A. Rimkevičius – apie šansus žaisti rinktinėje ir Kauno „Spyrį“

Po pasaulį pakeliavęs Artūras Rimkevičius tesėjo pernai duotą pažadą – su Kauno „Stumbru“ pateko į Lietuvos futbolo A lygą ir jau spėjo atidaryti įvarčių sąskaitą.

A.Rimkevičius: „Žingsnis į „Stumbrą“ – žingsnis į ateitį. Dabar mano namai – Kaunas“.<br>„Stumbro” klubo nuotr.
A.Rimkevičius: „Žingsnis į „Stumbrą“ – žingsnis į ateitį. Dabar mano namai – Kaunas“.<br>„Stumbro” klubo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Suslavičius („Lietuvos rytas“)

Mar 22, 2015, 5:00 AM, atnaujinta Jan 8, 2018, 2:10 PM

31 metų puolėjas per ketverias rungtynes keturiskart nuginklavo varžovų vartininkus ir yra tarp rezultatyviausių A lygos futbolininkų, tačiau apie lietuviškąjį auksinį batelį negalvoja.

„Man svarbiau, kad komandai būtų geriau. Be to, A lygoje yra naujas bombarduotojas“, – apie Klaipėdos „Atlanto“ legionierių Andrejų Paniukovą kalbėjo A.Rimkevičius, 2012 metais įmušęs rekordinius 35 įvarčius.

Rusas šį sezoną jau yra įmušęs 10 įvarčių. A.Rimkevičiaus sugrįžimas sutapo su Kauno švente – po keleto metų tylos A lygoje vėl skamba Laikinosios sostinės vardas. Šįkart Kaunas turi dvi komandas – „Stumbrą“ ir „Spyrį“.

Ekipos jau spėjo aiškintis santykius aikštėje. „Stumbras“ pasirodė gerokai tvirtesnis už „Žalgirio“ vardo siekiantį klubą.

„Mes įrodėme, kad esame stipresni. Manau, kad ir sezoną baigsime aukščiau nei „Spyris“, – sakė A.Rimkevičius.

Jis prie „Stumbro“ pergalės derbyje 4:1 prisidėjo dviem įvarčiais.

Per keturis turus abi komandos iškovojo po dvi pergales ir dukart pralaimėjo. „Stumbras“ sezoną pradėjo pergale 3:1 prieš „Šiaulius“, bet 0:2 pralaimėjo Marijampolės „Sūduvai“ ir 1:3 „Trakų“ futbolininkams.

„Nesakau, kad dėl medalių, bet mes dar tikrai pakovosime“, – entuziastingai ateitį piešė A.Rimkevičius. Jis atskleidė, kad galvoja apie Lietuvos rinktinę, bei pasakojo apie gautus pasiūlymus, A lygos pajėgumą bei pergalę derbyje.

– Sugrįžote į A lygą ir jau sužaidėte keturis mačus. Kaip sekasi aikštėje? – „Laikinoji sostinė“ paklausė A.Rimkevičiaus.

– Jeigu kas būtų pasakę, kad nuo pradžių taip pasiseks... Gerai sekasi, tačiau tikrai galėjo būti geriau. Štai per rungtynes su „Sūduva“, jeigu būčiau išnaudojęs savo momentą, neaišku, kaip viskas būtų pakrypę. Vėliau praleidome įvartį po rikošeto.

Galėjome taškų prisirinkti ir su „Sūduva“, ir su „Trakais“. Pastarajam mačui sutrukdė tai, kad turėjome traumų. Bet futbole visada reikia sėkmės.

– Įmušėte keturis įvarčius. Ar mėginsite dar kartą tapti rezultatyviausiu A lygos žaidėju?

– Dabar apie tai negalvoju. Kaip matome, A lygoje turime naują bombarduotoją A.Paniukovą. Būtų sunku su juo konkuruoti. Šis žaidėjas įvarčius muša įspūdingai. Bet aš negalvoju apie įvarčių skaičių. Noriu, kad komandai būtų geriau, ir tiek.

– Esate iš puolėjų, kurie labiau mėgsta tolimus smūgius ar klaidinamus judesius ir spyrius iš arti?

– Aš dažniau savo progos ieškau baudos aikštelėje. Tolimi smūgiai nėra mano stiprioji pusė. Nesu įmušęs daug tolimų smūgių, tik kartais pasitaiko. Su „Šiauliais" tiesiog „užkibo“.

– Ar „Stumbras“ žaidžia per jus?

