų titulu ir visi vieningai pliekia kiekvienose rungtynėse dideles klaidas darančius teisėjus.

Tokie buvo atgarsiai po penktadienį Brazilijoje įvykusių pasaulio futbolo čempionato rungtynių, kuriose Nyderlandai nugalėjo Ispaniją 5:1, Meksika – Kamerūną 1:0 ir Čilė – Australiją 3:1.

Ką rašo olandai

„De Telegraaf“. „Skrajojantis startas“.

„Oranžiniai sutrypė Ispaniją. Gražesnės pasaulio čempionato pradžios Louisas van Gaalas negalėjo norėti. Nyderlandų komanda Salvadore visiškai pranoko čempionės vardą ginančią Ispaniją. Auksinio trikampio Robino van Persie, Arjeno Robbeno ir Wesley Sneijderio vedami „oranžiniai“ nugalėjo net 5:1. Pietų Afrikos trauma buvo pamiršta“.

„Vakaro pradžia buvo negera. Nors Nyderlandų komanda nuo pradžių bandė pasiūlyti ispanams didelį tempą, buvo vienas trikdis. Italas teisėjas Nicola Rizzoli užtikrintai ir neteisingai pastatė kamuolį ant vienuolikos metrų žymės, kai Stefanas de Vrijus paslydo ir Diego Costa taip pat pargriuvo“.

NOS.nl. „Oranžiniai sunaikino Ispaniją“.

„Nyderlandų komanda pasiekė triukšmingą revanšą už pralaimėjimą 2010 metų pasaulio čempionate. Salvadore Pietų Afrikos finalo pralaimėtojai net 5:1 įveikė Ispaniją.

Ispanija pirmavo 1:0. Nėręs Diego Costa, kuris aiškiai užlipo ant Stefano de Vrijaus kojos, uždirbo baudinį, o Javi Alonso priėmė dovaną, nors Cillessenas beveik pasiekė kamuolį“.

„de Volkskrant“. „Supersensaciją nulėmė tobulas Louiso van Gaalo planas“.

„Salvadore įvyko supersensacija, kurios tobulą scenarijų parašė treneris L.van Gaalas. Vienose įsimintiniausių rungtynių pasaulio pirmenybių istorijoje „oranžiniai“ sudrebino pasaulį pergale prieš pasaulio čempionus 5:1. Tai neįtikėtina, bet tiesa.

Slystelėję rungtynių pradžioje olandai parodė kitokį savo veidą ir pasinaudojo vienais geriausių pasaulio puolėjų R.van Persie ir A.Robbenu.

L.van Gaalas bent vienerioms rungtynėms atsisveikino su Nyderlandų mokykla ir pirmenybę skyrė gynybai, o penki puolantys futbolininkai padarė kaip tik tai, ko prašė treneris. Taktika buvo paprasta: gintis. Nepalikti ispanams erdvės, perimti kamuolį, tada perduoti jį truputį atgal ir atlikti tikslų tolimą perdavimą greitiems puolėjams“.

Ką rašo ispanai

„Marca“. „Pasaulinis pažeminimas“.

„Ispanija ginti pasaulio čempionės vardą pradėjo nesigindama ir patyrė pažemininą nuo Nyderlandų rinktinės. „Raudonieji“ išskydo, Ikeriui Casillasui buvo bloga diena, o R.van Persie ir A.Robbenas pasiekė revanšą už pralaimėjimą 2010 metų dramatiškame finale“.

„Pirmosios rungtynės pasaulio čempionate pasaulio čempionų vaidmenyje. Praėjo ketveri metai nuo finalo Johanesburge, kuris visiems laikams pakeitė Ispanijos istoriją. Kaip pasikeitė laikai. Šį vakarą „raudonieji“ vilkėjo baltai, „oranžiniai“ – mėlynai“.

„D.Costa žinojo, kaip pasinaudoti situacija, vietoj to, kad veržtųsi į laisvą erdvę. N.Rizzoli pamatė griūvančią žvaigždę, sušvilpė ir skyrė baudinį. Tai paprasčiau, kai esi turnyro šeimininkas ar pasaulio čempionas. Jau tapo tikrove, kad tai – teisėjų čempionatas. Trejos rungtynės ir trys neatleistinos klaidos“.

„Sport“. „Ispanija išgyveno baisiausią košmarą.

„Neįmanomai baisų. Ispanija pradėjo pasaulio pirmenybes precedento neturinčiu pralaimėjimu Nyderlandams, kurie žiauriai atsirevanšavo už Pietų Afrikos finalą“.

„Olandų treneris L.van Gaalas sukūrė tobulą planą, kaip sustabdyti ispanų saugus, kurie tapo kamuolių praradimo mašinomis. Visa kita padarė ispanų gynėjų ir I.Casillaso klaidos.

Ispanijos rinktinėje žaidė puolėjas D.Costa. Atstovauti Brazilijai atsisakęs žaidėjas buvo garsiai nušvilpiamas vos tik gaudavo kamuolį ir triukšmo naštos nepakėlė. Ispanų griūtis buvo ir komandinė, ir asmeninė“.

