Filmo apie A. Narbekovą premjeroje – futbolo įžymybių šypsenos

Penkiasdešimtmetį prieš beveik mėnesį atšventęs legendinis Lietuvos futbolininkas Arminas Narbekovas išpakavo dar vieną dovaną. Vilniaus viešbutyje „Artis“ įvyko filmo „Arminas Narbekovas. Futbolo fenomenas“ premjera.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 19, 2015, 5:58 PM, atnaujinta Jan 12, 2018, 4:24 PM

Filmas apie vieną geriausių visų laikų Lietuvos futbolininkų Arminą Narbekovą skirtas priminti apie primirštą futbolo legendą ir jo įspūdingą žygį nuo mažųjų Gargždų iki olimpinio aukso Seule.

Filmo autoriai –  LRT žurnalistai Stasys Petkus ir Gintarė Grikštaitė

„Norėjome parodyti, kad ir futbolas turi legendų. Keista buvo girdėti, kad kolegos, kurie domisi sportu, nežino kaip ir kada A.Narbekovas tapo olimpiniu čempionu“, – teigė S.Petkus.

G.Grikštaitės teigimu, filmo kūrėjų tikslas buvo labiau šviečiamasis nei pramoginis: „Stengėmės įdėti daug faktų – kad žiūrėdamas filmą jaunimas ne tik paklausytų smagių istorijų, bet ir gautų žinių – kas buvo A. Narbekovas, kur jis pradėjo sportinį kelią, kas jam pradėjo pasiekti tokių aukštumų, ką jis veikė išėjo iš sporto, ar buvo lengva kurti naują gyvenimą. Dėl to nemažai pikantiškų istorijų liko už kadro.“

A.Narbekovas teigė dėl filmo sukūrimo „spardęsis kaip skęsdamas“, tačiau vėliau buvęs įkalbėtas.

Išvydęs pabaigtą filmą buvęs futbolininkas pripažino pasijautęs keistai.

„Vis tik neįprasta, kai filmas rodomas žmogui esant dar gyvam. Buvo keista žiūrėti filmą apie save. Tą jausmą sunku apsakyti. Kai pasižūri filmą, atrodo viskas vyko vakar, bet kai pasižiūri į pasą.... supranti, kad praėjęs geras laiko tarpas, – kalbėjo A.Narbekovas. – Norėčiau pažymėti tik tai, kad jaučiuosi nenusipelnęs filmo tik apie save vieną. Futbolas – kolektyvinė sporto šaka. Vienas lauke – ne karys. Reikalingas pastiprinimas, užnugaris. Visas tuometinis „Žalgiris“ nusipelnė didelės pagarbos. Dėkoju visiems kolegoms, kurie buvo su manimi.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar panaikinta PVM lengvata tikrai žlugdo maitinimo verslą?