Panevėžio „Ekranui“ – viltis baigti sezoną

Artimiausiomis dienomis „Ekraną“ turėtų pasiekti 130 tūkst. litų parama.<br>D.Umbraso nuotr.
Artimiausiomis dienomis „Ekraną“ turėtų pasiekti 130 tūkst. litų parama.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Donatas Urbonas

2014-10-02 17:20, atnaujinta 2018-01-28 20:13

Panevėžio „Ekrano“ klubas šį sezoną dar turėtų kirsti A lygos finišo liniją. Sezonui baigti panevėžiečiai iš miesto savivaldybės sulauks 130 tūkstančių litų injekcijos.

„Ekrano“ prezidentas Aušrys Labinas portalui lrytas.lt teigė, kad suma dar nepervesta į klubo sąskaitą.

„Dar ruošiama sutartis su visais priedais, pinigų panaudojimu. Pateikta išlaidų lentelė, pagal kurią tik toms išlaidoms ir bus galima numatyti skirtus pinigus. Dabar tie dalykai derinami. Savivaldybė bijo, kad pinigai nepasieks „Ekrano“ numatytoms išlaidoms padengti, o bus kažkieno pasisavinti“, – kodėl parašai dar nesudėti ant paramos sutarties, aiškino A.Labinas.

Ši suma buvo numatyta dar anksčiau, bet dėl finansinių nesklandumų klube savivaldybė nesiryžo aklai pervesti pinigų. Tinkamą jų paskirstymą garantuos detali sutartis.

Ją tikimąsi pasirašyti artimiausiomis dienomis. Tiesa, „Ekrano“ prezidentas dar nenori užbėgti įvykiams už akių, todėl drąsiai apie gyvybiškai svarbius, bet kol kas negautus pinigus nekalba.

„Tačiau manau, kad šių pinigų užteks baigti sezoną“, – lrytas.lt tvirtino A.Labinas.

A lygoje panevėžiečiai sužais dar septynerias rungtynes. Sezoną „Ekranas“ baigs lapkričio 29-ąją.

„Ekrano“ vadovas teigė, kad kitų galimų finansinių injekcijų Panevėžio ekipa artimiausiu metu nesulauks.

Aštuoniskart Lietuvos čempionus slegia daugiau nei 1 mln. litų skola.

Dienraščiui „Lietuvos rytas“ A.Labinas yra minėjęs, kad jei pavyktų baigti šį sezoną, nežinia, ar galimybės leistų startuoti A lygoje 2015 metais.

„Tikslas paprastas – baigti sezoną. Yra daug klaustukų, galbūt mes jo nebaigsime. Bet dėsiu pastangas, kad kaip nors finišuotume. Jei sezoną baigsime, tikėtina, jog užimsime ne paskutinę vietą ir neiškrisime iš lygos. Tada bus laiko iki kito sezono licencijavimo išspręsti savo problemas. Arba jų neišspręsti. Užbrėšime ribą ir žiūrėsime, ar kas nors apsiims nuimti tą skolų kuprą. Jei tokių neatsiras, „Ekranas“ kitą sezoną nestartuos“, – nerimavo A.Labinas.

Dėl finansinės klubo padėties „Ekraną“ apraizgė įtartinų rungtynių voratinklis. LFF pradėjo tyrimą dėl praėjusios savaitės A lygos mačo su „Šiauliais“, kurį ekraniečiai namuose pralaimėjo 2:3.

„Didžiausia problema, kad mes nesugebame laiku mokėti atlyginimų. Jei mokėtume laiku ir atlyginimai būtų didesni, futbolininkai nenorėtų žaisti šių negarbingų žaidimų“, – „Lietuvos rytui“ prieš savaitę sakė A.Labinas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.