Ar Argentinos treneris paklus L.Messi?

Argentinos rinktinės treniruotė.<br>AP nuotr.
Argentinos rinktinės treniruotė.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

AP ir lrytas.lt inf.

2014-06-21 15:23, atnaujinta 2018-02-12 15:11

Šeštadienį į Brazilijos stadionus subėgs F ir G grupių komandos. Pirmosios rungtynės – F turnyrinės lentelės lyderės Argentinos ir šiai rinktinei į nugarą kvėpuojančių iraniečių susitikimas. Vokietijai pergalė prieš Ganos rinktinę garantuotų patekimą į kitą čempionato etapą. Trečiosiose rungtynėse susitiks šiame čempionate pergalių dar nepatyrusios varžovės Nigerija ir Bosnija Hercegovina.

Argentina – Iranas, 19 val.

Atkreipkite dėmesį į Argentinos komandos formavimą. Tai gali būti nesantaikos pradžia tarp Alejandro Sabella‘os ir rinktinės kapitono Lionelio Messi.

A.Sabella pirmose F grupės rungtynėse žaidėjų išsidėstymui aikštelėje naudojo 5:3:2 schemą, kai tuo tarpu L.Messi mieliau būtų pasirinkęs 4:3:3.

L.Messi, po to kai sukritikavo trenerio taktinius sprendimus, po pertraukos pelnė komandai įvartį, garantavusį pergalę prieš Bosnijos ir Hercegovinos rinktinę.

Šeštadienio pirmosios penkios minutės rungtynėse su Iranu turėtų parodyti, kas laimės ginčą dėl žaidybinės taktikos.

„Susitikimas su Argentina bus svarbiausios ir didžiausios rungtynės Irano rinktinės istorijoje“, - tvirtino Irano treneris Carlosas Queirozas.

Po to kai pasaulio čempionės Ispanijos ir Anglijos rinktinės anksti buvo išsiųstos namo, o Italijos rinktinę turnyrinėje lentelėje aplenkė Kosta Rika, Irano rinktinė taip pat nebus nieko verta varžovė kitoms komandoms.

Vokietija – Gana, 22 val.

Vokietijai šeštadienio rungtynėse pergalė prieš Ganą garantuotų patekimą į kitą pasaulio futbolo čempionato finalą.

Bet kuriuo atveju Vokietijos strategui Joachimui Lowui tai bus nemenkas tiek psichologinis, tiek fizinis iššūkis. Italija, kuri penktadienį 0:1 pralaimėjo Kosta Rikos rinktinei, Vokietijai teks išgyventi „antrųjų rungtynių sindromą“ po paskutinių pralaimėjimų Kroatijai Europos futbolo čempionate 2008-aisiais ir Serbijai 2010-ųjų pasaulio čempionate. J.Lowo nuomone, tai yra psichologinės problemos, kai komandos, puikiai pasirodžiusios pirmose rungtynėse, vėliau patiria fiasko. Tas pats gali nutikti ir Vokietijos rinktinei šeštadienio rungtynėse

Vokietijos treneris pluša dėl centro gynėjo Matso Hummelso, kuris susižeidė dešiniąją šlaunį. Jei jis artimiausiose rungtynėse nepasirodys, dešiniojo krašto gynėjas Jerome Boatengas būtų priverstas žaisti centre.

Ganos futbolo asociacija turėjo paneigti pranešimus apie žaidėjų sukilimą prieš trenerį Kwesi Appiahą. Per Ganos radijo stotį buvo reiškiamas žaidėjų nepasitenkinimas K.Appiaho taktika.

Vokietijos treneris J.Low nesitiki lengvo žaidimo rungtynėse su Ganos rinktine. „Jie kovos iki kraujo“, - sakė treneris.

Nigerija – Bosnija Hercegovina, 1 val.

Nigerijos lygiosios 0:0 rungtynėse su Iranu, pridarė Afrikos komandai daug darbo, norint pasiekti kitą etapą. Komandos treneris Stephenas Keshi demonstruoja didelę motyvaciją šeštadienio rungtynėse su Bosnija ir Hercegovina.

Antradienį Nigerijoje po bombos sprogimo žuvo 14 žmonių, žiūrėję Brazilijos ir Meksikos rinktinių rungtynes. S.Keshi sakė, jog ši ataka numetė tamsų šešėlį ant Nigerijos komandos. Rungtynėse su Bosnija ir Hercegovina rinktinės kapitonu paskirtas Josephas Yobo pridėjo: „Ką mes galime padaryti, tai tik gerą mūsų šaliai“.

Tikimasi sudėties pokyčių – gali būti, jog puolėjas Peteris Odemwingie žais priekyje šalia Emmanuelio Emenike. Bosnija ir Hercegovina daug jėgų atidavė pirmosiose rungtynėse su Argentina, tačiau treneris Safetas Susicas tiki, jog jo komanda susitikime su Nigerijos rinktine gali pasirodyti geriau.

„Mes dar ne viską parodėme, ką galime“, - sakė treneris.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.