Panevėžio „Ekranas“ – po FNTT didinamuoju stiklu

Panevėžio futbolą gaubia tamsūs debesys – 1964 metais įkurtas „Ekranas“ merdi, kreditoriai ir teisininkai beldžiasi į duris, o klubą akylai stebi Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnybą (FNTT). Daugkartinis Panevėžio „Ekranas“ jau žlugęs – taip mano futbolo bendruomenė, laukianti žinių iš naujo klubo viziją kuriančio Virginijaus Liubšio, tačiau pastaruoju metu tamsiame fone piešiama ekipos istorija dar gali aidėti skambiai.

FNTT „Ekrano“ klubo finansais susidomėjo dar 2013 metais.<br>D.Umbraso nuotr. iš archyvo
FNTT „Ekrano“ klubo finansais susidomėjo dar 2013 metais.<br>D.Umbraso nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Suslavičius

Jan 26, 2015, 5:23 PM, atnaujinta Jan 15, 2018, 12:52 AM

FNTT tirti „Ekrano“ situaciją pradėjo 2013 metų lapkritį, kai klubui buvo pateikti įtarimai didelės vertės turto iššvaistymu.

„Tyrimą pradėjome pagal faktą. Apklausinėjame liudytojus, bet kol kas įtariamųjų byloje nėra“, – sakė tyrimą organizuojančios Panevėžio apygardos prokurorė Sigita Šabliauskienė.

FNTT darbą apsunkina tai, kad reikėjo prašyti pagalbos iš ne Europos sąjungos šalies, kuriai išsiųsta užklausa. S.Šabliauskienė nenorėjo atskleisti, kokia tai valstybė.

„Kol negausime atsakymo į teisinės pagalbos pavedimą tai rezultatų ir nebus“, – sakė S.Šabliauskienė.

Lrytas.lt žiniomis „Ekrano“ skola siekia apie 442 tūkstančius eurų. Klubas skolingas apie 40 kreditorių, teismuose bylinėjasi su buvusiais žaidėjais.

Ar „Ekranas“ dar turi galimybę pakilti virš purvo? Į šį klausimą atsakyti gali tik tyla atsitvėręs „Ekrano“ prezidentas Aušrys Labinas, ne kartą kalbėjęs apie galimus investuotojus iš užsienio, kurie vėl pastatytų klubą ant kojų.

„Komentuoti nei noriu, nei galiu. Aišku, kad nesijaučiu kaltas. Kaip bus, nežinau, reikia laukti tyrimo pabaigos“, – sekunde.lt sakė A. Labinas.

„A.Labinas veikia vienas ir niekas nežino, ką daro. Klubas kelis mėnesius stovi vietoje. Niekas neveikia. Futbolininkai išvažinėjo, kas kur. Nematau jokių prošvaisčių. Žaidėjų nėra, o visur skolos, skolos, skolos“, – interviu „Lietuvos rytui“ anksčiau kalbėjo „Ekrano" techninis direktorius Valdemaras Šteinas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.