Edgaras Česnauskis: „Tai geriausias pasaulio čempionatas“

E.Česnaukis iš Ispanijos ir Brazilijos rinktinių tikėjosi geresnio žaidimo.<br>AP ir Scanpix koliažas.
E.Česnaukis iš Ispanijos ir Brazilijos rinktinių tikėjosi geresnio žaidimo.<br>AP ir Scanpix koliažas.
Daugiau nuotraukų (1)

Donatas Urbonas

Jun 20, 2014, 11:46 AM, atnaujinta Feb 12, 2018, 4:07 PM

Lietuvos rinktinės senbuvis Edgaras Česnauskis tokio įdomaus pasaulio čempionato dar nebuvo matęs. Tačiau „Rostov“ klubo atstovui greitai pritrūks vienos komandos, kuri planetos pirmenybėms būtų suteikusi dar gražesnį atspalvį.

„Gaila prarasti tokią komandą, – be abejo, apie Ispanijos rinktinę kalbėjo E.Česnauskis. – Pasaulio čempionatui tai labai didelis nuostolis.“

Bendraudamas su portalu lrytas.lt 30 metų saugas svarstė, kad galbūt ispanai į Braziliją atvyko prastai pasiruošę ir nesitikėdami tokio varžovų pasipriešinimo.

„Akivaizdu, kad su olandais ir Čile jie nežaidė taip, kaip moka“, – tvirtino E.Česnauskis.

Futbolininko manymu, šis ispanų fiasko buvo atsitiktinumas ir jie greitai grįš į elitą.

Tiesa, stebėdamas pasaulio čempionato dvikovas E.Česnauskis nevilki Ispanijos rinktinės marškinėlių. Jo favoritai – brazilai.

„Man visuomet patiko jų futbolas“, – tikino kito garsaus futbolininko Deivido Česnauskio brolis.

Bet tai, kaip pasaulio čempionato šeimininkai pradėjo pasirodymą, jo nežavi.

„Brazilai startavo tikrai sunkiai. Pergalę prieš kroatus lėmė neaiškus 11 metrų baudinys, o mače su Meksika taip pat nesimatė brazilų dominavimo. Brazilai dar neparodė įspūdingo žaidimo. Gal tai irgi lemia psichologinis faktorius, savų sirgalių spaudimas. Toks įspūdis, kad brazilai nerizikuoja, nenori padaryti klaidos ir žaidžia labai atsargiai“, – savo palaikomą komandą kritikavo E.Česnauskis.

Prieš čempionatą lietuvis tikėjo, kad brazilai taps čempionais. Tačiau dabar jis nebėra toks užtikrintas.

„Brazilams dar reikia labai daug ką taisyti“, – sakė E.Česnauskis.

Jo teigimu, geriausią futbolą šiuo metu demonstruoja Vokietijos ir Olandijos rinktinės. Gerą įspūdį futbolininkui paliko Italijos ekipa, maloniai nustebino Čilė ir Meksika.

„Su šiomis dviem rinktinėmis niekam nebus lengva, – pabrėžė E.Česnauskis. – Tuo tarpu olandai demonstruoja geriausią puolimą. Su tokiu žaidimu jie gali laimėti čempionatą.“

Dramatiškos kovos, rekordinis įvarčių tempas ir tikra futbolo karštinė E.Česnauskiui nepaliko abejonių – tai jam geriausias matytas pasaulio čempionatas.

„Labai daug panašaus pajėgumo komandų. Net sunku kažką nuspėti. Tą įrodo favoritais laikytų ispanų iškritimas. Su visomis komandomis dabar reikia žaisti. Tokio įdomaus čempionato dar nesu regėjęs“, – portalui lrytas.lt teigė E.Česnauskis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.