M. Allegri karjeros išbandymas – su „Juventus“ sumušti „Real“

Massimiliano Allegri tapo pirmuoju treneriu istorijoje, kuriam per debiutinį sezoną pavyko iškovoti „Scudetto“ su dviem skirtingais klubais. Praėjus ketveriems metams po triumfo su „AC Milan“ klubu 47 metų strategas šeštadienį su Turino „Juventus“ įveikė „Sampdoria“ ekipą ir su ja dar nesibaigus čempionatui užsitikrino titulą, rašo goal.com.

M.Allegri su „Juventus“ žaidėjais džiaugėsi apgintu Italijos čempionų titulu.<br>AP nuotr.
M.Allegri su „Juventus“ žaidėjais džiaugėsi apgintu Italijos čempionų titulu.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 5, 2015, 4:58 PM, atnaujinta Jan 4, 2018, 10:00 PM

Tačiau džiaugtis nėra kada. Antradienį M.Allegri laukia rimčiausias uždavinys, kokį tik jam yra tekę spręsti su Turino „Juventus“ – Čempionų lygos pusfinalio pirmosiose rungtynėse italai stos į mūšį su Madrido „Real“.

Užduotis – itin sudėtinga, bet net ir nepaisant rezultato, M.Allegri gali didžiuotis – kol kas jis žengia sėkmingiausiu savo karjeros keliu.

Čempionų lygos pusfinalio pirmieji mačai (21 val. 45 min.). Antradienis: Turino „Juventus“ – Madrido „Real“. Trečiadienis: „Barcelona“ – Miuncheno „Bayern“

M.Allegri pasiekimai vadovaujant komandai jau gerokai pranoko žaidimo dienas, kai gabiam italui teko nuolat keliauti. Per futbolininko karjerą M.Allegri teko žaisti vienuolikoje komandų, o dauguma jų buvo už aukščiausiojo diviziono ribų.

M.Allegri buvo geras žaidimo organizatorius, o sėkmingas perėjimas į trenerių stovyklą nestebina, žinant, kad jam yra tekę žaisti vieno gerbiamiausių italų trenerių Giovanni Galeone komandose.

M.Allegri ir G.Galeone kartu dirbo net keletą kartų. Jie dukart buvo susitikę „Pescara“ klube, dvejus metus praleido „Perugia“ ekipoje ir trumpam buvo susitikę „Napoli“ stovykloje. 74 metų strategas greitai tapo M.Allegri gerbėju – ir kaip žaidėjo, ir kaip asmenybės.

„Mūsų pirmasis susitikimas 1991-aisiais buvo netikėtas, – goal.com sakė G.Galeone. – Aš buvau „Pescara“ treneriu ir komanda jau buvo suformuota, tačiau valdyba nusprendė pasamdyti vyruką, kurio aš net nežinojau. Po trijų dienų tapo, kad jis – puikus žaidėjas ir labai rimtas vyrukas. Jis greitai tapo lyderiu persirengimo kambaryje. Paprasčiausiai sakant – jis buvo puikus pirkinys.“

2007 metais karjerą baigęs G.Galeone teigė, kad tarp jo ir M.Allegri greitai užsimezgė ypatingas ryšys.

„Mes su Maxu nuėjome didelį kelią. Septyneri žaidėjo metai, du pakilimai aukštyn ir keletas labai svarbių akimirkų, – tęsė G.Galeone. – Jis keliavo su manimi po Italiją. Kai tik pakeisdavau klubą, jis būdavo mano pirmuoju pasirinkimu. Žinojau, kad galiu pasikliauti jo technika ir asmenybe. Jis niekada manęs nenuvylė. Jis buvo stiprus žaidėjas ir tapo žaidimo organizatoriumi, kuris gali puikiai smūgiuoti. Jo technika taip pat buvo puiki. Jis buvo lyderiu ir aikštėje, ir už jos ribų. Tai buvo tikras kapitonas ir daugeliu aspektų – treneris.“ G.Galeone teigė, kad labiausiai jį žavėjo M.Allegri profesionalumas.

„Jis visuomet treniruotėse pasirodydavo laiku ir dirbdavo su visais, su ko tik reikėdavo. Jis nerūkė, negėrė. Jis neturėjo ydų“, – sakė treneris.

G.Galeone aikštėje įžvelgė M.Allegri talentą trenerio darbui ir asmeniškai rūpinosi, kad pastarasis pasuktų teisingu keliu.

„Udinese“ klube jis buvo mano padėjėju. Jis manęs nenuvylė. M.Allegri puikiai pastebi detales. Jis daug metų dirbo žemesnėse lygose ir įrodė savo kokybę“, – sakė G.Galeone.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.