Istorinis M. Klose įvartis išgelbėjo vokiečius mače su Gana

M.Klose įmušė įvartį.<br>AP nuotr.
M.Klose įmušė įvartį.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 21, 2014, 9:16 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 3:02 PM

Jeigu po pirmojo kėlinio sirgaliai buvo nepatenkinti dvikovos eiga, tai antroji Vokietijos ir Ganos mūšio pusė patenkino visus. Šeštadienį ramus G grupės mačas virto įvarčių fiesta, kuri baigėsi 2:2, o vokietis Miroslavas Klose pateko į pasaulio futbolo čempionato metraštį. Šiose rungtynėse pirmieji pirmavo vokiečiai, tačiau Gana į taiklų smūgį atsakė dvejais įvarčiais. Tuo Ganos ekipa džiaugėsi aštuonias minutes, nes tada į aikštę žengė M.Klose.

Meistriškumas. Thomas Mulleris pademonstravo, kad skubėti varžovų vartų link nereikia, jeigu turi aiškią mintį. Būtent jis sulaikė kamuolį ir išlaukė patogiausio momento, kai į varžovų baudos aikštelę kirto Mario Goetze. Pastarasis galva nukreipė kamuolį į Ganos vartus 71 minutę.

Atsakymas. Po trijų minučių lyg Th.Mulleris pasielgė Harrisonas Affulas. Jis taip pat panašioje pozicijoje sulaikė kamuolį ir skersavo jį į baudos aikštelę, kur Andre Ayew mušė antrąjį savo įvartį pasaulio čempionate.

Sumokėjo. Sulley Muntari prakišo milijono vertės perdavimą Asamoah Gyanui, kai vokiečiai prarado kamuolį. A.Gyanas pasinaudojo proga, išėjęs vienas prieš vieną su Vokietijos rinktinės vartininku. Ganos futbolininkas nusprendė nesiimti klaidinančių judesių, o tiesiog mirtinai smūgiavo ir išvedė savo ekipą į priekį.

Istorija. 36-erių Miroslavas Klose į aikštę žengė po keitimo, sužaidė dvi minutes ir jau galėjo atlikti salto. Vokietijos futbolininkas išlygino rezultatą ir įmušė penkioliktąjį įvartį per visus savo pasirodymus pasaulio čempionate. Tokį pat įvarčių skaičių yra įmušęs tik legendinis Brazilijos puolėjas Ronaldo.

Trauma. Nelaimingai rungtynėse baigėsi Th.Mulleriui. Per pridėtą laiką jis susidūrė su Ganos žaidėju Johnu Boye. Futbolininkai susitrenkė galvomis. Th.Mulleris krito ant žemės, bet teisėjas jau buvo sušvilpęs kėlinio pabaigą. Vokietijos rinktinės futbolininkas po susidūrimo apsipylė krauju.

Sudėtis. Joachimas Loewas į aikštę leido lygiai tą patį starto vienuoliktuką, koks triuškino Portugalijos rinktinę.

Broliai. Aikštėje vienas prieš kitą stojo broliai. Ganos rinktinės žaidėjas Kevinas Prince'as Boatengas ir vokiečių atstovas Jerome'as Boatengas turi tą patį tėvą. Jie vienas prieš kitą kovojo ir 2010 metų pasaulio futbolo čempionate, kai vokiečiai 1:0 nugalėjo Ganą. J.Boatengas buvo pakeistas po pirmojo kėlinio.

Jubiliejus. Peras Mertesackeris tapo dešimtuoju Vokietijos rinktinė centurionu. 29 metų Londono „Arsenal“ gynėjas su Vokietijos rinktine sužaidė šimtąsias savo rungtynes.

Rungtynės

4 min. Komandos nepuolė į aklą puolimą, tad daugiau suko kamuolį.

7 min. A.Gyanas atsidūrė tinkamoje vietoje, kai smūgiavo į baudos aikštelę pažeme perduota kamuolį, tačiau jo nukreipti tinkamai nepavyko.

13 min. M.Neueris krito ant žemės ir atmušė kamuolį, kai iš baudos aikštelės prieigu savo laimę galingu smūgiu išbandė Ch.Atsu.

