„Atletico“ kapitonas prisipažino dalyvavęs sutartose rungtynėse

Madrido „Atletico“ kapitonas Gabi iki šiol neturi ramybės dėl prieš trejetą metų vykusio mačo.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 2, 2014, 8:46 PM, atnaujinta Jan 28, 2018, 7:32 PM

31-erių ispanas 2010-2011 m. sezone dar vilkėjo „Zaragoza“ aprangą. Šios komandos pergalė prieš „Levante“ 2011-ųjų gegužę Ispanijos pirmenybėse sukėlė daug įtarimų dėl sutarto rezultato ir dabar yra tapusi išsamaus policijos tyrimo objektu.

„Aš padariau tai, ką manęs prašė klubas, – pareiškė Gabi, duodamas parodymus prokurorui, tirančiam bylą dėl sutartų rungtynių. – Aš padariau tai, ko manęs prašė Agapito (buvęs „Zaragoza“ klubo prezidentas – Red.)“.

2011 metų gegužės 11-ąją „Zaragoza“ privalėjo būtinai laimėti rungtynes, norėdama išlikti lygoje, o „Levante“ futbolininkams šis mačas jau neturėjo jokios reikšmės. „Zaragoza“ laimėjo 2:1, o Gabi įmušė du įvarčius.

Per Ispanijos viešosios antikorupcijos ministerijos pradėtą turimą buvo apklausti net 33 su šiomis rungtynėmis susieję asmenys: žaidėjai, treneriai ir klubų vadovai.

Pasak Gabi parodymus paskelbusio „El Mundo“ dienraščio, likus savaitei iki mačo „Zaragoza“ žaidėjai iš savo klubo vadovų gavo nemenkas sumas pinigų, kurie vėliau atiteko „Levante“ žaidėjams.

Ispanijos dienraštis teigia, jog Gabi prokurorams prisipažino, gavęs net 85 tūkst. eurų, kurie vėliau buvo perduoti varžovams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: prokurorai baigė ikiteisminį tyrimą dėl R. Žemaitaičio