Lietuvos futbolo klubų savininkai: Klaipėdos „Granitas“

69-erių pensininkas be mobilaus telefono ir vienas turtingiausių šalies socialdemokratų, paslaptingi verslininkai iš Rusijos ir Jungtinės Karalystės, buvęs sporto žurnalistas, prekeiviai gintaro dirbiniais ir naftos produktais, statybininkai ir saugos tarnybos vadovas.

„Klaipėdos granitas“ klubo prezidentas A.Isaičevas.<br>klaipedos-granitas.lt nuotr.
„Klaipėdos granitas“ klubo prezidentas A.Isaičevas.<br>klaipedos-granitas.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Giedrius Janonis („Lietuvos rytas“)

Apr 10, 2015, 9:46 PM, atnaujinta Jan 7, 2018, 2:36 AM

Nors Lietuvos futbole nėra Romano Abramovičiaus ar Silvio Berlusconi kalibro asmenybių, A lygos klubų savininkų panorama – neįtikėtinai margaspalvė.

Per pastarąjį dešimtmetį išnyko su senosios kartos kriminaliniais autoritetais ryšių nevengę ir net šalies čempionais sugebėję tapti klubai, o Lietuvos futbolo kuluaruose jau neliko tokių prieštaringos reputacijos veikėjų kaip buvęs FBK „Kaunas“ šeimininkas Vladimiras Romanovas, į JAV emigravęs Mažeikių „Romar“ įkūrėjas Romas Marcinkevičius ar Vilniaus „Žalgirio“ komandą rėmę „EBSW“ koncerno vadovas Gintaras Petrikas ir Vadimas Kastujevas, kuriems už finansinius nusikaltimus net teko patupėti už grotų.

Dar 2014-ųjų rudenį Lietuvos futbolo federacija (LFF) nusprendė, jog visi A lygos klubai privalo turėti bent po tris dalininkus ir iš anksto pranešti apie visus galimus pasikeitimus komandos savininkų gretose.

Pastarąją savaitę LFF Vykdomasis komitetas nepritarė naujų investuotojų iš Hongongo atėjimui į 2014 metų šalies vicečempionų Pakruojo „Kruojos“ klubą.

„Išskyrus šį atvejį kol kas nėra jokios informacijos, kad kitų klubų savininkai galėtų kelti riziką LFF varžybų integralumui ir A lygoje, ir pirmoje lygoje“, – „Lietuvos rytui" tvirtino LFF generalinis direktorius Edvinas Eimontas.

Šalies futbolo padangė iš tiesų tapo skaidresnė, bet ne visi A lygos klubų šeimininkai vis dar linkę savanoriškai išlįsti iš šešėlio.

Naujojo A lygos sezono proga „Lietuvos rytas“ nutapė nepagražintus stipriausių šalies futbolo klubų savininkų portretus.

Klaipėdos „Granitas“

2015 m sezono biudžetas: 300 tūkst. eurų

Savininkas: VŠĮ „Klaipėdos Granitas

Dalininkai: Aleksandras Isaičevas, Erikas Vainikonis, Donata Maksvytytė.

Uostamiesčio komanda tiesiogiai susiejusi su Rusija. Pernai A lygoje debiutavusio Klaipėdos klubo prezidentas yra Maskvos verslininkas Aleksandras Isaičevas.

„Esu buvęs sportininkas ir mėgstu sportą. O į Lietuvos sportą patekau atsitiktinai, – sportas.info teigė A.Isaičevas. – Tiesiog Lietuvoje aš turiu labai artimų draugų. Ir jie man pasiūlė: galime sukurti klubą sporto mokyklos pagrindu. Aišku, reikėjo padėti sporto mokyklai, kuri tuo metu išgyveno ne pačius geriausius laikus“.

51-erių ruso išlaikoma komanda per keletą pastarųjų sezonų padarė stulbinantį šuolį į viršų. Tik 2012 metais įkurtas „Klaipėdos granitas“ debiutavo LFF II lygos Vakarų regiono pirmenybėse, o po metų jau tapo LFF I lygos čempionu.

„Isaičevas remia komandą ne vienas. Bet jis pritraukė labai daug investicijų“, – teigė Artūras Selevičius, Klaipėdos klubo vadovas.

Kartu su rusu klubo dalininku yra ir Erikas Vainikonis – lažybų bendrovės „Orakulas“ vadovas.

Šį sezoną A.Isaičevo indėlis į klubo biudžetą gali sumažėti, nes Maskvos verslininkui stipriai kirto Rusiją apėmusi krizė.

„Patys žinote, kas Rusijoje vyksta, todėl geriau patylėsiu. Baltijos regione su jo verslais viskas tvarkoje, bet Maskvoje – nelabai“, – pripažino A.Selevičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.