29 min. M.Gotze gavo nuostabų perdavimą ir pasileido į varžovų baudos aikštelę. Jis atsidūrė dešiniajame krašte, išlaukė momento ir mėgino kamuolys perduoti šiek tiek atgal komandos draugui, bet Ganos gynėjai kamuolį išmušė.

33 min. S.Muntari galingai smūgiavo nuo baudos aikštelės prieigų ir M.Neueriui teko dar kartą rodyti refleksus. Vokietijos rinktinės vartininkas gaudyti kamuolio nepanoro - jį atmušė kumščiais.

38 min. M.Gotze po serijos perdavimų prie Ganos rinktinės baudos aikštelės nusprendė šokti į priekį, bet A.F.Dauda buvo pasirengęs ir neleido vokiečiui įmušti.

45 min. Baigėsi pirmasis kėlinys.

51 min. Th.Mulleris kontroliavo kamuolį, išlaukė patogiausio momento ir atliko aukštą skersą perdavimą į varžovų baudos aikštelę. Ten galva užtikrintai sužaidė M.Gotze – 1:0.

54 min. A.Ayew galva mušė H.Affulo į baudos aikštelę skersuotą kamuolį ir bėgo džiaugtis įvarčiu – 1:1.

64 min. Vokiečiai prarado kamuolį ir netikėtai buvo nubausti skaudžiausia bausme – įvarčiu. Jį įmušė Asamoah Gyanas, priėmęs nuostabų perdavimą iš S.Muntari. Jis pasileido vartų link, išėjo vienas prieš vieną su M.Neueriu ir galingai smūgiavo į vartus - 2:1.

71 min. Po keitimo prieš dvi minutes aikštėje pasirodęs M.Klose įvarčiu baigė ataką – 2:2.

81 min. Ph.Lahmas atsidūrė baudos aikštelėje, pajudėjo giliau ir mėgino kulnu atmesti kamuolį ekipos draugams, bet Ganos rinktinė kamuolį perėmė.

90 min. Komandos dar apsikeitė pavojingomis atakomis ir žaidė atvirą futbolą, siekdamos pergalės. M.Klose prieš baigiantis kėliniui pavojingai smūgiavo, bet kamuolys riedėjo pro virpstą. Teisėjo finalinis švilpukas nuaidėjo rezultatui esant 2:2. Prieš

***

Žvaigždė. Rezultatyviausias 2010-ųjų čempionate žaidėjas Thomasas Mulleris jau pirmosiose rungtynėse įvarė siaubo ir pasiuntė žinutę visiems varžovams. Vokietijos rinktinės futbolininkas į Brazilija atsivežė visą savo ginklų arsenalą ir pademonstravo, kad moka juo naudotis, kai į portugalų vartus susmaigstė tris įvarčius.

Prisiminimai. Ganos rinktinė į Braziliją vyko paskelbusi, kad sieks tokio paties ar geresnio rezultato nei 2010 metų pasaulio čempionate. PAR Ganos futbolininkai nužingsniavo iki ketvirtfinalio, bet ten ir sustojo. Per šį turnyrą ekipos susitiko grupės etape. Tuomet Mesutas Ozilas įmušė įvartį ir Gana pralaimėjo 0:1.

Pergalingai. Vokietijos rinktinė laimėjo abu pastaruosius mačus su Gana – 1993-ųjų draugiškas rungtynes (6:1) bei praėjusių metų pasaulio čempionato grupės etapo dvikovą (1:0).

Laikas. Visi septyni Vokietijos rinktinės įvarčiai į Ganos vartus buvo įmušti nuo 60 minutės.

Tvirti. Vokietijos rinktinė per penkis susitikimus su Afrikos rinktinėmis pasaulio čempionate pralaimėjo tik vieną kartą. Tai nutiko 1982 metais, kai vokiečius 2:1 įveikė Alžyras.

Serija. Vokietijos rinktinė pralaimėjo tik vieną iš paskutinių devyniolikos pasaulio čempionato grupės etapo mačų. Per tą laiką komanda laimėjo keturiolika rungtynių ir keturiskart sužaidė lygiosiomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.