„El Mundo Deportivo“. „1:5. Nyderlandai išjuokė Ispaniją“.

„Ispanija pasaulio pirmenybes Brazilijoje pradėjo taip pat, kaip Pietų Afrikoje. Prieš ketverius metus „raudonieji“ turnyrą baigė iškovodami pasaulio taurę, bet dabar neverta tikėtis, kad sėkmė bus pakartota. Skirtumas tarp praėjusio ir šio čempionato – didžiulis. Tada Ispanija pralaimėjo Šveicarijai, bet žaidė geriau negu varžovai. Dabar rungtynėse, kurios buvo Johanesburgo finalo pakartojimas, ispanų komandos visai nebuvo ir mačas baigėsi didele čempionų griūtimi“.

Ką rašo meksikiečiai

„La Cronica“. „Meksika nugalėjo Kamerūną ir teisėją“.

„Nagais, širdimi ir futbolu Meksika nugalėjo Kamerūną. Meksika pranoko neatleistinas teisėjų klaidas ir nagais, bet visų pirma geresniu žaidimu, teisingu žingsniu pradėjo pasaulio pirmenybes Brazilijoje.

„El Informador“. „Meksika nugalėjo Kamerūną... ir teisėją“.

„El Norte“. „Meksika laimėjo prieš teisėją ir Kamerūną“.

„El Universal“. „Nuostabu!“

„Meksikai sutrukdė du ginčytini teisėjo sprendimai, panaikinę du Giovanio Dos Santoso įvarčius. Televizijos kartojimai parodė, kad G.Dos Santosas abiem atvejais buvo teisus, bet kolumbietis Humberto Clavijo neįskaitė abiejų įvarčių dėl nuošalės“.

„Primera Hora“. „Meksika praktiškai žaidė namie. Tribūnose didžiąją daugumą sudarė actekai, ir tai buvo akivaizdu nuo pirmojo švilpuko“.

Ką rašo kamerūniečiai

camerounlink.net. „Meksika nuslopino amorfiškų, pavargusių ir apatiškų „liūtų“ ambicijas“.

„Nesutramdomų liūtų“ rungtynės pasaulio pirmenybėse yra labai panašios. Jie pralaimėjo visas trejas rungtynes 2010 metais ir taip pat nesugebėdami pasipriešinti varžovams pradėjo 2014 metų turnyrą. Meksika atrodė visa galva pranašesnė. Įvertinus kroatų pasirodymą prieš brazilus, akivaizdu, kad Samueliui Eto‘o ir jo komandai atkrintamosios varžybos yra nepasiekiamos“.

„Journal du Cameroun“. „Šaltu dušu perlietiems liūtams šias rungtynes reikėjo laimėti bet kokia kaina“.

Ką rašo čiliečiai

„El Mercurio“. „Čilė iškovojo didžiausią pergalę pasaulio pirmenybėse nuo 1962 metų“.

„Čilė vargo, bet įveikė Australiją ir kartu su Nyderlandais pirmauja pasaulio čempionato grupėje. Rungtynės buvo permainingos. Pirmomis minutėmis Čilė atrodė kaip tornadas, veržlus ir viską naikinantis. Per kelias minutes rezultatas tapo 2:0 ir atrodė, kad Australijos visai nėra aikštėje. Tačiau „raudonieji“ išsikvėpė. Jorgės Sampaolio komanda sumažino tempą, nebejautė žemės po kojomis ir išsigando.

Antrajame kėlinyje rungtynės buvo sudėtingos, bet įėjęs Jeanas Beausejouras įmušė lemiamą įvartį ir užtikrino šalies vienuolikei tris taškus“.

„La Nacion“. „Čilė daug vargo, kad įveiktų kuklią Australiją. Pirmomis minutėmis atrodė, kad tai bus svajonių rungtynės, tačiau „raudonieji“ sustojo ir turėjo gerokai pavargti su silpnesniu varžovu. Nors pergalė pasiekta, vaizdas atrodo sudėtingas, jei žaidimas nepagerės“.

„Las Ultimas Noticias“. „Čilė labai laiminga“.

Ką rašo australai

„The Australian“. „Australija nuostabiai kovojo, bet to neužteko, kad išvengtų nesėkmės per pirmąsias pasaulio čempionato rungtynes.

Nepaisydami siaubingų prognozių, kad bus sutriuškinti, „Socceroos“ atidavė viską 1:3 pralaimėtose rungtynėse su Čile, kurią aiškiai pranoko ilgose antrojo kėlinio atkarpose“.

foxsports.com. „Timas Cahillas tvirtino, kad čiliečiai „sukčiavo“.

„T.Cahillas tvirtino, kad antrajame kėlinyje turėjo būti paskirtas baudinys, kai varžovas tempė jį už marškinėlių, ir kaltino čiliečius „sukčiavimu“.

„Socceroos“ žvaigždė sakė, kad teisėjai įspėjo bausiantys, jei žaidėjai temps varžovus už marškinėlių, kaip tai 51-ąją minutę darė gynėjas Gonzalo Jara.

Vienintelį Australijos įvartį įmušęs T.Cahillas po mačo buvo įsiutęs“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.