Įsibėgėjęs A. Rimkevičius prisiminė ir rekordą, ir rinktinę

„O kam neįmušiau? Klaipėdos „Atlantui“ ir Marijampolės „Sūduvai“. Va, reikės įmušti jiems“, – juokėsi Artūras Rimkevičius. Gražiausio savojo įvarčio jis sako dar nėra šiemet įmušęs, bet laiko turi. A lygoje – vis dar pertrauka, bet Kauno „Stumbras“ nuo liepos 8-osios ruošiasi dvikovoms ir trečiadienį spėjo sužaisti su Suvalkų „Wigry“.

A.Rimkevičius 2012 metais atsiėmė rezultatyviausio A lygos žaidėjo prizą. Jo siekia ir šiemet.<br>D.Umbraso nuotr.
A.Rimkevičius 2012 metais atsiėmė rezultatyviausio A lygos žaidėjo prizą. Jo siekia ir šiemet.<br>D.Umbraso nuotr.
A.Rimkevičius 2012 metais atsiėmė rezultatyviausio A lygos žaidėjo prizą. Jo siekia ir šiemet.<br>D.Umbraso nuotr.
A.Rimkevičius 2012 metais atsiėmė rezultatyviausio A lygos žaidėjo prizą. Jo siekia ir šiemet.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Martynas Suslavičius („Lietuvos rytas“)

2015-07-21 07:38, atnaujinta 2017-10-25 00:19

Rungtynes „Stumbras“ pralaimėjo 0:1, bet A.Rimkevičius to nesureikšmina. „Gera repeticija“, – sakė jis.

O krimstis jam nėra ko. 32 metų Kauno „Stumbro“ puolėjas žaidžia dar vieną puikų sezoną, sulaukia futbolo agentų skambučių.

Malonu prisiminti rekordą

2012 metais A.Rimkevičius atsiėmė rezultatyviausio žaidėjo apdovanojimą, kai „Šiaulių“ komandoje įmušė rekordinius 35 įvarčius. Dabar jis rezultatyviausiųjų sąraše – trečias. Sezono pradžioje sakė, kad pavyti Klaipėdos „Atlanto“ legionieriaus Andrejaus Paniukovo – neįmanoma, bet dabar jį nuo ruso skiria trys taiklūs smūgiai.

Per pastaruosius keturis mačus jis įmušė penkis įvarčius ir savo sąskaitoje turi 14 taiklių smūgių. Šį skaičių jis tikisi padidinti.

„Prisiminiau 2012-uosius. Tada per pirmąjį ratą įmušiau vieną įvartį, o sezoną baigiau su 35. Galbūt istorija pasikartos“, – sakė A.Rimkevičius.

Svarsto apie rinktinę

Kai pernai jis iš Singapūro sugrįžo į Kauną ir užsivilko „Stumbro“ marškinėlius, kamuolį gainiojo 1-ojoje lygoje. Iš jos patekti į rinktinę galimybių nėra – taip jam pasakė nacionalinės ekipos treneris Igoris Pankratjevas.

Dabar A.Rimkevičius – A lygoje ir joje žaidžia užtikrintai. Ar tikisi sulaukti kvietimo?

„Visada giliai širdyje tikiesi, kad sudominsi trenerį. Visi nori patekti į rinktinę. Aš rankų nenuleidžiu – gal dar sulauksiu. Jeigu gerai žaisiu ir traumos nekamuos, kodėl ne?“ – svarstė 2010 metais rinktinėje debiutavęs ir per 7 mačus 3 įvarčius įmušęs puolėjas.

A.Rimkevičius šiemet įmušė įvartį į Čempionų lygos atrankoje 0:0 sužaidusio Vilniaus „Žalgirio“ vartus, o Europos lygos pirmąjį atrankos etapą įveikusiems „Trakams“ – du.

„Malonu mušti stiprioms komandoms. Bet gal dar įsimintiniausio smūgio sulauksiu“, – kalbėjo įvairių Lietuvos ir Graikijos, Suomijos bei Brunėjaus sultonato klubų marškinėlius vilkėjęs puolėjas.

A.Rimkevičius įvarčių medžioklę pradės liepos 22 dieną, kai „Stumbras“ antrąją sezono pusę pradės kovą su Marijampolės „Sūduva“, į kurios vartų tinklą ir norėtų įridenti kamuolį.

Čempionu mato „Žalgirį“

– Kaip vertinate nuveiktą darbą įpusėjus sezonui? – „Laikinoji sostinė“ paklausė A.Rimkevičiaus.

– Buvo sunku, kai žaidėjai iškrito dėl traumų, bet visiems sugrįžus viskas pasikeitė. Nepralaimėjome keturių paskutinių mačų, tad buvome savo vėžėse. Žinoma, aukščiau bambos nepašoksi. Šiemet užduotis buvo apšilti kojas A lygoje.

