Kaip marokietis, apsimetęs R.Abramovičiaus draugu, išdūrė britus

Turbūt sunku būtų rasti bent jau vyresnės kartos žmogų, kuris nebūtų skaitęs garsiojo Ilfo ir Petrovo romano „Dvylika kėdžių“ ar nebūtų matęs pagal jį sukurto filmo. Viename epizode kūrinio herojus, „didysis kombinatorius“ Ostapas Benderis šachmatų klubo nariams žada provincijos miestelį Vasiukus paversti „didžiaisiais“.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-01-24 23:08, atnaujinta 2018-01-15 03:30

Vargu ar sukčius marokietis Outailas Touzaras skaitė šį kūrinį, tačiau sugebėjo pranokti net patį Ostapą Benderį – „didmeistriui" teko sprukti nuo apgaulę supratusių šachmatininkų su menka už bilietus į renginį surinkta suma, o štai Benderis iš Maroko sugebėjo apdumti Anglijos Solsberio miesto futbolo klubo „Salisbury City Football Club“ vadovybei akis, prisistatęs milijardieriaus Romano Abramovičiaus draugu, ir pernai gegužę nusipirkti šį klubą už simbolinę kainą – 1 svarą sterlingų.

Kaip įrodymą futbolo klubo vadovybei marokietis pateikė nuotraukas, kuriose jis buvo įsiamžinęs su daugeliu įžymių žmonių, tarp jų su Rusijos verslininku, futbolo klubo „Chelsea“ savininku R.Abramovičiumi, Madrido „Real“ puolėju Cristiano Ronaldo, „Chelsea“ vyriausiuoju treneriu José Mourinho ir FIFA prezidentu Josephu (Seppu) Blatteriu, rašo „The Daily Mail“.

Pernai birželį O.Touzaras kreipėsi į „Salisbury City“ klubo, atsidūrusio ant bankroto slenksčio, vadovus, pažadėjęs investuoti į klubą didelius pinigus ir prikelti jį naujam gyvenimui. Ir klubo vadovai sutiko parduoti jį už simbolinę kainą – 1 svarą sterlingų.

Tuo metu buvo skelbiama, kad pats O.Touzaras yra sėkmingai dirbantis verslininkas, arabų šeichams artimas žmogus, praturtėjęs iš prekybos nafta. Tačiau komandos gerbėjai labai nustebo, kad sandoris buvo sudarytas taip greitai ir slapta nuo visų. Tiesa, klubo vadovybę buvo galima suprasti: ji griebėsi šiaudo, kad galėtų įpūsti gyvybės savo kūdikiui.

Įsigijęs klubą marokietis iškart tapo jo pirmininku ir tuojau pat pareiškė, kad į komandą paima 19-metį saugą – Saudo Arabijos princą Khalidą Bin Bader Alsaudą. Pasak „mecenato“, Khalidas turėjo sustiprinti komandą, tapdamas pirmuoju Saudo Arabijos karališkosios šeimos atstovu Didžiosios Britanijos profesionalų klube.

„Po tam tikrų svyravimų ir preliminarinių konsultacijų su savo patarėjais aš nusprendžiau priimti šį iššūkį, – sakė O.Touzaras, tapęs klubo pirmininku. – Aš imuosi šio nuostabaus miestelio bendruomenės klubo vadovo pareigų , kad sukurčiau čia kažką ypatingo.

Princas Khalidas taps pirmuoju svariu papildymu mūsų komandoje ir pirmuoju istorijoje Saudo Arabijos karališkosios šeimos atstovu, žaidžiančiu profesionalų futbolo klube. Argi galima rasti šiam istoriniam įvykiui geresnę vietą už Solsberį?“ – klausė šių laikų Ostapas Benderis.

Tačiau vėliau klube buvo suabejota fotografijų autentiškumu ir suprasta, kad kvepia afera.

„Salisbury City“ generalinis direktorius Paulas Smithas papasakojo, kad kažkuriuo metu jis suprato, jog fotografijos yra klastotės.

„Visa tai, apie ką kalbėjo O.Touzaras, buvo paprasčiausia apgavystė, – sakė P.Smithas. – Tai buvo tuščia pasaka“.

Dabar klubas bylinėjasi su marokiečiu, kad būtų atlyginta materialinė ir moralinė žala, o pats O.Touzaras nuo komentarų atsisako.

Policija atlieka tyrimą.

Parengė Leonas Grybauskas. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.