Buvusius lietuvių varžovus bosnius nuskriaudė ir Nigerija

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 22, 2014, 1:02 AM, atnaujinta Feb 12, 2018, 3:02 PM

Bosnijos ir Hercegovinos rinktinės rinktinės debiutas pasaulio futbolo čempionate buvo nesėkmingas - F grupėje sekmadienio naktį Nigerijai 0:1 pralaimėję buvę lietuvių varžovai atrankos varžybose prarado visas viltis žaisti aštuntfinalyje.

Vienintelį rungtynių įvartį 29-ąją  min. pelnė nigerietis Peteris Odemwingie.

Tai buvo antroji bosnių nesėkmė per dvejas rungtynes - pirmąjį mačą jie 1:2 pralaimėjo Argentinai.

Po rungtynių bosniai neslėpė apmaudo ir kaltino teisėją, kuris neįskaitė 21-ąją min. pelnyto Edino Džeko įvarčio. Šoninis arbitras nusprendė, kad puolėjas buvo nuošalėje, tačiau vaizdo įraše matyti, kad jis suklydo.

Herojus. Vienintelį rungtynių įvartį pelnęs P.Odemwingie yra gimęs Uzbekistane, kur jo tėvas studijavo mediciną. Vėliau jis augo Nigerijoje, bet paskui atsidūrė Rusijoje, kur mokėsi ir žaidė Rusijos klubuose. 32 metų puolėjas turi ir Rusijos pilietybę.

Debiutas. Bosnijos ir Hercegovinos rinktinė pasaulio čempionate buvo vienintelė debiutantė. Bosniai laimėjo atrankos varžybas grupėje, kurioje rungtyniavo ir Lietuviai. Lemiamą istorinę pergalę jie iškovojo būtent Lietuvoje, Kaune laimėję 1:0.

Persilaužimas. Iki mačo su bosniais Nigerijos rinktinė buvo nelaimėusi devynerių iš eilės pasaulio čempionato rungtynių – triskart sužaidė lygiosiomis, o kitus mačus pralaimėjo. Paskutinę pergalę Nigerija buvo iškovojusi 1998 metais, kai 1:0 nugalėjo Bulgariją.

Rungtynės.

6 min. Nigeriečiai pradėjo mačą aktyviai, o bosniai gindamiesi turėjo vargo. Neleistinai varžovą prie baudos aikštelės sustabdęs Haris Medunjaninas gavo geltonąją kortelę.

13 min. Afrikiečių įkarštis nerimsta. Jie vis veržiasi į baudos aikštelę, bet Ahmedas Musa ir kiti nigeriečiai smūgiuoja netaikliai.

21 min. Atsitokėję bosniai ima regzti atakas ir pasiekia tikslą. Po Miralemo Pjaničiaus perdavimas prieš vartininką iššokęs Edinas Džeko siunčia kamuolį tinklą, bet tampa teisėjo auka. Įvartis neįskaitomas.

24 min. Dar vienas E.Džeko išpuolis, bet šįkart vartininkas numuša kamuolį į kampinį.

28 min. M.Pjaničiaus smūgis, vartininkas atmuša nevykusiai, bet pakartoti nėra kam.

29 min. Nigerijos įvartis – 1:0. Emmanuelis Emenikė dešiniajame krašte apėjo Emirą Spahičių ir tiksliai perdavė kamuolį Peteriui Edemwingie. Šis nuo vartininko aikštelės linijos smūgiavo tiksliai.

Bosniai pasipiktinę – juo nuomone, E.Emenike pažeidė taisykles.

37 min. Kol suteikiama pagalba griuvusiam E.Emenikei, žaidėjai numalšino troškulį gerdami vandenį.

45 min. Komandos eina ilsėtis po dviejų bosnių atakų, kurių smaigalyje buvo E.Džeko, bet jam nepavyko rasti kelio vartų link. 50 min. Bosniai nuolat kontroliuoja kamuolį suprasdami, kad pralaimėjimas reiškia kelionę namo.

58 min. Bosnių treneris leidžia į aikštę Sejadą Selihovičių ir Vedraną Ibiševičių. Viskas statoma ant kortos.

61 min. Nigerijos rinktinės atakų smaigalyje nerimsta E.Emenike, kuris nuolat laimi dvikovas dešiniajame krašte. Bet kitiems žaidėjams labiau rūpi gynyba.

67 min. Dar vienas E.Džeko smūgis, bet per silpnas, kad keltų pavojų.

74 min. Po kampinio V.Ibiševičius smūgiuoja virš vartų.

85 min. Nigeriečių kontrataka trys prieš du, bet bosnių vartininkas laiku iššoka iš vartų.

90 min. Teisėjas suteikia bosniams tris minutes vilties. Dar dvi progas turi E.Džeko, bet vartininkas abukart gelbsti Nigerijos rinktinę. Paskutinę minutę jo liestas kamuolys trenkiasi į virpstą.

Viskas, bosniai keliauja namo, tiesa, dar sužaidę atsisveikinimo rungtynes su Iranu, kuris šeštadienį ilgai gadino nervus Argentinai, bet galiausiai pralaimėjo 0:1 ir turi 1 tašką.

Į metraštį. Bosnijos ir Hercegovinos rinktinėje į istoriją pateko Vedadas Ibiševičius. Futbolininkas įmušė pirmąjį bosnių įvartį pasaulio čempionate ir tai padarė kamuolį nukreipdamas į Argentinos vartus. Per atranką jis pasižymėjo aštuonis kartus. V.Ibiševičius įmušė istorinį įvartį į Lietuvos rinktinės vartus, kai Kaune bosniai iškovojo kelialapį į pasaulio čempionatą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.