Parduotų rungtynių skandalas Latvijoje – su lietuviškais vardais

„Federbet“ agentūra mano, kad iš „Aberdeen“ ir Rygos „Daugava“ mačo pelnėsi nusikaltėliai.<br>123rf.com nuotr.
„Federbet“ agentūra mano, kad iš „Aberdeen“ ir Rygos „Daugava“ mačo pelnėsi nusikaltėliai.<br>123rf.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 7, 2014, 1:58 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 4:27 AM

Lietuviškos etiketės nusipelnęs Rygos „Daugava“ klubas pateko į su futbolo sukčiais kovojančios agentūros „Federbet“ akiratį. Pastaroji sekmadienį paskelbė, kad Latvijos komanda, kurioje trenerio asistentu dirba Arvydas Skrupskis, atsidūrė nusikaltėlių sindikato taikiklyje.

Valdemarą Borovskį, Giedrių Tomkevičių, Mantą Savėną, Aurimą Kučį, Tadą Markevičių turinti „Daugava“ po padidinamuoju stiklu atsirado po praėjusios savaitės Europos lygos atrankos rungtynių.

Pirmajame atrankos etape „Daugava“ rezultatu 0:5 pralaimėjo „Aberdeen“ ekipai iš Škotijos.

Virš šių rungtynių, pasak UEFA, sklandė nelegalių Azijos lažybų sindikato debesys. „Federbet“ tai nustatė atsižvelgusi į statymus.

Nuokrypis nuo normų buvo užfiksuotas sužaidus 30 minučių, kai rezultatas buvo 0:0. Netrukus buvo imta statyti dideles sumas, kad per rungtynes bus įmušti daugiau nei trys įvarčiai.

„Prieš rungtynes šansai, kad bus įmušti daugiau nei trys įvarčiai, buvo labai menkai vertinami. Bet mes pastebėjome, kad ties būtent tokia pabaiga atsirado daug statymų. Tai normalu, nes „Aberdeen“ klubas – įprastas favoritas. Po 27 minučių, kai rezultatas buvo 0:0, pastebėjome neįprastų pokyčių. Buvo statoma iš Azijos rinkų“, - dailyrecord.co.uk. sakė „Federbet“ generalinis sekretorius Francesco Baranga.

Ši komanda jau dirba su Ispanijos ir Italijos futbolo valdininkais, kad pavyktų išrauti sukčius iš sporto.

„Federbet“ po rungtynių iškart išsiuntė pranešimą UEFA. Įdomu tai, kad „Aberdeen“ klubas nėra įtariamas, tad galimo sukčiavimo debesis kybo tik virš „Daugava“ ekipos.

„Federbet“ siūlė atkreipti dėmesį į rungtynių eigą. Būtent per jas teisėjas buvo priverstas parodyti geltonas, o vėliau ir raudonas korteles V.Zilsui ir A.Kučiui.

„Daugavos“ klubas oficialiai paskalbė, kad bendradarbiaus su tyrimais ir tikino, kad pasitiki visais savo žaidėjais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.