Pajėgiausi Čempionų lygos klubai laukia pirmadienio

Čempionų lygos aštuntfinalyje Londono „Chelsea“ treneris Jose Mourinho norėtų susitikti su „Paris Saint-Germain“ klubu, rašo „Lietuvos rytas“.

Daugiau nuotraukų (1)

„Lietuvos rytas“

Dec 12, 2014, 5:00 AM, atnaujinta Jan 19, 2018, 9:19 AM

Šešiolika Čempionų lygos komandų jau laukia pirmadienio, kai bus traukiami aštuntfinalio burtai.

Kol dauguma stipriausių klubų atkrintamosiose varžybose norėtų išvengti akistatos su „Manchester City“ ir „Paris Saint-Germain“ futbolininkais, kurie grupės varžybose užėmė antrąją vietą, Londono „Chelsea“ J.Mourinho jau svajoja apie ankstyvą pasimatymą su Prancūzijos čempionais.

Portugalo treniruojamas Anglijos klubas praėjusį sezoną ketvirtfinalyje (1:3 ir 2:0) eliminavo Paryžiaus komandą, kupiną ambicijų šįsyk žengti dar toliau.

„Paryžius būtų puikus variantas. Tai lengva kelionė ir mums, ir mūsų gerbėjams, – neslėpė J.Mourinho. – Būtų neblogai ten sugrįžti, bet mes negalime pasirinkti burtų“.

Čempionai. Paskutiniai į jau nuriedantį aštuntfinalio traukinį įšoko „Manchester City“ futbolininkai.

Anglijos čempionai įrodė, jog jie buvo laidojami per anksti. 5-ajame ture Mančesteryje Manuelio Pellegrini komanda 3:2 įveikė Miuncheno „Bayern“, o trečiadienį Italijos sostinėje 2:0 laimėjo ir lemiamą mūšį su „Roma“.

„Mes vėl pademonstravome tikrąjį savo lygį, gerai spausdami varžovus ir puikiai laikydami kamuolį. Esame solidi komanda, – džiaugėsi „Manchester City“ treneris iš Čilės. – Labai pasitikiu mūsų galimybėmis. Vasarį vėl galvosime apie Čempionų lygą, bet dabar visas jėgas skirsime „Premier“ lygai, kur trimis taškais atsiliekam nuo „Chelsea“.

Romoje svečiams negalėjo padėti diskvalifikuotas Yaya Toure ir traumuotas Sergio Aguerro, bet net be dviejų lyderių „Manchester City“ sugebėjo įveikti šeimininkus.

„Tai buvo mūsų finalas ir mes pamatėme, koks stiprus gali būti „Manchester City“. Siekti lygiųjų 0:0 su tokiu varžovu būtų savižudybė, – po mačo pripažino „Roma“ treneris Rudi Garcia. – „City“ turi didžių žaidėjų. Suteiktami tiek daug erdvės Samirui Nasri mes padarėme lemiamą klaidą. Šis rezultatas atspindi tą atstumą, kuris mus skiria nuo geriausių žemyno ekipų“.

„Visi mus jau nurašė, nes nebuvo S.Aguerro ir Y.Toure, bet mes turime kitų labai stiprių žaidėjų. Juk mes neatsitiktinai du kartus per pastaruosius tris metus laimėjome „Premier“ lygą, – priminė „City“ vartininkas Joe Hartas. – Mūsų komanda turi stiprų charakterį, super žaidėjus ir išsiskiria žaidimo suvokimu. Bet mums šį kartą nusišypsojo ir sėkmė“.

Keturi. Į aštunfinalį pateko visi keturi Vokietijos klubai. Bundeslyga vienintelė turės tiek savo atstovų atkrintamosiose varžybose.

Po Miuncheno „Bayern“, Dortmundo „Borussia“ ir Leverkūzeno „Bayer“ paskutiniajame ture bilietą iškovojo ir Gelzenkircheno „Schalke“ futbolininkai.

