C. Ronaldo užmiršo Lietuvos, Vokietijos, Anglijos treneriai

Rinkdamas geriausią 2014 metų pasaulio futbolininką Igoris Pankratjevas į savo trejetuką neįtraukė Cristiano Ronaldo. Bet Lietuvos rinktinės treneris nebuvo vienintelis, per FIFA Aukso kamuolio rinkimus užmiršęs būsimą laureatą.

FIFA ir „France football“ surengtoje apklausoje C.Ronaldo triumfavo jau trečiąjį kartą.<br>AP nuotr.
FIFA ir „France football“ surengtoje apklausoje C.Ronaldo triumfavo jau trečiąjį kartą.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Tomas Aleksiūnas

Jan 13, 2015, 1:16 PM, atnaujinta Jan 16, 2018, 5:43 AM

Trečiąsyk triumfavusios Madrido „Real“ žvaigždės kartu su I.Pankratjevu nepaminėjo dar 46 nacionalinių rinktinių treneriai.

C.Ronaldo negavo nė vieno balso iš Joachimo Low (Vokietija), Roy Hodgsono (Anglija), Mariano Pahario (Latvija), Marco Wilmotso (Belgija) Eriko Hamreno (Švedija) ir kitų mažiau žinomų trenerių.

Nors Lietuvos rinktinės kapitonas Tadas Kijanskas portugalą paminėjo pirmuoju, 33 jo kolegos Madrido „Real“ žvaigždės net neįtraukė į savo geriausiųjų trejetuką.

C.Ronaldo užmiršo Lionelis Messi (Argentina), Bastianas Schweinsteigeris (Vokietija), Robinas van Persie (Olandija), Vincent'as Kompany (Belgija), Romanas Berezovskis (Armėnija), Claudio Bravo (Čilė) ir kiti mažiau garsūs nacionalinių ekipų kapitonai.

Geriausio 2014 metų pasaulio futbolininko savo anketose taip pat nepaminėjo ir 24 rinkimuose dalyvavę žurnalistai.

Kam atiteks FIFA Aukso kamuolys lygiomis teisėmis sprendė trys rinkėjų grupės: 182 rinktinių treneriai, 181 nacionalinių ekipų kapitonas ir 182 žurnalistai iš FIFA priklausančių valstybių.

Visi FIFA Aukso kamuolio apklausos dalyviai turėjo išrinkti po tris futbolininkus iš 23 kandidatų sąrašo, kurį dar rudenį sudarė FIFA ir „France Football“ (Prancūzija) redakcija.

Pirmasis paminėtas žaidėjas gavo 5, antrasis – tris, trečiasis – vieną tašką.

Lietuvai rinkimuose kartu su šalies rinktinės treneriu I.Pankratjevu ir nacionalinės ekipos kapitonu T.Kijansku atstovavo dienraščio „Lietuvos rytas“ žurnalistas Giedrius Janonis.

Anglas užmiršo abu favoritus

Lietuvos rinktinės treneris I.Pankratjevas savo balsą atidavė L.Messi (5), M.Neueriui (3) ir Olandijos rinktinės ir Miuncheno „Bayern“ puolėjui Arjenui Robbenui (1).

Anglijos rinktinės treneris Roy Hodgsonas užmiršo ne tik C. Ronaldo, bet ir Lionelį Messi.

2016 metų Europos čempionato atrankos turnyre būsimus Lietuvos futbolininkų varžovus treniruojantis 67-erių anglas pirmąją vietą skyrė Argentinos rinktinės ir „Barcelona“ žaidėjui Javier Mascherano, antrąją – vokiečiui Philippui Lahmui, o trečiąją – kitam vokiečiui Manueliui Neueriui.

Geriausiu metų treneriu išrinktas Vokietijos rinktinės strategas Joachimas Low į geriausiųjų trejetą įtraukė tik savo auklėtinius: M.Neuerį (5 taškai), Ph.Lahmą (3 taškai) ir Bastianą Schweinsteigerį (1 taškas).

