FIFA bausmė paliko Nigeriją be futbolo

Neskaidrios permainos Nigerijos futbolo federacijos (NFF) prezidento poste sukėlė didžiulį FIFA pasipiktinimą. Įniršusi dėl Nigerijos valdžios įsikišimo į NFF veiklą, FIFA uždraudė Nigerijos rinktinei ir šios šalies klubams žaisti bet kokias tarptautines rungtynes.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 10, 2014, 12:11 AM, atnaujinta Feb 12, 2018, 2:40 AM

Tai reiškia, kad iš pasaulio čempionato po pralaimėjimo prancūzams aštuntfinalyje pasitraukę Nigerijos futbolininkai negalės žaisti net draugiškų rungtynių.

Bausmė galios tol, kol Nigerijos valdžia nesugrąžins į postą atleisto buvusio NFF vadovo ir kai ši daugiau nebesikiš į federacijos darbą.

Jei Nigerijos valdininkai nesiims permainų, šalies dvidešimtmečių merginų rinktinė negalės pasirodyti pasaulio jaunimo čempionate, kuris prasidės rugpjūčio 5-ąją.

Neramumai kilo po to, kai iš Brazilijos į Nigeriją grįžus rinktinei valdžia sulaikė NFF prezidentą Aminu Maigari.

Pagal FIFA taisykles, valdžia negali kištis į futbolo federacijos veiklą.

Nigerijos valdžia teisinasi, kad A.Maigari įtariamas už neskaidrią veiklą šalies futbolui ir kenkimą rinktinei Brazilijoje. Tiesa, valdžios pozicija kelia įtarimų užsienio žiniasklaidai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.