Roberto di Matteo auklėtiniai išvykoje 1:0 palaužė „Maribor“, bet „Schalke“ treneris turėtų padėkoti ir buvusiai savo komandai „Chelsea“ 3:1 įveikė Lisabonos „Sporting“ ekipą – pagrindinę vokiečių varžovę lenktynėse dėl antrosios vietos G grupėje ir paskutiniojo bilieto į aštuntfinalį.

Rekordas. Paskutiniajame ture įmušęs įvartį į Maskvos CSKA vartus Thomas Muelleris tapo rezultatyviausiu visų laikų Miuncheno „Bayern“ žaidėju Čempionų lygoje.Vokietijos rinktinės puolėjas šiame turnyre jau pasižymėjo 24 kartus, aplenkdamas Mario Gomezą (23) ir Giovane Elberį (22).

Antirekordas. Borysavo BATE futbolininkai taip pat pateko į istoriją – tik dėl mažiau garbingo rezultato.Paskutinįjį mačą Bilbao 0:2 pralaimėjusi Baltarusijos komanda iš viso grupės turnyre praleido net 24 įvarčius – daugiausiai per visą Čempionų lygos istoriją. (LR)

Čempionų lyga. 6-asis turas

E grupė. Miuncheno „Bayern“ – Maskvos CSKA 3:0 (1:0). Th.Mulleris (18 iš 11 m), S.Rode (83), M.Gotze (90).

„Roma“ – „Manchester City“ 0:2 (0:0). S.Nasri (60), P.Zabaleta (86).

Rikiuotė: 1. „Bayern“ – 15 taškų, 2. „Manchester City“ – 8, 3. „Roma“ – 5, 4. CSKA – 5.

F grupė. „Barcelona“ – „Paris Saint-Germain“ 3:1 (2:1). L.Messi (19), Neymaras (41), L.Suarezas (77)/Z.Ibrahimovičius (15).

Amsterdamo „Ajax“ – Nikosijos APOEL 4:0 (1:0). L.Schöne (45 iš 11 m, 50), D.Klaassenas (53), A.Milikas (74).

Rikiuotė: 1. „Barcelona“ – 15, 2. PSG – 13, 4. „Ajax“ – 5, 4. APOEL – 1.

G grupė. Londono „Chelsea“ – Lisabonos „Sporting“ 3:1 (2:0). C.Fabregasas (8 iš 11 m), A.Schürrle (16), J.Obi Mikelis (56)/J.Silva (50).

„Maribor“ – Gelzenkircheno „Schalke“ 0:1 (0:0). M.Meyeris (62).

Rikiuotė: 1. „Chelsea“ – 14, 2. „Schalke“ – 8, 3. „Sporting“ – 7, 4. „Maribor“ – 3.

H grupė. Bilbao „Athletic“ – Barysavo BATE 2:0 (0:0). M.San Jose (47), M.Susaeta (88).

„Porto“ – Donecko „Šachtar“ 1:1 (0:0). V.Aboubakaras (87)/ T.Stepanenka (50).

Rikiuotė: 1. „Porto“ – 14, 2. „Šachtar“ – 9, 3. „Athletic“ – 7, 4. BATE – 3.

Aštuntfinalio dalyviai

Po Čempionų lygos pirmojo etapo tarp 16 geriausių komandų pateko aštuonių šalių ekipos.

Kovą aštuntfinalyje tęs keturi Vokietijos klubai (Miuncheno „Bayern“, Dortmundo „Borussia“, Lėverkuzeno „Bayer“, Gelzenkircheno „Schalke“), po tris Ispanijos (Madrido „Atletico“, Madrido „Real“, „Barcelona“) ir Anglijos (Londono „Arsenal“, Londono „Chelsea“, „Manchester City“), dvi Prancūzijos („Paris Saint-Germain“, „Monaco“), po vieną Italijos (Turino „Juventus“), Šveicarijos („Basel“), Portugalijos („Porto“) ir Ukrainos (Donecko „Šachtar“) ekipą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.