Belgijos rinktinės treneris M.Wilmotsas balsavo už A.Robbeną (5), M.Neuerį (3) ir Londono „Chelsea“ vartininką belgą Thibaut Courtois (1).

Latviui Marianui Pahariui labiausiai verti nugalėti buvo L.Messi (5), A.Robbenas (3) ir M.Neueris (1), o baltarusiui Andrejui Zygmantovičiui – J.Mascherano (5), M.Neueris (3) ir kitas vokietis Thomas Muelleris (1).

Italijos rinktinės treneris Antonio Conte balsavo už C.Ronaldo (5), L.Messi (3) ir M.Neuerį (1), Rusijos rinktinę treniruojantis italas Fabio Capello – už M.Neuerį (5), C.Ronaldo (3) ir L.Messi (1), ispanas Vicente del Bosque – už C.Ronaldo (5), Ph.Lahmą (3) ir Sergio Ramosą (1).

Triumfavo trečią kartą

Geriausiu 2014 metų pasaulio futbolininku buvo išrinktas C.Ronaldo.

FIFA ir „France football“ surengtoje apklausoje 29-erių portugalas triumfavo jau trečiąjį kartą. Prieš tai Madrido „Real“ puolėjas buvo nugalėjęs 2008 ir 2013 metais.

2014-ųjų apklausoje C.Ronaldo surinko 35,66 proc. balsų. Už jo nugaros liko L.Messi (15,76 proc.) ir M.Neueris (15,72 proc.). Į pirmąjį dešimtuką dar pateko olandas Arjenas Robbenas (7,17 proc.), vokiečiai Thomas Muelleris (5,42 proc.), Philippas Lahmas (2,90 proc.), brazilas Neymaras (2,21 proc.), kolumbietis Jamesas Rodriguezas (1,47 proc.), vokietis Toni Kroosas (1,43 proc.) ir argentinietis Angelis di Maria (1,29 proc.).

Kas pamiršo C.Ronaldo?

Kapitonai (33): Antigua ir Barbuda, Argentina (L.Messi), Armėnija (R.Berezovskis), Belgija (V.Kompany), Kombodža, Kanada, Čilė (C.Bravo), Taipėjus, Komorai, Kongas, Kurakao, Džibutis, Vokietija (B.Schweinsteigeris), Guamas, Gajana, Laosas, Malta, Moldova, Montseratas, Olandija (R.van Persie), Palestina, Portugalija (C.Ronaldo), Puerto Rikas, Rumunija, Siera Leonė, Solomono salos, Sudanas, Surinamas, Sirija, Taitis, Urugvajus, Velsas, Zambija.

Treneriai (47): Alžyras, Argentina, Bahreinas, Baltarusija, Belgija, Butanas, Brunėjus, Burundis, Kamerūnas, Kinija, Taipėjus, Kongas, Kroatija, Čekija, Džibutis, Ekvadoras, Salvadoras, Anglija (R.Hodgsonas), Vokietija (J.Low), Guamas, Gajana, Honkongas, Jamaika, Japonija, Kenija, Kirgizija, Latvija (M.Paharis), Lietuva (I.Pankratjevas), Makao, Malta, Moldova, Mongolija, Nigeris, Palestina, Samoa, Singapūras, Solomonų salos, Pietų Afrikos Respublika, Pietų Sudanas, Šri Lanka, Šv.Lucijus, Sudanas, Švedija (E.Hamrenas), Taitis, Tadžikistanas, Uzbekistanas, Venesuela.

Žurnalistai (24): Andora, Antigua ir Barbuda, Butanas, Bolivija, Bulgarija, Burkina Faso, Kamerūnas, Džibutis, Vokietija, Grenada, Indija, Kirgizija, Lesoto, Lichtenšteinas, Madagaskaras, Mauritanija, Moldova, Nepalas, Naujoji Kaledonija, Šv.Lucijus, Taitis, Turkio salos, Urugvajus, Vanuatu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: Taking Regional Leadership in Green Finance