Lietuvos futbole – žinomo puolėjo smūgiai teisėjui ir žaidėjui

Lietuvos futbolo I lygoje – emocijų protrūkis. Nesusitvardęs 31-erių Kauno „Stumbro“ puolėjas Artūras Rimkevičius antrajame pagal pajėgumą šalies čempionate dvejose rungtynėse iš eilės tiesiogine to žodžio prasme talžė ir priešininkus, ir teisėjus.

2012 metais A.Rimkevičius buvo išrinktas geriausiu Lietuvoje žaidžiančiu futbolininku.<br>D.Umbraso nuotr.
2012 metais A.Rimkevičius buvo išrinktas geriausiu Lietuvoje žaidžiančiu futbolininku.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 26, 2014, 4:34 PM, atnaujinta Jan 12, 2018, 5:20 PM

A.Rimkevičiaus nervai pašlijo mačuose su Vilniaus „Žalgiriečiu“ ir Jonavos „Lietava“.

Viename jų jis ranka vožė priešininkų futbolininkui (incidento vaizdo įrašas ČIA, žiūrėti nuo 1.14:46), o kitame galva nestipriai atakavo šoninį teisėją  (incidento vaizdo įrašas ČIA, žiūrėti nuo 1.13:40). .

Keisčiausia, kad abu kartus A.Rimkevičius nebuvo išvarytas iš aikštės. Jis buvo nubaustas tik geltonosiomis kortelėmis, bet ne už smūgius, o ankstesnius pažeidimus.

Vis dėlto antradienį LFF išplatino pranešimą, kuriame teigiama, kad A.Rimkevičiui skirta keturių mačų diskvalifikacija.

Lietuvos futbolo padangėje kilus šurmuliui, „Stumbras“ išplatino futbolininko atsiprašymą.

A.Rimkevičius net bandė pateisinti savo poelgį.

„Kas domisi futbolu ir mane pažįsta, žino, kad aš visą savo karjerą aikštelėje buvau karšto būdo, todėl kartais žaidžiant emocijos liejasi per kraštus, – cituojamas A.Rimkevičius. – Dar taip išėjo, kad komandai keleriose rungtynėse nesisekė, galbūt ir teisėjo abejotini sprendimai iššaukė tokius poelgius. Būna, jog teisėjas klysta, pernelyg reikšdamas emocijas suklydau ir aš – tai žmogiška. Tačiau suprantu, kad tokie dalykai futbolo tikrai nepuošia. Tos emocijos šitaip pasireiškė todėl, kad už prieš tai įvykusį epizodą buvau nubaustas šeštąja geltonąja kortele, dėl kurios turėsiu praleisti artimiausią mačą su Kėdainių „Nevėžiu“, o mūsų jaunai komandai dabar kiekvienerios rungtynės yra itin svarbios. Žinoma, aš būdamas patyręs žaidėjas turėčiau valdyti savo emocijas ir būti pavyzdžiu mūsų jaunimui“.

A.Rimkevičius pažadėjo daugiau taip nebesielgti.

2012 metais A.Rimkevičius A lygoje įmušė net 35 įvarčius ir buvo pripažintas geriausiu Lietuvoje žaidžiančiu futbolininku.

Praeityje A.Rimkevičius atstovavo Panevėžio „Ekrano“, „Šiaulių“, „Vėtros“ „FBK Kauno“, Brunėjaus, Graikijos, Suomijos ir Latvijos klubams.

Per septynis mačus Lietuvos rinktinėje jis pasižymėjo trimis įvarčiais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.