Kančias nutraukęs Paulis Pogba išvedė prancūzus į ketvirtfinalį

Vėlyvas P.Pogba įvartis palaužė ilgai besipriešinusią Nigeriją.<br>AP nuotr.
Vėlyvas P.Pogba įvartis palaužė ilgai besipriešinusią Nigeriją.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-06-30 19:00, atnaujinta 2018-02-12 08:55

Nacionaliniame Brazilijos stadione Prancūzijos futbolininkus pribloškė Nigerijos rinktinės pasipriešinimas. Tačiau ilgai kelių link afrikiečių vartų ieškoję Didier Deschampso auklėtiniai mačo pabaigoje galiausiai išsprendė Nigerijos gynybos mįslę. Vėlyvas Paulio Pogba įvartis išvedė Prancūziją į pasaulio čempionato ketvirtfinalį – 2:0 (0:0).

Po P.Pogba smūgio į paširdžius Nigerija nebeatsitiesė. Antrasis įvartis į jos vartus skriejo per teisėjo pridėtą laiką.

 Planetos pirmenybių ketvirtfinalyje Prancūzija susitiks su Vokietija.

Šturmas. Rungtynių pabaigoje Prancūzijos rinktinė surengė Nigerijos vartų apgultį. K.Benzema smūgiuotą kamuolį nuo vartų linijos išmušė gynėjai, Y.Cabaye drebino skersinį, o M.Valbuenos bandymą galva stebuklingai traukė vartininkas, bet keletą minučių brendęs įvartis galiausiai virto vaisiumi. 79-ąją minutę Nigerijos vartų sargui V.Enyeamai nesėkmingai numušus kamuolį po kampinio, jaunasis 21 metų saugas P.Pogba tiksliai galva nukreipė kamuolį į apleistus vartus ir išvedė Prancūziją į priekį 1:0.  

 Nokautas. Nors po praleisto įvarčio Nigerija turėjo dešimtį minučių, afrikiečiai palūžo. Prancūzija tvirtai kontroliavo situaciją aikštelėje ir neleido varžovams net pagalvoti apie išlyginamąjį įvartį. Galiausiai per teisėjo pridėtą laiką, 92-ąją minutę pavojingas A.Griezmanno išpuolis baigėsi priešininko J.Yobo įvarčiu į savo vartus - 2:0

Neįskaitytas įvartis. 19-ąją minutę E.Emenike po perdavimo iš kairiojo krašto koja pasiuntė kamuolį į vartus, tačiau įvarčio džiaugsmą greitai pakeitė neviltis – šoninio teisėjo vėliavėlė pakilo į viršų ir įvartis buvo neįskaitytas. E.Emenike vos keliais centimetrais buvo arčiau vartų nei prancūzų gynėjų linija, teisėjas nesuklydo fiksuodamas nuošalę.

Kraupi trauma. 54-ąją minute B.Matuidi aikštės viduryje grubiai sustabdė O.Onazi ir užsidirbo geltonąją kortelę. Afrikiečiui prancūzas smarkiai sužeidė čiurną. Futbolininkas aikštelę paliko ant neštuvų, o jo čiurna, į kurią įvažiavo B.Matuidi, atrodė kraupiai. Nigerijos treneris buvo priverstas daryti keitimą.

Baudos aikštelė. Visi dešimt prancūzų įvarčių Brazilijoje į vartus skriejo iš baudos aikštelės. 

Rungtynių eiga.

7 min. Mačo pradžioje prancūzai neturėjo progų prisiartinti prie Nigerijos vartų. Nors afrikiečiai patys nekūrė progų, neleido priešininkams žaisti jiems įprasto futbolo.

14 min. Aikštėje vyko kieta kova. Agresyvios mikrodvikovos taip pat prisidėjo prie to, kad nė viena iš komandų nesmūgiavo į vartus. 

15 min. Prancūzai atliko pirmąjį smūgį. Tačiau greitoje atakoje O.Giroud priėmė ne patį geriausią sprendimą ir nuo baudos aikštelės linijos smūgiavo virš vartų. Po poros minučių pirmą kartą kamuolį link vartų pasiuntė ir Nigerija, bet baudos smūgis nebuvo sėkmingas.

19 min. E.Emenike koja pasiuntė kamuolį į vartus, tačiau įvarčio džiaugsmą greitai pakeitė neviltis – šoninio teisėjo vėliavėlė pakilo į viršų ir įvartis buvo neįskaitytas.

22 min. Po puikaus M.Valbuena reido dešiniajame krašte progą smūgiuoti į vartus maždaug iš 11 metrų turėjo P.Pogba. Vienu lietimu saugas galingu smūgiu išbandė Nigerijos vartininką, kuris gelbėjo komandą nukreipdamas kamuolį už galinės linijos.

39 min. Komandas ėmė rungtyniauti vis atviriau. Puikų šansą turėjo M.Debuchy. Po dar vieno sėkmingo P.Pogba ir M.Valbuena epizodo puolime, jis atliko galingą smūgį. Vis dėlto kamuolys skriejo šalia vartų.  

45 min. Per pertrauką prancūzai turėjo daug ką apmąstyti. Nigerija nenusileido mačo favorite laikytai Prancūzijai nė per nago juodymą - 0:0.

54 min. B.Matuidi aikštės viduryje grubiai sustabdė O.Onazi ir užsidirbo geltonąją kortelę. Nigeriečiui prancūzas smarkiai sužeidė čiurną. Futbolininkas aikštelę paliko ant neštuvų, o jo čiurna, į kurią įvažiavo B.Matuidi, atrodė kraupiai. Nigerijos treneris buvo priverstas daryti keitimą

68 min. Komandos apsikeitė pavojingais išpuoliais. Iš pradžių stiprų smūgį turėjo atremti prancūzų vartininkas H.Lloris, o nuo rimtų nemalonumų Nigerijos vartus išgelbėjo gynėjas J.Oshaniwa, akrobatiškai išmušęs kamuolį iš po P.Pogba kojų. 

70 min. Idealią progą išvesti Prancūziją į priekį turėjo K.Benzema. Po perdavimo jis iššoko vienas prieš vartininką. Kamuolys kliudė vartų sargą, bet vangiai skriejo link tinklo. Paskutinę akimirką prie pat vartų linijos kamuolį išmušė V.Mosesas.

79 min. Po nesėkmingo Nigerijos vartininko Enyeamos bandymo numušti kamuolį nuo vartų, P.Pogba galva nukreipė kamuolį į be priežiūros paliktus vartus ir išvedė Prancūziją į priekį. Prieš įvartį prancūzai sukūrė bent tris pavojingus epizodus prie Nigerijos vartų. 

90+2 min. Nigerija nebeatsitiesė. Po pavojingo išpuolio prie Nigerijos vartų, įvartis krito į savus vartus - 2:0.

*******

Kelias. Prancūzai grupės varžybose 3:0 triuškino Hondūrą ir 5:2 nepasigailėjo šveicarų bei lygiosiomis 0:0 sužaidė su Ekvadoru. Nigerija čempionatą pradėjo lygiosiomis su Iranu 0:0, dramatiškai 1:0 palaužė Bosniją ir Hercegoviną bei 2:3 nusileido Argentinai.

Stadionas. Prancūzai su Nigerija kovos nacionaliniame Brazilijos stadione, talpinančiame 69 tūkst. žiūrovų. Mačui teisėjaus amerikietis Markas Geigeris.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: sulaikyti asmenys, įtariami L. Volkovo užpuolimu