– Nepavydite „Spyriui“?

– Jų rezultatas – netikėtas. Galime juos pasveikinti, bet jie turėjo daug sėkmės. Tai nėra geresnė komanda. Kita vertus, sėkmė be darbo neateina.

– „Stumbras“ A lygoje nepralaimėjo keturių mačų iš eilės. Pats per tas rungtynes įmušėte penkis įvarčius. Esate ant bangos?

– Turėjau traumų ir dėl jų dar nesu pasiekęs geriausios formos. Buvau patempęs dešinės kojos galinį raumenį. Buvo mačų, kai teko žaisti per skausmą. Galėjau visai nuplėšti tą raumenį. Bet dabar viskas gerai.

– Anksčiau sakėte, kad pavyti „Atlanto“ legionierių A.Paniukovą bus neįmanoma, bet dabar esate trečias pagal rezultatyvumą.

– Taip. Turėjau daug progų, kurias iššvaisčiau. Galėjau jį ir pasivyti.

– Bet primušęs įvarčių sulauksite rimtesnės gynybos prieš jus. Esate pasiruošęs?

– Visada. Jeigu jie man skirs daugiau dėmesio, komandos draugams atsivers plotai. Irgi nauda. Tada kiti galės atsiskleisti.

– Esate pratęs prie spaudimo?

– Prisitaikai. Priklauso nuo to, kokį stilių varžovai propaguoja. Vieni žaidžia kietai ir neleidžia imti kamuolio, tad tenka ieškoti plotų, kur gali įkirsti. Kiti tyčia leidžia imti kamuolį ir apsisukti, bet tada stabdo.

Bet neįmanoma visą mačą spausti vieno žaidėjo. Nepribėgiosi. Visada atsiranda momentų, tarpų ir galimybių, kada gali gauti kamuolį. Per rungtynes visada atsiras proga įmušti ir nesvarbu, ar žaidi prieš Vilniaus „Žalgirį“, ar Utenos „Utenį“.

– Treneris Darius Gvildys kalbėjo apie tai, kad norėtų šalia jūsų matyti atakuojantį žaidėją. Pavyzdžiui, aktyvų krašto saugą. Norite partnerio?

– Turiu pakankamai gerus partnerius: Nerijų Mačiulį, Klaudijų Upstą ir kitus. Prie komandos prisijungė ir Mindaugas Grigaravičius (dažniausiai žaidžia krašto saugu. – Red.). Jis tikrai pridės jėgos. Manau, kad pagalbos turėsiu pakankamai.

– „Stumbras“ svarsto apie naujokus. Ko reikia komandai?

– Šiuo metu peržiūroje dalyvauja žaidėjas iš Kroatijos. Mače su „Wigry“ paliko įspūdį. Jis – daugiau gynybinio stiliaus saugas.

– D.Gvildys svarstė, ar jums pavyks aukštu lygiu ištverti iki sezono pabaigos ir mušti įvarčius. Nepervargsite?

– Tikrai ištempsiu. Man dar nėra 42 metų. Bet tiesa, kad atsigauti taip greitai nepavyksta. Po rungtynių reikia poros dienų. Metai lengvumo neprideda, bet dar turiu jėgų ir galiu padėti.

– Esate pagrindinis žaidėjas, mušate įvarčius. Ar vėl galite iškeliauti į užsienį?

– Kartais parašo agentai, su kuriais yra tekę bendrauti. Atsiranda vienas kitas pasiūlymas žaisti egzotinėse šalyse. Bet noriu baigti sezoną su „Stumbru“.

– Viršūnėje gerokai atitrūkę „Žalgiris“ ir „Trakai“. Kas sezoną baigs pirmojoje vietoje?

– Man labai patinka atakuojantis „Trakų“ futbolas. Net nesitikėjau, kad jie taip gražiai žais. Bet realiai „Žalgiris“ yra rimtesnė komanda. Jie daugiau patyrę. Aš neabejoju, kad čempionais taps „Žalgiris“.

– Įvarčius esate įmušęs ir Vilniaus „Žalgiriui“, ir „Trakams“. Kurios komandos gynyba nepalankesnė?

– Man sunkiau įmušti „Žalgiriui“. Tai labai gerai sukomplektuota komanda.

A.Rimkevičiaus įvarčiai A lygoje:

„Šiauliai“ – 1, „Spyris“ – 2, „Trakai“ – 1, „Žalgiris“ – 1, „Spyris“ – 2, „Trakai“ – 2, „Utenis“ – 1, „Klaipėdos granitas“ – 1, „Kruoja“ – 1, „Šiauliai“ – 2. Iš viso – 14.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl darbo imigrantai svarbūs Lietuvos ekonomikai?