Tarp C. Ronaldo ir rekordo – skęstantis „Liverpool“ laivas

Praėjusiame ture C.Ronaldo įmušė į „Liverpool“ vartus. Ar jis tai padarys ir šįkart?<br>AFP/„Scanpix“ nuotr. iš archyvo
Praėjusiame ture C.Ronaldo įmušė į „Liverpool“ vartus. Ar jis tai padarys ir šįkart?<br>AFP/„Scanpix“ nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 4, 2014, 4:14 PM, atnaujinta Jan 22, 2018, 7:51 AM

Čempionų lygoje tęsiasi Cristiano Ronaldo ir Lionelio Messi lenktynės dėl visų laikų rezultatyviausio žaidėjo titulo, kuris, kol kas, priklauso garsiajam ispanui Rauliui. Jo rekordą pagerinti C.Ronaldo gali jau antradienį, jeigu sugebės įmušti bent du įvarčius.

Buvęs Ispanijos rinktinės žaidėjas Raulis, kuris prisijungė prie „New York Cosmos“ ekipos 2015-ųjų sezonui JAV, per 142 mačus Čempionų lygoje įmušė 71 įvartį, kai vilkėjo „Real“ ir „Schalke“ komandų marškinėlius.

C.Ronaldo iki Raulio trūksta vos vieno įvarčio ir portugalo gerbėjai neabejoja, kad „Liverpool“ nėra ta ekipa, kuri gali sutrukdyti 29 metų šių dienų futbolo genijui pasiekti tikslo. C.Ronaldo per 106 rungtynes Čempionų lygoje yra įmušęs 70 įvarčių, o paskutinis kaip tik ir krito į šiemet sunkiai judančio „Liverpool“ vartus.

Tačiau lenktynėse dalyvauja ir L.Messi. Techniškasis „Barcelona“ puolėjas per 89 mačus Čempionų lygoje pasižymėjo 69 kartus.

Tad netgi jeigu C.Ronaldo ir įveiks Raulio barjerą antradienį, ramus jis būti negalės, juolab, kad po 24 valandų savo bolidą užves ir L.Messi, kai „Barcelona“ stos į mūšį su Amsterdamo „Ajax“.

„Real“ gynėjas Marcelo per spaudos konferenciją nevengė palyginti Raulio ir C.Ronaldo. Brazilas sako, kad tai skirtingi futbolininkai, bet abu vienodai siekia tobulėti ir padėti komandai.

„Abu yra nuostabūs, – sakė Marcelo. – Turėjau malonumo sužaisti su abiem. Raulis buvo neįtikėtinas kapitonas. Jis puikus ir aikštėje, ir už jos ribų. Tai skirtingi žaidėjai, bet abu turi didelių ambicijų tobulėti. Tai geriausias judviejų bruožas.“

C.Ronaldo sirgaliai tiki, kad Portugalijos rinktinės lyderis gali įmušti bent vieną įvartį tik kritikuojamai „Liverpool“ komandai, pirmąją kovą pralaimėjusiai 0:3.

Be to, C.Ronaldo per dvylika paskutinių mačų su rinktine ir klubu sugebėjo pasiųsti kamuolį į vartų tinklą. Jis jau pagerino Isidro Langara 79 metus gyvavusį rekordą – įmušė daugiausia įvarčių per dešimt Ispanijos čempionato turų.

Toks C.Ronaldo įvarčių gaminimas padėjo „Real“ visuose turnyruose pasiekti 11 pergalių iš eilės, o C.Ancelotti kariaunos skaičiai tapo įspūdingi. „Real“ per šiuos mačus įmušė 46 įvarčius, o praleido vos septynis.

Tačiau Marcelo pabrėžia, kad „Santiago Bernabeu“ stadione futbolininkai ketins šokti dar aukščiau.

„Viskas klostosi puikiai, bet mes norime tobulėti kiekvienose rungtynėse. Negalime atsipalaiduoti, nes „Real“ spaudžiamas kiekviename turnyre. Norime būti geresni nei pernai. Dėl to dirbame daug ir sunkiai“, – sakė Marcelo.

Jis antradienio rungtynėse sužais 300-ąjį mačą „Real“ komandoje, nors jam dar tik 26-eri. Į Madrido klubą Marcelo iš brazilų „Fluminense“ atvyko 2007 metais.

Antradienio Čempionų lygos rungtynės

A grupė (mačai 21 val. 45 min.)

Turino „Juventus“ – Pirėjo „Olympiakos“

„Malmo“ – Madrido „Atletico“

B grupė (mačai 21 val. 45 min.)

„Basel“ – Razgrado „Ludogorec“

Madrido „Real“ – „Liverpool“

C grupė

19 val. Sankt Peterburgo „Zenit“ – Lėverkuzeno „Bayer“

21 va. 45 min. „Benfica“ – „Monaco“

D grupė (mačai 21 val. 45 min.)

Londono „Arsenal“ – „Anderlecht“

Dortmundo „Borussia“ – Stambulo „Galatasaray“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.