ČL ketvirtfinalyje – „Barcelona“ prieš PSG ir Madrido derbis

Penktadienį Nione (Šveicarija) ištraukti Čempionų lygos ketvirtfinalio burtai, suskirstę aštuonias komandas į keturias poras. Burtai ketvirtfinalyje suvedė abi Madrido ekipas, o „Paris Saint Germain“ stos į kovą su „Barcelona“.

Burtai į porą suvedė „Paris Saint Germain“ ir „Barcelona“ komandas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Burtai į porą suvedė „Paris Saint Germain“ ir „Barcelona“ komandas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 20, 2015, 12:36 PM, atnaujinta Jan 8, 2018, 4:45 PM

futbolas/paaiskejo-europos-lygos-ketvirtfinalio-poros.htm"="">futbolas/paaiskejo-europos-lygos-ketvirtfinalio-poros.htm"" target="_blank">Penktadienį taip pat ištraukti Europos lygos ketvirtfinalio burtai.

Burtų ceremoniją tradiciškai vedė UEFA generalinis sekretorius Gianni Infantino, o burtus traukė finalo ambasadorius buvęs Vokietijos futbolininkas Karlas-Heinzas Riedle.

Prieš ketvirtfinalio burtus komandos nebuvo skirstomos į krepšelius, tad bet kurios komandos galėjo patekti į vieną porą. Todėl ketvirtfinalyje ginklus surems praėjusių metų finalininkės Madrido „Real“ ir Madrido „Atletico“ komandos.

„Atletico“ ir „Real" taip pat žaidė 1958-1959 metų pusfinalyje, tuomet laimėjo „Atletico“. Šį sezoną šios komandos žaidė šešis kartus ir „Real“ neiškovojo nė vienos pergalės, dvejos rungtynės baigėsi lygiosiomis.

Šiais metais PSG su katalonais jau žaidė. Čempionų lygos grupių etape prancūzai laimėjo Paryžiuje (3:2), bet pralaimėjo Ispanijoje (1:3). „Barcelona“ ketvirtfinalyje žais jau aštuntą kartą paeiliui. Šios komandos taip pat žaidė 2012-2013 metų sezono ketvirtfinalyje. Tuomet „Barcelona“ žengė į pusfinalį.

Kitoje ketvirtfinalio poroje žais Miuncheno „Bayern“ ir „Porto“ komandos. 1987-aisiais portugalai Europos taurės turnyro finale Vienoje 2:1 nugalėjo vokiečius. Tačiau „Bayern“ pašalino varžovus iš ketvirtfinalio 1990-1991 ir 1999-2000 metų sezonuose.

Turino „Juventus“ su „Monaco“ žaidė 1997-1998 metų Čempionų lygos pusfinalyje. Tuomet italai laimėjo 6:4.

Ketvirtfinalio poros

„Paris Saint Germain“ (Prancūzija) – „Barcelona“ (Ispanija)

Madrido „Atletico“ (Ispanija) – Madrido „Real“ (Ispanija)

„Porto“ (Portugalija) – Miuncheno „Bayern“ (Vokietija)

Turino „Juventus“ (Italija) – „Monaco“ (Prancūzija)

Datos. Pirmosios rungtynės bus žaidžiamos balandžio 14-15 dienomis, atsakomieji mačai vyks balandžio 21-22 dienomis. Pusfinalio burtai vyks balandžio 24 dieną. Finalas Berlyno olimpiniame stadione vyks birželio 6 dieną.

Iškrito. Aštuntfinalyje iš kovos pasitraukė visos Anglijos komandos, tai Londono „Chelsea“, Londono „Arsenal“ ir „Manchester City“. Taip pat į ketvirtfinalį nepateko „Basel“, Donecko „Šachtar“ ir trys vokiečių klubai –  Gezenkircheno „Schalke“, Dortmundo „Borussia“ ir Lėverkuzeno „Bayer“.

Komentarai

„Bayern“ vartininkas Manuelis Neueris: “Atmosfera Porto visada būna įkaitusi. 2004-aisiais Čempionų lygos finale su „Monaco“ mačiau kokie būna šios komandos sirgaliai. Atmosfera buvo nuostabi. Su tokiais sirgaliais mums nebus lengva, tačiau mums teko žaisti daugelyje skirtingų stadionų, todėl žinome, ko tikėtis.“

„Porto“ vartininkas Vitoras Baia: „Bayern“ buvo viena tų varžovių, kurios laukėme mažiausiai. Tačiau viskas yra įmanoma, rungtynės prasideda 0:0. Kai 1987-aisiais Europos taurės finale su jais žaidėme taip pat nebuvome laikomi favoritais, bet laimėjome. Tobulą dieną su tobulu žaidimu visko gali atsitikti“, – sakė .

 “Real“ direktorius viešiesiems ryšiams Emilio Butragueno: “Su „Atletico“ šį sezoną jau žaidėme daug kartų, todėl puikiai žinome vieni kitus. Jie žino, kaip žaisti, puikiai išnaudoja standartines situacijas, iš kiekvienos situacijos išspaudžia geriausią. Pažiūrėsime, ar mums pavyks juos įveikti.“ 

„Monaco" treneris Leonardo Jardimas: „Juventus“ yra viena geriausių komandų. Jie yra favoritai. Džiaugiamės, kad atsakomąsias rungtynes žaisime namie ir pabandysime iš šio ketvirtfinalio išpešti viską.“ 

„Bayern" treneris Josepas Guardiola: “Burtai yra burtai. Visos komandos yra labai talentingos. „Porto“ ir Donecko „Šachtar“ buvo toje pačioje grupėje, todėl mes jau matėme keletą mačų. „Porto" turi puikius sirgalius ir nuostabų stadioną. Jie labai stiprūs fiziškai ir atakuoja dideliu tempu. Bet ketvirtfinalyje negali tikėtis lengvų mačų.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.