T. Dapkus: „Korupcinė LFF pajungė korupcinę prokuratūrą“

Savaitės svarbiausius įvykius apibendrinanti „Žinių radijo“ laida „Aktualioji valanda“ nepamiršo ir praėjusią savaitę nuvilnijusio FIFA korupcijos skandalo. Laidos svečias, LNK savaitės aktualijų laidos vedėjas Tomas Dapkus pasiūlė daugiau dėmesio skirti į savojo daržo apžiūrėjimui, kuris yra nemažiau korumpuotas nei pasaulinis.

LKK prezidentai: Julius Kvedaras ir Liutauras Varanavičius<br>M.Patašiaus nuotr.
LKK prezidentai: Julius Kvedaras ir Liutauras Varanavičius<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

„Žinių radijas“

Jun 2, 2015, 10:54 AM, atnaujinta Nov 25, 2017, 12:43 AM

„Prisiminkite, poną Kvedarą, kuris vadovauja Lietuvos futbolo federacijai (LFF). Prieš keletą metų buvo didžiulis skandalas ir ikiteisminiai tyrimai dėl jo galimai neteisėto praturtėjimo. Dėl jo ryšių, kaip jis pats sakė su „bachūrais“ ir panašūs dalykai. Kaip baigėsi šitos bylos? Kodėl jos taip baigėsi?

Tiesiog viena korupcinė struktūra – pavadinimu Lietuvos futbolo federacija sugebėjo pajungti kitą korupcinę struktūrą – pavadinimu prokuratūra. Abi korupcinės struktūros susiliejo ir jos viena kitą išsaugojo. Asmeniniai jo praturtėjimai turėjo būti tiriami, tačiau jie nebuvo tiriami ir nebuvo tiriami tyčia“ – į laidos vedėjo Aurimo Perednio klausimus savo nuomonę dėstė T.Dapkus, kuriam pritarė ir „Lietuvos ryto“ verslo skyriaus redaktorius Marius Jokūbaitis.

„Teisėsaugos rankos šiek tiek sulaužytos, nes kai įvyko visas šitas dalykas su Kvedaru, iš FIFA atėjo ženklų, kad valstybei įsikišus į futbolo reikalus, bus diskvalifikuota nacionalinė rinktinė“, – sakė M.Jokūbaitis.

Šiems pašnekovams netiesiogiai dar kiek anksčiau „Žinių radijui“ pritarė ir buvęs legendinis „Žalgirio“ futbolininkas Rimantas Turskis. Jis sako, kad šie FIFA rinkimai Lietuvai neturės jokių pasekmių.

„Nieko čia nebus. 25 metus nebuvo, nebus ir dabar. Kokios čia pasekmės? Juk lietuviai niekada nedalyvavo jokiuose čempionatuose ir, kaip dirbama dabar, dar ilgai nedalyvaus. Tiesiog prabalsavo taip, kaip reikia ir viskas. Yra plaunami pinigai ir nėra čia kuo stebėtis.“ – teigė R.Turskis.

A.Liubinskas stebėjosi, kad J.Kvedaras vadovaus iki gyvenimo pabaigos.

„Kuo jis stebisi? Juk jis viską puikiai žino. Jau nekalbant apie L.Varanavičių, kuris pats tame visame dalyke dalyvavo.

Iš FIFA ir UEFA yra nuleisti įstatai ir viskas. Pagal juos renki ne tai ką nori rinkti, o tai ką reikia. Apskritys renka tai, ką reikia. Išrinkti lietuviai nuvažiuoja į UEFA ir FIFA irgi renka tai, ką reikia. Tiesiog tokia sukurta sistema, prieš kurią visi yra bejėgiai“, – dėstė R.Turskis.

„Įvykiai ir komentarai“ „Žinių radijo“ eteryje kiekvieną pirmadienį 9.10 val.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.