J. Kvedaras prabilo: dėjo ranką prie širdies ir skėlė politikams

Julius Kvedaras ilgą laiką stovėjo už savo pavaldinių. Lietuvos futbolo federacijos (LFF) prezidentui skirtus klausimus portalui lrytas.lt ne kartą buvo priversti atsakyti jo pavaldiniai, o kartą atsakymų sulaukta nebuvo. Tylos siena erzino ne tik žurnalistus, bet ir futbolo aistruolius, kurie pastaraisiais metais vis garsiau piktinosi LFF veikla ir su nerimu žiūrėjo į žemyn smingantį šalies futbolą. 

J.Kvedaras atsakomybių nusikratė.<br>M.Kulbio nuotr. iš archyvo
J.Kvedaras atsakomybių nusikratė.<br>M.Kulbio nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 15, 2015, 11:41 AM, atnaujinta Oct 9, 2017, 10:13 PM

Prisijunkite prie lrytas.lt sportas sirgalių komandos ir tapkite nariu „Facebook“ tinkle. Spauskite PATINKA arba LIKE.

Kai pirmadienį Lietuvos rinktinė 0:3 pralaimėjo Anglijai, kilo dar vienas skandalas. Ne dėl rezultato – rinktinės trenerio postą palikti nutaręs Igoris Pankratjevas per spaudos konferenciją vos keliais sakiniais pareiškė, kad išeina, apsisuko ir patraukė išėjimo link.

Anglijos žurnalistai liko nustebę: nei komentarų apie rungtynes, nei žmogiško varžovų pasveikinimo. Tuo metu kai kurie Lietuvos rinktinės futbolininkai ignoravo žurnalistus. Dar prieš rungtynes žurnalistus užsipuolęs Giedrius Arlauskis šįkart tiesiog pro juos praėjo.

Futbolo visuomenė ir vėl reikalavo LFF vadovo galvos, vėl kalbėjo apie neaiškumus rinktinėje, nekviečiamus žaidėjus ir būtinas permainas bei nepramušamą federacijos skydą.

Galiausiai J.Kvedaras išlindo į dienos šviesą ir „Info TV“ laidoje prakalbo apie šalies futbolo purvą. LFF vadovas, kurio kitąmet laukia rinkimai ir jis nėra linkęs užleisti savo posto, kaltino Andrių Kubilių ir Algirdą Butkevičių, kad šie nevykdo pažadų ir nestato stadiono.

J.Kvedaras interviu pareiškė, kad dėl smunkančio futbolo lygio kalta ir sena sistema.

„Dabar vyksta kartų kaita. 25 metus esame nepriklausomi. Buvau susitikęs jaunių trenerius ir pasakiau: „Atmetant visas intrigas, pasakykite man, ką per 25 metus užauginome? Gynėją, saugą, puolėją?“. Ko trūksta? Kame reikalas? Infrastruktūrą geriname, dirbame. Aš suprantu, kaip yra, bet atsakykite.“ Tada visi tyli. Čia yra problema, – „Info TV“ sakė J.Kvedaras. – O didžiausia Lietuvos problema – nėra nė vieno normalaus klubo. Normalus klubas turi savo vaikų komandas, struktūrą ir gali reikalauti iš trenerio. Dabar viskas pas mus liko „sovietiko“. Sporto mokykla – pavaldi savivaldybei, o LFF negali nieko pasakyti ar pareikalauti. Viskas.“

LFF klerkus futbolo bendruomenė ne kartą kaltino ir dėl rinktinės sudėties pakitimų. Kalbama, kad būtent J.Kvedaras su kitais federacijos senbuviais ir koreguoja sąrašus. Tačiau J.Kvedaras neigė, kad Marius Stankevičius, Žydrūnas Karčemarskas ar Deividas Šemberas buvo nekviečiami dėl jo kaltės.

„Aš jums galiu pridėjęs ranką prie širdies pasakyti – nė vienas federacijos vadovų niekada nesikiša į tai, ką treneris kvies. Niekada nieko nesako“, – aiškino J.Kvedaras.

Jis aiškino, kad pats į rinktinę kviestų tuos, kurie yra geriausi ir tuo metu rungtyniauja klubuose, o ne trina suolus. Tokiu atveju rinktinėje vietos nebūtų gavęs pirmasis vartininkas G.Arlauskis, kuris „Watford“ klube sėdi ant suolo ar Marius Žaliūkas, neturintis klubo.

J.Kvedaras kalbėjo ir apie rinktinės kivirčus su žiniasklaida.

„Buvau su jais susitikęs ir kalbėjau. Aš sakiau: „Ką jūs norite, kad kai pralaimime, jus girtų? Kur yra normali kritika, jūs turite kalbėti ir bendrauti. Tą patį sakiau ir treneriui. Juk tu turėjai pasakyti, kas tau gavosi, o kas ne. O ne paimti ir pabėgti, – sakė J.Kvedaras. – Nedalyvavau toje spaudos konferencijoje, bet visą laiką tą patį akcentuoju. Nesame uždraudę nė vienam bendrauti.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.