Klaipėdos „Atlanto“ rusas prabilo įvarčiais

Vieną po kito įvarčius štampuojantis Klaipėdos „Atlanto“ puolėjas Andrejus Paniukovas mano, kad penkios geriausios Lietuvos A lygos ekipos prilygsta Rusijos čempionato vidutiniokėms.

„Atlanto“ puolėjas A.Paniukovas A lygoje per du turus jau įmušė 6 įvarčius.<br>„Atlantas.lt“ nuotr.
„Atlanto“ puolėjas A.Paniukovas A lygoje per du turus jau įmušė 6 įvarčius.<br>„Atlantas.lt“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

„Lietuvos rytas“

Mar 10, 2015, 5:00 AM, atnaujinta Jan 11, 2018, 2:45 AM

A.Paniukovas įspūdingai startavo Lietuvos futbolo čempionate – Klaipėdos „Atlanto“ puolėjas per pirmuosius du A lygos turus įmušė 6 įvarčius.

Dvidešimtmetis rusas keturis kartus pasižymėjo per debiuto mačą Klaipėdoje su „Trakais“ (5:1), o antrajame ture įmušė dar du įvarčius į Utenos „Utenio“ vartus ir padėjo uostamiesčio komandai parsivežti pergalę (2:1) iš Vilniaus.

„Po pirmojo turo daug informacijos apie jį surinkome. Žinojome net kelintą valandą jis eina į tualetą, bet ir to neužteko – vis tiek du įvarčius įmušė“, – sakė „Utenio" treneris Mindaugas Čepas.

Treneris nori daugiau

Per pirmąjį mačą Klaipėdoje su „Trakais“ jaunasis „Atlanto“ puolėjas sėkmingai naudojosi savo greičiu ir komandos draugų sukurtas progas vertė įvarčiais, o Vilniaus LFF stadione jau parodė ir kitas talento galimybes, tiksliai pasiuntęs kamuolį į „Utenio“ vartus po baudos smūgio.

„Norėčiau, kad jis dar daugiau judėtų ir žaistų aktyviau. Bet kol įmuša, galime kentėti, – aiškino „Atlanto" treneris Konstantinas Sarsanija, be ypatingos euforijos vertindamas savo tautiečio įvarčius Vilniuje. – Andrejus – įvarčius mušantis vaikinas.

Duok Dieve, kad tik jo nepersekiotų traumos.“

Žaidė Rusijos rinktinėje

Būtent K.Sarsanijos ryšiai padėjo buvusiam Rusijos jaunimo rinktinės puolėjui apsivilkti „Atlanto“ marškinėlius.

A.Paniukovas turi dar pusmetį galiojančią sutartį su Maskvos „Dinamo“ klubu, bet trečius metus Lietuvoje dirbantis 46-erių treneris sugebėjo jį prisivilioti į Klaipėdą.

Dar 2014-ųjų lapkritį K.Sarsanija pasiūlė ant suolo Rusijos lygoje dažniau sėdėjusiam savo tautiečiui tapti pagrindiniu „Atlanto“ puolėju.

„Apie „Atlantą“ išgirdau prieš dvejus metus, kai į Klaipėdą atvyko K.Sarsanija. Jis stebi mano karjerą, tad logiška, kad žaidžiu čia. Abu mes esame suinteresuoti, kad aš gerai žaisčiau, – teigė A.Paniukovas, prieš sezoną atmetęs kitų Rusijos klubų pasiūlymus. – Lietuvoje esu garantuotas, kad gausiu daug žaisti.

Žaisdamas čia neprarasiu sportinės formos, tai padės ateityje sudaryti geresnes sutartis su kitais klubais.“

Vertina Lietuvos lygą

Suvirintojo ir buhalterės šeimoje Maskvoje gimęs vienturtis rusas Lietuvoje per porą savaičių jau sugebėjo tapti tikru košmaru A lygos gynėjams.

Nors jaunajam „Atlanto“ puolėjui jau teko vilkėti pajėgiausių Rusijos klubų – Maskvos „Spartak“, „Moskva“, Maskvos „Lokomotiv“ ir „Dinamo“ aprangą, jis nemenkino A lygos.

„Pirmasis penketas turbūt nusileidžia elitinėms Rusijos komandoms.

Bet „Žalgiris“ ir kitos ekipos iš pirmojo ketverto tikrai galėtų konkuruoti su Rusijos „Premier“ lygos vidutiniokais ar net kiek stipresniais klubais“, – įsitikinęs rezultatyviausias A lygos žaidėjas. („Futbolo.tv“, LR)

A lyga. 2-asis turas

„Klaipėdos granitas“ – Vilniaus „Žalgiris“ 0:2 (0:0). V.Lukša (51), J.Wilkas (62).

Kauno „Stumbras“ – Marijampolės „Sūduva“ 0:2 (0:0). T.Radzinevičius (61 ir 87).

„Šiauliai“ – Kauno „Spyris“ 1:2 (0:0). E.Jasaitis (61)/A.Velička (56), Dz.Rekišas (90).

Utenos „Utenis“ – Klaipėdos „Atlantas“ 1:2 (1:1). V.Jeriomenka (37)/A.Paniukovas (38, 66).

„Trakai“ – Pakruojo „Kruoja“ 1:1 (1:0). L.Kochanauskas (36)/R.Beniušis (47).

Rikiuotė: 1. „Atlantas“ – 6 tšk. (2 rungt.), 2. „Sūduva“ – 6 (2), 3. „Žalgiris“ – 6 (2), 4. „Spyris“ – 6 (2), 5. „Stumbras“ – 3 (2), 6. „Kruoja“ – 1 (2), 7. „Trakai“ – 1 (2), 8. „Šiauliai“ – 0 (2), 9. „Utenis“ – 0 (2), 10. „Klaipėdos granitas“ – 0 (2).

Rezultatyviausi žaidėjai: 1. A.Paniukovas („Atlantas“) – 6, 2. T.Radzinevičius („Sūduva“) – 4, 3. Elivelto („Žalgiris“), A.Velička („Spyris“) – po 2.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.