„Ekrano“ šauksmas: rado rėmėjus iš Argentinos, prašo įsileisti

Panevėžio „Ekrano“ futbolo klubas tikina, kad surado gelbėtojus ir prašo Lietuvos futbolo federacijos (LFF) malonės. Antradienį oficialiame internetiniame puslapyje pasirodė pranešimas, kuriame „Ekranas" tvirtina radęs naujus rėmėjus, prašo išimties tvarka ekipą priimti į A lygą.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 11, 2015, 7:31 AM, atnaujinta Jan 13, 2018, 1:35 PM

Šiemet dėl skolų subyrėjęs „Ekranas“ negavo A lygos licencijos, nes nepateikė jokių dokumentų, o kurį laiką pažadus dalinęs klubo prezidentas Aušrys Labinas buvo atsitvėręs tylos siena.

Spaudžia ir kalba apie bankrotą

Kai baigėsi licencijavimas, „Ekranas“ prabilo apie gelbėtojus, tačiau iškėlė sąlygas, kuriomis ir spaudžia LFF.

„Ekranui“ negavus teisės dalyvauti 2015 m. A lygos sezone, nauji investuotojai praras interesą įgyvendinti savo ketinimus dėl klubo skolų padengimo bei parengimo A Lygos varžyboms. „Ekranas“ būtų priverstas nutraukti savo veiklą ir bankrutuoti.

Tokio futbolo klubo praradimas būtų itin neigiamas ne tik jo sirgaliams, Panevėžio miestui, bet ir visam Lietuvos futbolui. Be to, jeigu nebus sudarytos sąlygos „Ekranui“ išvengti labiausiai neigiamų padarinių, žalą patirs ir klubo kreditoriai, įskaitant žaidėjus ir darbuotojus“, – rašoma pranešime.

Jau sezono pabaigoje kaip reikiant klibėjęs „Ekranas“ atskleidė, kad skola žaidėjams, darbuotojams ir kreditoriams siekia 400 tūkstančių eurų.

„Būtent per pastarąsias dvi savaites klubo dabartiniams vadovams pavyko surasti asmenis, kurie yra tvirtinai pasiryžę ne tik padengti skolas, tačiau ir skirti pakankamai lėšų klubui startuoti 2015 metų sezone. LFF Vykdomajam komitetui suteikus teisę „Ekranui“ dalyvauti A Lygos varžybose išimties tvarka bei nurodžius atitinkamą terminą, klubas galėtų operatyviai, ne vėliau kaip iki sezono pradžios, užtikrinti taisyklėse numatytų sąlygų įgyvendinimą ir pateikti LFF tai patvirtinančius dokumentus“, – rašome fkekranas.lt.

Investuotojas – lietuvių kilmės argentinietis

„Ekrano“ klubas pabrėžia, kad 2014 metų A lygos sezone neprarado teisės elitiniame čempionate žaisti ir šiemet bei cituoja LFF nuostatus, kurie turėtų suteikti ekipai galimybę žaisti A lygoje išimties tvarka. Klubas pabrėžia, kad tokiam LFF žingsniui pritartų bent keletas A lygos klubų – Marijampolės „Sūduva“, „Šiauliai“, Kauno „Stumbras“, Utenos „Utenis“ ir čempionas Vilniaus „Žalgiris“.

Naujasis investuotojas, pasak fkekranas.lt, pinigus į klubą investuotų gavęs garantiją, kad „Ekranas“ žais A lygoje.

„Argentinos verslo grupė „Such Group“, kuriai atstovauja lietuvių kilmės argentinietis verslininkas bei ekonomistas Jose Sabaliauskas, kuris ilgą laiką buvo Argentinos – Lietuvos komercijos, pramonės ir paslaugų rūmų prezidentas, padėjęs ne vienai Lietuvos įmonei plėtoti verslą Argentinoje. Minėta Argentinos investuotojų grupė turi didelę stambaus verslo patirtį (statybų sektorius, viešbučių verslas). Be to, minėti investuotojai turi patirties futbolo vystymo srityje, kadangi viena iš investuotojų veiklų susijusi su futbolo vystymu (akademijų veikla, ekonominės žaidėjų teisės). Bendra grupės apyvarta 2014 metais buvo didesnėnei 46 mln. JAV dolerių“, – apie investuotojus rašė klubas.

Pasak „Ekrano“ klubo, šiuo metu yra rengiami dokumentai, kurie pagrįstų ekipos ir investuotojų bendradarbiavimą ir užtikrintų investuotojų pareigas.

Portalas lrytas.lt sausio pabaigoje skelbė, kad „Ekrano“ klubas atsidūrė po Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnybos (FNTT) padidinamuoju stiklu.

„Ekrano" techninis direktorius Valdemaras Šteinas „Lietuvos rytui“ pasakojo, kad ekipos futbolininkai jau spėjo išsivažinėti, o Panevėžyje jau kuriasi nauja komanda.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.