– Mes turime žaidėjų, kurie ir be manęs gali įmušti. Galbūt šiuo metu daugiau žaidžiama per mane, nes treneris pasitiki, o man neblogai sekasi. Tačiau aš nesu vienintelis. „Stumbras" turi kitų gerai atakuojančių žaidėjų.

– Kaip vertinate šio sezono A lygos pajėgumą?

– Kažko panašaus ir tikėjomės. Jau dabar aišku, kad čempionatas bus įdomus, nes turime daug apylygių komandų. Vilniaus „Žalgiris“ nueis savo keliu ir taps čempionu, bet dėl kitų vietų bus daug kovos. Kiekviena ekipa gali nugalėti kitą, todėl tai įdomu.

– Ar lyga labai pasikeitė?

– Sunku pasakyti, bet dabar matyti, kad nebus tokių silpnų komandų, kurioms lengvai įmuši šešis įvarčius. Anksčiau buvo Tauragės „Tauras“, pernai Alytaus „Dainava“, o dabar, panašu, kad nebus ekipos, kuri jau po keleto turų būtų visiška autsaiderė.

– Kas iš varžovų iki šiol paliko didžiausią įspūdį?

– Marijampolės „Sūduva“. Per pastaruosius mačus ji strigo, bet manau, kad per ketverias rungtynes surinks visus taškus. Vilniaus „Žalgiris“ dar nežaidžia to futbolo, kurį turėtų, bet įsibėgės ir ims laimėti didesniais skirtumais. Bet „Sūduva" tikrai paliko įspūdį.

– Jau po pirmųjų „Stumbro“ rungtynių futbolo specialistai gyrė ekipą ir kalbėjo apie jos potencialą. Galbūt šoksite į pagrindinį trejetuką?

– Po keturių mačų pamatėme, kad galime kovoti su bet kuo. Ekipa turi labai daug potencialo, nes jauni žaidėjai sulig kiekvienu maču darosi vis stipresni. Daugelis dar nėra žaidę A lygoje, tad tik tobulėja. „Stumbras“ eis tik į priekį, žingsnių atgal nebus. Futbolininkai į kiekvienas rungtynes eina lyg į paskutines. Nesakau, kad dėl prizinių vietų, bet šiemet mes tikrai dar rimtai pakovosime.

– Pirmajame šio sezono Kauno derbyje 4:1 sutriuškinote „Spyrio“ komandą. Ši pergalė buvo svarbi ne tik skaičiuojant taškus?

– „Spyriui“ pasisekė per pirmuosius du turus. Ekipa surinko šešis taškus, o mes tris, tad jeigu būtume pralaimėję, jie būtų atitrūkę. Mes negalėjome to leisti. Šiandieną esame geresnė komanda. Tą norėjome įrodyti ir mums pavyko. Galėjome ir dar geriau.

– Ar vienas tikslų – sezoną baigti aukščiau „Spyrio“?

– Nebūtinai. Nesidairome į kitas komandas. Esame už futbolą Kaune. Neturime tikslų stipriai konkuruoti su kita Kauno ekipa, nors manau, kad ir taip būsime aukščiau. Bet tai nėra esminis dalykas, nes aplenksime ir daugiau ekipų.

– Ar po 1-osios lygos sezono sulaukėte pasiūlymų išvykti?

– Turėjau pasiūlymų iš tų egzotiškų šalių (A.Rimkevičius žaidė Graikijoje, Singapūre. – Red.). Bet esu sakęs, kad žingsnis į „Stumbrą“ – žingsnis į ateitį. Buvau sakęs, kad su „Stumbru“ grįšiu į A lygą, ir tai padariau. Dabar mano namai – Kaunas.

– Esate užsiminęs apie pokalbį su rinktinės treneriu Igoriu Pankratjevu. Treneris jums sakė, kad, jeigu žaisite 1-ojoje lygoje, nereikėtų tikėtis kvietimo į rinktinę. Bet dabar esate aukščiausiame divizione. Kaip manote, ar pavyks sugrįžti į nacionalinę ekipą?

– Būna kartais tų minčių, bet man dar reikia įrodyti, kad įgaunu gerą formą. Kai išvykau iš A lygos, treneriai veikiausiai manęs nesekė, tad reikia pasitempti. Dabar, ko gero, yra futbolininkų, kurie rodo geresnį žaidimą. Nemanau, kad įmušęs keturis įvarčius jau turiu patekti į rinktinę. Dar reikia įrodyti, ką galiu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.