Geras ženklas? Lietuvos žurnalistai nugalėjo anglus

„Būtų smagu pamatyti tokį rezultatą, jeigu laimėtų tos pačios šalies ekipa“, – juokėsi futbolo komentatorius Nerijus Kesminas. Penktadienį jis kartu su Lietuvos žurnalistų sąjungos sporto klubu „Press'as“ pradėjo futbolo dieną. Prie legendinio Vemblio stadiono, kur 21 val. 45 min. Lietuvos laiku žais Anglijos ir Lietuvos futbolo rinktinės, susitiko abiejų šalių žurnalistai.

Lietuvos žurnalistai nugalėjo kolegas iš Anglijos.<br>M.Suslavičiaus nuotr.
Lietuvos žurnalistai nugalėjo kolegas iš Anglijos.<br>M.Suslavičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Suslavičius, specialiai lrytas.lt, Londonas

Mar 27, 2015, 2:53 PM, atnaujinta Jan 8, 2018, 3:31 AM

Rungtynėse septyni prieš septynis pergalę 7:5 šventė Lietuvos žurnalistai.

„Jie žaidė kovingą futbolą. Nenustebtum, jeigu nežinotum ir kas nors pasakytų, kad tai – anglai. Jie patys žaidžia kietą futbolą ir varžovams tai leidžia. Bet mes turėjome keletą individualiai pajėgesnių žaidėjų, todėl ir laimėjome“, – sakė N.Kesminas.

„Žydrūnas Grudzinskas prašė pasakyti, kad jis stipresnis, tad tai ir sakau“, – teigė N.Kesminas, kalbėdamas apie buvusį Lietuvos rinktinės gynėją ir futbolo komentatorių Ž.Grudzinską.

Lietuvos žurnalistai nė kiek nenusileido anglams, o dažnai netgi buvo greitesni ir kovingesni. Ar anglai savo žaidimu nustebino lietuvius?

„Nežinau. Gal kiek tikėjomės, kad čia bus tų žvaigždžių. Juk žinome, kad komentatoriumi dirba Garry Neville'as (buvęs Anglijos rinktinės krašto gynėjas) ir Garry Linekeris (buvęs Anglijos rinktinės puolėjas), – teigė N.Kesminas. – Bet iš esmės daugiau ar mažiau toks futbolas mums pažįstamas. Namuose esame žaidę su škotų žurnalistais, tad tikėjomės kieto britiško futbolo. Gal kėlinį pratinomės prie taisyklių – žaidėme su bortais, o į baudos aikštelę kojos įžengti nebuvo galima.“

Pergalė praskraidino dieną, tačiau savo santykius „Euro 2016“ atrankos rungtynėse Vemblyje aiškinsis ne žurnalistai.

„Tikėkimės geriausio. Duok Dieve, kad tašką išsivežtume. Trys taškai jau būtų fantastika. Tikėkimės mažų mažiausiai gero lietuvių žaidimo“, – sakė N.Kesminas.

Ar reikėtų tikėtis ir lietuvių autobuso baudos aikštelėje?

„Sunku pasakyti. Viskas priklausys nuo rezultato. Jeigu praleisi greitą įvartį, autobusas netenka prasmės. Manau, kad pirmąsias dešimt ar penkiolika minučių rezultatas bus 0:0, o mūsiškiai žais labai atsargiai. Jie lauks to, ką galės pasiūlyti anglai“, – sakė N.Kesminas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.