Rusija triumfuoja: futbole sustabdėme didžiausią JAV operaciją

„Veikiausiai tai buvo didžiausia JAV žvalgybos specialioji operacija. Ji pateks į istorijos knygas. Ir ji baigėsi nesėkmingai. Jie norėjo įsibrauti į futbolą ir turėti savo galvą FIFA – jų valdomą jaunąjį princą“, – tokiais žodžiais FIFA korupcijos skandalą ir prezidento rinkimus apibūdino „RTR planeta“ laidoje vedėjas Dmitrijus Kiseliovas.

V.Putino valdomos Rusijos propagandos mašina kitaip pateikė FIFA prezidento rinkimus ir skandalą.<br>AFP/Scanpix nuotr. iš archyvo
V.Putino valdomos Rusijos propagandos mašina kitaip pateikė FIFA prezidento rinkimus ir skandalą.<br>AFP/Scanpix nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 1, 2015, 2:59 PM, atnaujinta Nov 25, 2017, 6:56 AM

Penktadienį FIFA prezidento rinkimuose paaiškėjo, kad savo karaliavimą pasaulinėje futbolo organizacijoje tęs Seppas Blatteris. 79 metų šveicaras FIFA vadovaus penktąją kadenciją, kai po pirmojo turo pasitraukė jo varžovas Jordanijos princas Ali bin al-Husseinas.

Rinkimai vyko praėjus porai dienų po to, kai Šveicarijos teisėsauga sulaikė septynis aukšto rango FIFA narius ir JAV pateikė kaltinimus korupcija, pinigų plovimu ir reketu keturiolikai su futbolo vadovybe susijusių asmenų.

Tačiau tai neišvertė S.Blatterio iš sosto.

Rusijos propagandistai pateikė savo požiūrį į FIFA rinkimus.

„Tikslas – perimti futbolą ir laikyti jį po JAV politikos ranka, o tada rodyti raudoną kortelę aikštėje ir už jos visiems, kurių nemėgsta. Amerikiečiai nežaidžia futbolo, bet nori jį valdyti“, – kalbėjo D.Kiseliovas.

Jis rusams tikino, kad JAV specialiųjų operacijų pareigūnai mėgino nuversti FIFA prezidentą.

„Aktoriai – FTB, padėjėjai – JAV generalinė prokuratūra ir Bruklino teismas. Politinis padėjėjas – britų premjeras Davidas Cameronas, kuris dieną prieš FIFA prezidento rinkimus reikalavo S.Blatterį pasitraukti. Ir viskas veikė kartu su patatytu UEFA prezidentu Micheliu Platini“, – piktinosi rusų propagandistas.

„Jie veikė nepaisydami jokių sienų. Amerikos ir Europos žiniasklaida viską transliavo ir tikino, kad S.Blatteris ėmė kyšį. Bet nėra jokių įrodymų. Nė vieno dokumento“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.