„Kauno“ futbolo klubas išaugo 2-osios lygos marškinėlius

Futbolo bendruomenės klubo (F.B.K.) „Kaunas“ atstovai džiūgauja – jie tapo Lietuvos futbolo federacijos (LFF) 2-osios lygos Pietų zonos nugalėtojais. Didžiausias kauniečių siekis – kitąmet rungtis 1-ojoje lygoje.

Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Karaliūnas („Lietuvos rytas“)

Oct 31, 2014, 5:00 AM, atnaujinta Jan 24, 2018, 1:18 AM

„Klubo tikslas aiškus – norime varžytis 1-ojoje lygoje ir jau lapkritį federacijai pateiksime dokumentus licencijai gauti. Pirmoji vieta įpareigoja kilti aukštyn“, – paskelbė klubo vadovas Valdas Knyzelis.

„Kaunas“ kol kas neturi vaikų grupės ir ši aplinkybė gali trukdyti įvykdyti LFF keliamus reikalavimus.

Komandos vadovų taip pat laukia rimti pokalbiai su galimais rėmėjais, mat norint sėkmingai startuoti aukštesnėje lygoje reikėtų stiprinti sudėtį.

Rezultatas pranoko lūkesčius

„Nesitikėjome lengvos kovos ir lengva nebuvo“, – apie pasibaigusį sezoną 2-ojoje lygoje kalbėjo V.Knyzelis. Pasak jo, pavasarį kalbėta apie siekį pakliūti tarp trijų pajėgiausių klubų, todėl pirmoji vieta pranoko lūkesčius.

Itin sėkmingas geltonai žalia apranga vilkintiems sportininkams buvo antrasis ratas, kai jie nė karto nepaliko aikštės pralaimėję.

Tikru komandos ramsčiu tapo ispanas Juanas Sevilla, kuris pelnė net 19 įvarčių, dar 9 kartus pasižymėjo Marius Žukovas.

Nesėkmės reikšmės neturės

Vis dėlto V.Knyzelis pripažįsta, kad tapti čempionais „Kaunui“ padėjo ir pagrindiniai varžovai – Vilniaus „VU-Vilmesta“. Pagal prarastus taškus sostinės atstovai dar galėjo pralenkti kauniečius, tačiau paskutinius turus sužaidė nesėkmingai.

Gali būti, kad taip atsitiko dėl futbolininkų nuovargio, nes per trumpą laiką jiems teko sužaisti daug rungtynių. Didžiąją dalį „VU-Vilmestos“ narių sudaro studentai, kurie vasarą atostogavo.

Lygoje liko sužaisti dar kelias varžybas, tačiau „Kauno“ užimamai vietai jų baigtis jokios reikšmės neturės.

Varžysis trys Kauno klubai?

Futbolo aistruoliai gerai prisimena laikus, kai Kauno futbolininkai sėkmingai kovėsi net tarptautinėje arenoje, tačiau vėliau klubas visiškai subyrėjo ir tik pernai kelią aukštyn pradėjo nuo 2-osios lygos. Pirmajame sezone kauniečiai tenkinosi 6-ąja vieta.

Gali būti, kad kitąmet LFF 1-ojoje lygoje varžysis net trys Kauno klubai. Ar ne per daug?

„Kuo daugiau bus komandų, tuo daugiau žmonių ateis į varžybas ir galės mėgautis žaidimu“, – įsitikinęs V.Knyzelis.

Kita vertus, didelė tikimybė, kad tik šiemet 1-ojoje lygoje debiutavęs Kauno „Stumbro“ klubas taps nugalėtoju ir kitąmet mėgins prasibrauti į pajėgiausią A lygą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: prezidentiniai debatai ar parodija?