Ukrainiečiai nustėro: FIFA jau pripažino Krymą Rusijai?

2018 metų pasaulio futbolo čempionato emblemos pristatymas Maskvoje sukėlė ne tik memų bangą internete, bet ir papiktino ukrainiečius. Oficialiame FIFA televizijos vaizdo klipe buvo parodyti Rusijos teritorijos kontūrai, kuriuose atsispindėjo ir okupuotas Krymas.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 30, 2014, 6:54 PM, atnaujinta Jan 24, 2018, 1:55 AM

Tai buvo matyti vaizdo projekcijoje Maskvoje ant teatro „Bolšoj“ pastato.

Tokį Rusijos teritorijos vaizdavimą jau senokai naudoja rusiški televizijos kanalai ir kitos valstybinės propagandos priemonės, tačiau pasaulis nepripažįsta Krymo aneksijos ir toliau laiko pusiasalį Ukrainos dalimi.

Futbolo pasaulyje šis klausimas taip pat neišspręstas Rusijos naudai, tačiau rusams pataikaujanti FIFA nusispjovė į tarptautinę teisę.

Ukrainoje į tai pirmasis sureagavo buvęs vicepremjeras Markjanas Lubkivskis.

„Dirbau su tarptautinėmis sporto organizacijomis rengiant „Euro 2012“ ir „EuroBasket 2015“, todėl kreipiuosi į Futbolo federaciją ir Sporto ministeriją, kad būtų paduotas protestas dėl vaizdo įrašo“, - ketvirtadienį parašė jis „Facebook“.

Internete kilus šurmuliui, o FIFA paskyroje "Youtube" pasipylus komentarams, FIFA vakarop pašalino šį vaizdo įrašą.

Vakare Ukrainos futbolo federacijos (FFU) atstovas Pavelas Ternovijus champion.com.ua pranešė, kad FIFA atsiprašė Ukrainos.

„Po FFU prezidento Anatolijaus Konkovo kreipimosi buvo gautas FIFA atsakymas dėl vaizdo klipo. FIFA oficialiai atsiprašė Ukrainos ir patikino, kad žino Krymo problemos esmę. FIFA taip pat pareiškė, kad klipą kūrė čempionato rengėjų šalis, tai yra Rusija.“, - sakė federacijos atstovas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.