J. Kvedaras apie gandus: E.Jankauskas naujas rinktinės treneris?

„Ką čia gali sakyti? Nieko, nes nieko tiksliai nežinau. Dar prieš dieną galvojau tik apie FIFA prezidento rinkimus“, – ramiai ir be jokių emocijų kalbėjo Lietuvos futbolo federacijos (LFF) prezidentas Julius Kvedaras apie trečiadienio rytą Šveicarijos teisėsaugos „susprogdintą“ FIFA korupcijos bombą. Kylantis neregėtas skandalas FIFA „sužeidė“ jau 14 aukšto rango šios organizacijos narių – visi jie areštuoti ir bus, greičiausiai, perduoti ir apklausiami JAV. Tuo tarpu Lietuvoje žaibo greičiu plinta dar vieno „bombos sprogimo“ nuojauta – užkulisiuose šnekama apie naują Lietuvos futbolo rinktinės trenerį.

LFF prezidentas Julius Kvedaras.<br>M.Patašiaus nuotr.
LFF prezidentas Julius Kvedaras.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Modestas Krukauskas

May 27, 2015, 2:55 PM, atnaujinta Nov 26, 2017, 7:32 AM

Trečiadienio rytą LFF prezidentas J.Kvedaras sostinės oro uoste laukė skrydžio į Šveicarijos miestą Ciurichą, kur jau penktadienį viso pasaulio FIFA delegatai turėjo rinkti organizacijos prezidentą ketverių metų kadencijai.

Apie tai, kad Šveicarijoje areštuoti keturiolika Tarptautinės futbolo federacijų asociacijos (FIFA) aukšti pareigūnai, Lietuvos atstovas sužinojo jau susikrovęs lagaminus.

„Reikia nuskristi į Šveicariją, o tada ir žiūrėti, kas ten ir kokia situacija. Manęs galima neklausti – nieko nežinau. Gal rytoj susirinksime į kokį pasitarimą ir viskas paaiškės, o gal jau šiandien vakare bus pokalbis“, – teigė LFF vadovas.

Jam taip pat buvo negirdėta šalies viešoje erdvėje atkakliai peršama žinia, kad birželio 14-ąją po Lietuvos futbolo rinktinės 2016-ųjų Europos čempionato atrankos mačo su Šveicarija darbo neteks dabartinis nacionalinės komandos strategas Igoris Pankratjevas, o jo vietą, galimai, užims praeityje garsus futbolininkas Edgaras Jankauskas.

„Pirmą kartą apie tai girdžiu. Niekada apie tai net nekalbėjome. Federacijoje nebuvo kalbų apie tai“, – vienareikšmiškai gandus paneigti buvo pasiryžęs J.Kvedaras.

LFF prezidentas paminėjo, kad su E.Jankausku pastaruoju metu matėsi tikrai ne dėl siūlymo perimti nacionalinės ekipos vairą.

„Jis su kitais būsimais treneriais dvi dienas lankė Kaune kursus, kuriuose buvo galima gauti UEFA „Pro“ licenciją, o paskaitas skaitė Amsterdamo „Ajax“ klubo specialistai. Bet Edgaras buvo ne vienas – dar ir kitos garsios futbolo pavardės“, – šnekėjo 65-erių vyras.

UEFA „Pro“ licencija – aukščiausias Europos futbole taikomas trenerių kvalifikacijos lygmuo, leidžiantis specialistui vadovauti tiek klubams, tiek ir nacionalinei ekipai.

„Jei kalbėsime tik kaip apie trenerį E.Jankauską, man tikrai patiko jo darbo stilius „Trakų“ komandoje. Ir tikrai nesupratau, kodėl jį praėjusiame sezone atleido. Bet tai jau klubo reikalas ir aš nenoriu nieko plačiau komentuoti. Tos visos kalbos apie galimus naujus rinktinės trenerius yra skirtos tik sensacijoms kurti. Kas gali, kas negali būti... Bet kas gali būti futbolo rinktinės treneriu. Net ir jūs – žurnalistai“, – baigė pokalbį LFF prezidentas J.Kvedaras.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.