Futbolo gelbėtojo sūnus – narkotikų baronu pramintas bėglys

Julių Kvedarą – lauk, Lietuvos futbolui – visiška reformacija, o kartu į priekį – tik tie, kurie dirba vardan futbolo ir laikosi įstatymo raidės. Nauja iniciatyvinė grupė, nusitaikiusi į Lietuvos futbolo federaciją (LFF) trečiadienį save pristatė skambiai. Valdas Ivanauskas vardijo esmines futbolo problemas, bet iš penkių prisistačiusį asmenų garsiausiai kalbėjo verslininkas Raimondas Karpavičius.

R.Karpavičius su iniciatyvine grupe nutarė mėginti versti LFF valdžią.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
R.Karpavičius su iniciatyvine grupe nutarė mėginti versti LFF valdžią.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
R.Karpavičius su iniciatyvine grupe nutarė mėginti versti LFF valdžią.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
R.Karpavičius su iniciatyvine grupe nutarė mėginti versti LFF valdžią.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2015-12-10 19:04, atnaujinta 2017-09-30 04:14

Tačiau jo dosjė – ne toks ir švarus, kokio norėtų skaidrumo gėrio šaukliai. R.Karpavičiaus sūnus Rokas prieš keletą metų šiurpino Naująją Zelandiją. Verslininko sūnus ten buvo vadinamas narkotikų prekybos genijumi, sugebėjo pabėgti, dešimt metų slapstytis.

Grupuotė, su kuria dirbo R.Karpavičiaus sūnus, yra siejama su gaujomis Tauragėje.

Šviniui „ne“ nesakytų

Raimondas Karpavičius su komanda ieško sąjungininkų Lietuvos futbolo fronte, nes nuversti esamą LFF valdžią ir išardyti jos sistemą lengva nebus. Trečiadienį per surengtą spaudos konferenciją R.Karpavičius neslėpė, kad į LFF žengti su komanda planuoja pasitelkdamas apskričių federacijų paramą. Šiandieną jos jis neturi – tai lrytas.lt tvirtino daugelio federacijų vadovai, net ir negirdėję R.Karpavičiaus pavardės.

Tačiau mažai kas abejoja, kad lrytas.lt portalo „Sąjūdžio“ komanda pavadintiems revoliucionieriams padėti nesutiktų Tauragės apskrities futbolo federacijos (TAFF) naujasis vadovas. Dėl mistinių procedūrų pažeidimo LFF sustabdė TAFF veiklą, bet Tauragė ketina iki rinkimų atstatyti teisybę.

Jos siekia su nusikalstamu pasauliu siejamas Arūnas Pukelis, dar vadinamas Šviniumi. A.Pukelis dar neseniai varstė teismų duris, nes įsižeidęs į automobilio bagažinę įkišo ir vėžino Henriko Haktaro sūnų.

„Tai, ką matome iš spaudos ir kiek teko bendrauti, parodė, kad jis nėra abejingas futbolui. Manau, kad su TAFF iškilusios problemos bus išspręstos teisiniu būdu. Mums ne pakeliui su visais, kurie prieš futbolą ir prieš teisę. Nesuasmeninkime“, – sakė R.Karpavičius.

Narkotikų gabenimo genijus

Ar jo prašymas – nuoširdus ir nekaltas? Galbūt, tačiau vieno iš pagrindinių „Sąjūdžio“ komandos vėliavnešių istoriją darko rimta ir juoda istorija, nusidriekusi labai toli – į Naująją Zelandiją.

1999 metais kaltinimų platinus kokainą sulaukęs R.Karpavičiaus sūnus Rokas pabėgo iš Naujosios Zelandijos. Pasinaudojęs padirbtu pasu jis pranyko, tačiau savo amato neatsisakė. Naujosios Zelandijos „Herald“ jau anksčiau rašė, kad besislapstydamas lietuvis ir toliau platino narkotikus. Tuo jį kaltino Ispanijos teisėsauga, tačiau šiai pritrūko įrodymų.

Naujosios Zelandijos teisėsauga atskleidė, kad klausėsi lietuvio pokalbių tarp jo ir žinomo šalies nusikaltėlio Ronaldo Browno, dar vadinto narkotikų platinimo krikštatėviu.

„Nėra jokių abejonių, kad jis buvo pagrindinė jėga ir pinigų plovimo operacijų vadeiva“, – yra sakęs Oklando aukščiausiojo teismo teisėjas Grahamas Langas. Pasak jo, lietuvio byloja figūravo apie 2,2 milijono JAV dolerių suma.

R.Brownui teismas 2010-aisiais skyrė 11 metų kalėjimą.

Pinigus vežė futbolininkas

R.Brownas 2008 metais Australijoje bei Naujojoje Zelandijoje sulaukė iš Lietuvos atsiųstų granitinių skulptūrų. Pareigūnai jų viduje aptiko 28 kilogramus amfetamino. Tačiau R.Karpavičiaus pirštų antspaudai buvo aptikti ant iš Ispanijos į Naująją Zelandiją atkeliavusios „Hario Poterio“ knygos. Joje buvo prikimšta LSD tablečių.

Pareigūnai išaiškino, kad narkotikus tiekė R.Karpavičius. O ispanai aptiko ryšį su kitais lietuviais. R.Karpavičių Ispanijoje aplankė Martynas Cikas ir draugė Irina Mejeraitė. Esą jie jam perdavė daugiau nei 2 milijonus litų. Pastaruosius perdavė R.Brownas.

M.Cikas – buvęs Tauragės komandos žaidėjas.

Slapstėsi dešimt metų

R.Karpavičius nuo teisėsaugos slapstėsi dešimt metų, o Interpolas raudoną šviesą uždegė tuomet, kai pareigūnai Latvijoje aptiko jo pėdsakus. 2011 metais R.Karpavičius buvo sulaikytas Rygos oro uoste, iš kur norėjo pasiekti Turkiją. Tame pačiame lėktuve skrido asmenys iš Lietuvos, kurių bagaže buvo rasta 200 tūkstančių nedeklaruotų JAV dolerių.

Tais pačiais metais į Latviją vyko pareigūnai iš Naujosios Zelandijos. Jų tikslas buvo vienas – parsivežti pabėgusį lietuvį.

2013 metų lapkričio 22 dieną Naujojoje Zelandijoje R.Karpavičius išgirdo nuosprendį – jam skirta šešerių metų ir trijų mėnesių laisvės atėmimo bausmė. Prašyti paleisti už gerą elgesį ar sušvelninti bausmę jis gali prašyti tik praėjus trejiems metams.

Teigiama, kad R.Karpavičiaus grupuotėje veikė ir daugiau lietuvių.

Lrytas.lt susisiekti su R.Karpavičiumi nepavyko.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.